Gość Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Zabieram się za wędkowanie i chciałbym kupić aparat. Nie mam jednak bladego pojęcia co kupić! Chodzi mi o jak najmniejsze gabaryty aparatu, jednak chciałbym by robił jak najlepsze jakościowo zdjęcia. Nie zależy mi na lustrzance, tylko na czymś mocnym, co można by było schować w kamizelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 A ile chcesz wydać? Sony nex 5nPanasonic gf3Olympus pen z serii 3 PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Mały i fajny optycznie (jak na 1200zł) jest Samsung EX1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Może kup coś wodoszczelnego? Zrobisz zdjęcia pod wodą i w razie nieoczekiwanej kąpieli nie zniszczysz sprzętu. Nie będzie mu też straszna obsługa mokrymi dłońmi. Olympus i Pentax mają w swojej ofercie takie aparaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Powiedzmy , że mogę wydać tak do 1.000 zł na ten aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid_ Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 http://www.optyczne.pl/index.php?test=set&test_set=6 Generalnie w moim odczuciu jeśli kompakt na ryby, to wodoszczelny, chyba, że mówimy o poważnym aparacie i bardziej świadomym fotografowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Powiem szczerze, że nadal nie wiem co i jak ale im głębiej w las tym więcej drzew..mam z tym problem i tyle . Liczę na konkretne podpowiedzi właścicieli aparatów i dziękuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 http://www.optyczne.pl/index.php?test=set&test_set=6 Generalnie w moim odczuciu jeśli kompakt na ryby, to wodoszczelny, chyba, że mówimy o poważnym aparacie i bardziej świadomym fotografowaniu. Z pierwszego postu wynika ze dopiero zaczynasz przygode z fotografia i chyba z wedkowaniem - jak dobrze rozumiem.Wiec nie mowimy chyba o powaznym aparacie, do tego mieszczcacym sie w kamizelce. Na poczatek zakup sobie mała cyfrowke. Po jednym sezonie bedziesz wiedział co tak naprawde potrzebujesz. To wyjdzie w praniu. Jesli osoba ktora bedzie Ci robic zdjecia ma pojecie o temacie to mozesz kupic cos lepszego. Osobiscie urzywam od 7 lat rozne Pentaxy ( Optio ). Dwa utopione w Wisle Akurat nie narzekam na nie. 98% czasu na rybach jestem sam, wiec aparat wielkosci paczki fajek jest dla mnie najlepszy.Nie sa to zdjecia artystyczne, ale nie wstyd ich pokazac - tak mysle. Dla pszykładu: pierwszy wyjazd na szczupaki w tym roku. Na gwalt potrzebuje aparatu, bo obecny musi zostac w domu. Za 170pln ( smiechu warte ) wyrywam na allegro Pentaxa cyfrowke. Wesja angielska 10mln pik ble, ble, ble. Kilka zdjec masz do wgladu w Sczupakach 2011. Za cene 500 - 800pln jest w czym wybierac.Jestem z niego zadowolony. Ot co, takie proste i bez bolu głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlleG Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 A ile chcesz wydać? Sony nex 5nPanasonic gf3Olympus pen z serii 3 PozdrawiamRemekco za roznica czy pen 1, 2 czy 3 serii? wszedzie jest ta sama matryca... obrazek z EPL-1 to to samo co pen 3 serii a kwota nieporownywalnie mniejsza. roznica w tych puszkach jest w ergonomii... nie robie nikomu reklamy http://allegro.pl/to-se-ne-vrati-olympus-pen-e-pl1-14-42-fva t-i1877524865.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jak na ryby i do kamizelki, to tylko waterproof. Polecam Panasonica FT2 i FT3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analityk Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Mały i fajny optycznie (jak na 1200zł) jest Samsung EX1. Jeżeli samemu robić sobie zdjęcia z samowyzalacza (i pilota) to koniecznie aparat musi mieć obracany ekran jak w EX1. Jeżeli ktoś zna jescze inny typ względnie małego kompaktu z odwracanym ekranem to proszę o informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Jak na ryby i do kamizelki, to tylko waterproof. Polecam Panasonica FT2 i FT3. hmm a ja odradzam i drugi raz kupilbym sony (nie kumam modelu tego wodoszczelnego w testach wystepowal z ft3). o moich zastrzezeniach do ft3 poczytaj w watku waterproof. po kolejnym weekendzie na wodzie (nie padalo lowilem z lodki) zas okolo 1/10 fotek do smieci bo woda na obiektywie rozmazala zdjecie. co za roznica czy mam lustrzanke i wyciagam z worka do fotki czy mam waterproof i musze go czyscic co fotke.... tak czy tak trzeba jedno (aparat) lub drugie (chustki) nosic w nieprzemakalnym woreczku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dobosz65 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zdecydowanie jestem za lustrzanką. Te wszystkie waterproof to tylko kłopot, aparaty fotograficzne sonyspokojnie dadzą radę (przy zachowaniu jak ze wszystkim, należytej ostrożności) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi