Czoper Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 jak w temacie proszę o jakieś propozycje kijka do łowienia okoni z brzeg na paproszki 3-4-5gr gł?łwka. z g?łry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visegard Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 A jeszcze zale?źy ile chcesz wydać na niego. Z ekonomicznych fajne kijki ma Mikado albo Konger. Ja łowię Mikado Competition i jestem p?łki co zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Witam ja u?źywam Konger Champion Tango 270 1-10g jeszcze ze starej zielonej seri jak dla mnie super kijek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 jestem skłonny wydać do 300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 jestem skłonny wydać do 300zł Za 300 to chyba najtrudniej kupić coś co by Ci odpowiadało. Miałem w sierpniu podobny dylemat. Bierz jakiegoś Kongera albo Mikado za jakieś 150 pln., inaczej po prostu (moim skromnym zdaniem) przepłacisz. Wklejanka to prawie nie wędka ;)IMHO. P.S. Wersja bardziej zakręcona: z rzeczy polecanych w podobnych tematach na forum to zwr?łciły moją uwagę japońskie wklejanki na Rockfishe, podpytaj Friko . Jakbys sie zdecydował daj znać, mo?źe te?ź w to wejdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Jeśli typowo pod gł?łwki i obrotki to u?źywałem kilka lat Congera Impulsa 2,7m do 18g,ale najfajniej było 4-9g +gumka.Dosyć czuły i fajnie trzymał rybkę .Gł?łwnie dłubał wiślane okonie na plećce.Niestety musiałem sie wyprzedać i wiesz dlaczego Jest te?ź u mnie na słu?źbie dłu?źej jak Impuls , Mikado Diamond 270cm bardzo czuły, ale zmieniałem szczyt?łwkę jakoś lubiła się zplątać ?źyłka na wietrze .Teraz mam na szczucie taki makaronik na p?ł?źno -jasienne i wczesno wiosenne zasysające garbuski.Za małe pienią?źki szczerze polecam oba Pozdro Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 A i tak zrobiłem jak koledzy podpowiadaliście.. zakupiłem MIKADO Lexus Sapphire Spin 280 / 13 g kurier będzie na dniach to coś napiszę..wydaje się całkiem fajny i cena dobra. dzięki za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 I nie będziesz ?źałował,kumpel ma 240cm ,a ja 220cm do troka z ł?łdki pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamLca Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 rowniez posiadam ten kij , jest naprawde super jak za tą cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Potwierdzam, ?źe to był bardzo przyzwoity kij. Miałem wersję 260 do 13 g z pierwszej serii. Jednak odnoszę wra?źenie, ?źe kije obecnie oferowane w sklepach są wykonane du?źo mniej starannie od starszych, ale ich cena jest połowę ni?źsza ni?ź kiedyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocmyrz Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Potwierdzam, ?źe to był bardzo przyzwoity kij. Miałem wersję 260 do 13 g z pierwszej serii. Jednak odnoszę wra?źenie, ?źe kije obecnie oferowane w sklepach są wykonane du?źo mniej starannie od starszych, ale ich cena jest połowę ni?źsza ni?ź kiedyś. Mam dokładnie taki kij, te?ź z pierwszej serii i jestem zadowolony, kupiłem w wakacje w jakiejś dziurze, musiał trochę w sklepie przele?źeć . Jestem bardzo zadowolony, jakiś rekord?łw na nim nie wyciągałem (opr?łcz własnych, ale te nie zrobią na nikim wra?źenia ) dzielnie radzi sobie nawet z wiekszymi rybkami. Natomiast pod woblerem 4-5 cm nawet przy niewielkim uciągu, pracuje jak... pod sporym okoniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Potwierdzam, ?źe to był bardzo przyzwoity kij. Miałem wersję 260 do 13 g z pierwszej serii. Jednak odnoszę wra?źenie, ?źe kije obecnie oferowane w sklepach są wykonane du?źo mniej starannie od starszych, ale ich cena jest połowę ni?źsza ni?ź kiedyś. Mam dokładnie taki kij, te?ź z pierwszej serii i jestem zadowolony, kupiłem w wakacje w jakiejś dziurze, musiał trochę w sklepie przele?źeć . Jestem bardzo zadowolony, jakiś rekord?łw na nim nie wyciągałem (opr?łcz własnych, ale te nie zrobią na nikim wra?źenia ) dzielnie radzi sobie nawet z wiekszymi rybkami. Natomiast pod woblerem 4-5 cm nawet przy niewielkim uciągu, pracuje jak... pod sporym okoniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 To są całkowicie inne kije. Stare szafirki były robione w Korei /tej Południowej/. Obecnie są produkowane w Chinach /podobno/. M?łj stary 260 wa?źy 130g a obecnie produkowane /w/g katalogu/ 170g. Swoją drogą, ciekawe z czego bierze się ta r?ł?źnica w wadze skoro na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie. Czy?źby mniej węgla w węglu . Wychodzi na to, ?źe jest to jeden z niewielu przypadk?łw gdzie na mniej dostajesz więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Kijek ju?ź u mnie...Panowie za taką kasę ( 148 zeta ) kijek jest naprawdę wporzo...dzisiaj byłem z nim warunki cięzkie padało..wiało...złowiłem kilkanaście okoni..głownie 10/15cm i trafiłem ze 4 sztuki pod 20cm a jako mega dodatek jaziol taki ze 40cm kijek bardzo wporzo...szybki czuły i fajnie amortyzuje...za tą kwotę jestem mega zadowolony..polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Godzio, wybacz ale wydaje mi się, ?źe za bardzo improwizujesz.Nie wa?źyłem swojego kija ale w katalogu z 2011 r. jak i z 2005 r. masa kija 2,6 m jest identyczna 170 g.Ja nie mam ju?ź swojego patyka bo przekazałem go młodszym pokoleniom ale wg mnie nowe patyki są identyczne - na ile mo?źliwa jest powtarzalność w tego typu produkcji. Mam zastrze?źenia do detali w kijach obecnie dostępnych w sklepach - lakierowania omotek, samych omotek, krzywych wklejek i odstających na boki przelotek. Moim zdaniem wcześniej było staranniej.Nie sądzę r?łwnie?ź aby zmieniło się miejsce produkcji - Chiny. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 drzejko...witaj Wybaczam....ale nie improwizuję. Bo i po co? Ja swojego szafirka wa?źyłem. Waga pokazała dokładnie 134g. Co do kraju produkcji, na gumowej gulałce /od spodu/ znajdowała się mała, okrągła nalepka Made in Korea. Co do reszty to się zgadzam....I to byłoby na tyle.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2011 Posiadam Diamonda i Sapphire z pierwszych wypust?łw ,nie mam zastrze?źeń co do wykonania ,jak je kupowałem oba kosztowały po ok. 270-300zł.Był to tzw. hicior okoniowy .Nie wiem jak z jakością w najnowzych odsłonach, ale czy jest sens w czepianiu się szczeg?łł?łw, w sprawnym narzędziu do poł?łwu okoni , tym bardziej za takie pieniądze i składanych przez dzieci Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi