Skocz do zawartości

Okoniówka 2,7 - 3,0 m wasze propozycje

Czoper

Rekomendowane odpowiedzi

jestem skłonny wydać do 300zł

Za 300 to chyba najtrudniej kupić coś co by Ci odpowiadało. Miałem w sierpniu podobny dylemat. Bierz jakiegoś Kongera albo Mikado za jakieś 150 pln., inaczej po prostu (moim skromnym zdaniem) przepłacisz. Wklejanka to prawie nie wędka ;)IMHO.

P.S. Wersja bardziej zakręcona: z rzeczy polecanych w podobnych tematach na forum to zwr?łciły moją uwagę japońskie wklejanki na Rockfishe, podpytaj Friko . Jakbys sie zdecydował daj znać, mo?źe te?ź w to wejdę

Jeśli typowo pod gł?łwki i obrotki to u?źywałem kilka lat Congera Impulsa 2,7m do 18g,ale najfajniej było 4-9g +gumka.Dosyć czuły i fajnie trzymał rybkę .Gł?łwnie dłubał wiślane okonie na plećce.Niestety musiałem sie wyprzedać i wiesz dlaczego :mellow: Jest te?ź u mnie na słu?źbie dłu?źej jak Impuls , Mikado Diamond 270cm bardzo czuły, ale zmieniałem szczyt?łwkę jakoś lubiła się zplątać ?źyłka na wietrze .Teraz mam na szczucie taki makaronik na p?ł?źno -jasienne i wczesno wiosenne zasysające garbuski.Za małe pienią?źki szczerze polecam oba :D

Pozdro

Rafał

Potwierdzam, ?źe to był bardzo przyzwoity kij. Miałem wersję 260 do 13 g z pierwszej serii. Jednak odnoszę wra?źenie, ?źe kije obecnie oferowane w sklepach są wykonane du?źo mniej starannie od starszych, ale ich cena jest połowę ni?źsza ni?ź kiedyś.

Potwierdzam, ?źe to był bardzo przyzwoity kij. Miałem wersję 260 do 13 g z pierwszej serii. Jednak odnoszę wra?źenie, ?źe kije obecnie oferowane w sklepach są wykonane du?źo mniej starannie od starszych, ale ich cena jest połowę ni?źsza ni?ź kiedyś.

Mam dokładnie taki kij, te?ź z pierwszej serii i jestem zadowolony, kupiłem w wakacje w jakiejś dziurze, musiał trochę w sklepie przele?źeć :lol:. Jestem bardzo zadowolony, jakiś rekord?łw na nim nie wyciągałem (opr?łcz własnych, ale te nie zrobią na nikim wra?źenia Embarassed) dzielnie radzi sobie nawet z wiekszymi rybkami. Natomiast pod woblerem 4-5 cm nawet przy niewielkim uciągu, pracuje jak... pod sporym okoniem :mellow:

Mam dokładnie taki kij, te?ź z pierwszej serii i jestem zadowolony, kupiłem w wakacje w jakiejś dziurze, musiał trochę w sklepie przele?źeć :lol:. Jestem bardzo zadowolony, jakiś rekord?łw na nim nie wyciągałem (opr?łcz własnych, ale te nie zrobią na nikim wra?źenia Embarassed) dzielnie radzi sobie nawet z wiekszymi rybkami. Natomiast pod woblerem 4-5 cm nawet przy niewielkim uciągu, pracuje jak... pod sporym okoniem :mellow:

To są całkowicie inne kije. Stare szafirki były robione w Korei /tej Południowej/. Obecnie są produkowane w Chinach /podobno/. M?łj stary 260 wa?źy 130g a obecnie produkowane /w/g katalogu/ 170g. Swoją drogą, ciekawe z czego bierze się ta r?ł?źnica w wadze skoro na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie. Czy?źby mniej węgla w węglu :unsure:. Wychodzi na to, ?źe jest to jeden z niewielu przypadk?łw gdzie na mniej dostajesz więcej :D.

Kijek ju?ź u mnie...Panowie za taką kasę ( 148 zeta ) kijek jest naprawdę wporzo...dzisiaj byłem z nim warunki cięzkie padało..wiało...złowiłem kilkanaście okoni..głownie 10/15cm i trafiłem ze 4 sztuki pod 20cm a jako mega dodatek jaziol taki ze 40cm :mellow: kijek bardzo wporzo...szybki czuły i fajnie amortyzuje...za tą kwotę jestem mega zadowolony..polecam ;)

Godzio,

wybacz ale wydaje mi się, ?źe za bardzo improwizujesz.

Nie wa?źyłem swojego kija ale w katalogu z 2011 r. jak i z 2005 r. masa kija 2,6 m jest identyczna 170 g.

Ja nie mam ju?ź swojego patyka bo przekazałem go młodszym pokoleniom ale wg mnie nowe patyki są identyczne - na ile mo?źliwa jest powtarzalność w tego typu produkcji. Mam zastrze?źenia do detali w kijach obecnie dostępnych w sklepach - lakierowania omotek, samych omotek, krzywych wklejek i odstających na boki przelotek. Moim zdaniem wcześniej było staranniej.

Nie sądzę r?łwnie?ź aby zmieniło się miejsce produkcji - Chiny.

Pozdrawiam,

drzejko

drzejko...witaj :D

Wybaczam....ale nie improwizuję. Bo i po co? Ja swojego szafirka wa?źyłem. Waga pokazała dokładnie 134g. Co do kraju produkcji, na gumowej gulałce /od spodu/ znajdowała się mała, okrągła nalepka Made in Korea. Co do reszty to się zgadzam....

I to byłoby na tyle.

Pozdrawiam

Posiadam Diamonda i Sapphire z pierwszych wypust?łw ,nie mam zastrze?źeń co do wykonania ,jak je kupowałem oba kosztowały po ok. 270-300zł.Był to tzw. hicior okoniowy .Nie wiem jak z jakością w najnowzych odsłonach, ale czy jest sens w czepianiu się szczeg?łł?łw, w sprawnym narzędziu do poł?łwu okoni , tym bardziej za takie pieniądze i składanych przez dzieci B) :unsure:

Pozdro