bassy Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Panowie! Czy używacie elektronikę przy swoich połowach, jeśli tak to napiszcie czy jest sens ładować się w taki sprzęt. Kto ma doświadczenie niechaj pisze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jans Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Mój model to Trifinder 2 opisany przez @ Phalacrocorax.Jestto już moja trzecia sonda zaczynałem jakieś 10 lat wstecz od Fish ID.Obecnie robię przymiarkę do sondy z kolorowym wyświetlaczem i tu moje pytanie czy jest ktoś na forum kto ma taką sondę? Czy przy tych modelach jest większa możliwość rozpoznawania struktury dna ?Jeśli ktoś ma na ten temat jakąś wiadomość proszę o informacje.POZD. Jans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Mam Eagle Fish Elite 480/480 i - szczerze mówiac - happy nie jestem.Po pierwsze - mapy Navionics sa drogie i w sieci sie ich nie znajdzie, a inne nie pasuja. Garmin, Magellan - co innego, map skolko ugodno, ale porzadnych echosond nie chca robic.Po drugie - lowienie na krajowych rzekach jest wqrwiajace o tyle, ze niosa duzo syfu i echo o duzej rozdzielczosci ma na ekranie tez duzo syfu. A Narew to niestety moja, no moze nie codziennosc ale najczestsze miejsce lowienia. Podsumowujac, gdybym kupowal teraz, to wzialbym tylko echo 320x320 i reczniaka GPS, którego zreszta mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 petrus33 Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 @Kuba Na Narwii z GPS..... .....trochę za wąsko jak na nawigację. Na patelni ZZ to bym jeszcze zrozumiał. 20 lat temu używałem locji żeglarskich całego szlaku Serock - Jezioro Roś, teraz nie potrzebuję bo znam wodę bardzo dobrze. pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Hmm, czy porzadnych sond Garmin nie robi tego nie wiem. Teraz sa kombajny z szybkim procesorem i czytnikiem kart. Zreszta stary Garmin tez nie jest zly, owszem bez wodotryskow zgoda...Poza tym, ze na Lowranca map nie ma to jeszcze jest sprawa obslugi...W Garminie widac, ze jest to zrobione zdroworozsadkowo, w Lowransie zupelnie inny uklad, ktory wyraznie mi nie lezal. Wygladalo to tak, jakby ktos zaprojektowal sonde i na doczepke dolozyl gps...Z tym syfem to moim zdaniem nie tak, jezeli sonda pokazuje za duzo to nie jest problem, gorzej jak pokazuje za malo...mozna zawsze w tym 1szym przyp. zmniejszyc z czuciem czulosc... Uwazam, ze jezeli ktos duzo wedkuje na lowiskach typu zb. zaporowe, szkiery, d.jeziora to jednak najlepszym rozw. jest kombajn sonda/gps bo wszystko jest na 1nym ekranie.Jezeli z jakichs przyczyn zdecydowac sie na reczniaka to zadbalbym, zeby byla mozliwosc podlaczenia zewnetrznego zasilania. Mozna wtedy go podlaczyc do tego samego akumulatora co sonda i uniezaleznic sie od ciaglej wymiany baterii (w zal. o modeli moze byc nawet co 2-3godz slyszalem)W moim przyp. jednak reczniak bylby niewygodny, mogloby mi zabraknac rak... Niestety nic nie wiadomo o tych nowych urzadzeniach Garmina, sa niepopularne u nas bo ich cena jest wysoka...Dystrybutor na Polske nie umial mi wyjasnic, na ile zostala poprawiona sonda...Gumop.s. Z tymi mapami na Garmina to tez roznie bywa, niby mozna tam skads posciagac...nie wiem, mnie sie nie udalo...a ceny tych map kupionych w sklepie powalaja. np. mapa bluechart na jeden region Baltyku kosztuje cos z 700zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bassy Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2006 Panowie, jak zauważycie gdzieś promocję na solidne echo dajcie info, może coś ustrzelę.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bassy
Panowie!
Czy używacie elektronikę przy swoich połowach, jeśli tak to napiszcie czy jest sens ładować się w taki sprzęt. Kto ma doświadczenie niechaj pisze....
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi