Skocz do zawartości

Przesympatyczny ale "Złoczyńca" czyli ballada o Januszku...

Jozi

Rekomendowane odpowiedzi

Ci niektórzy koledzy zapewne pamiętają polski film "Ballada o Januszku"...

Otóż trochę to inny Januszek mocno w moich planach pozyskania nowego kijka zamieszał :) .

Przeczytał moje dywagacje sprzętowe, dotyczące pozyskania  narzędzia na krnąbrne i tzw. "trudne drapieżniki" i co uczynił?

Ano dzisiaj otworzył magiczne pokrowce z gołymi węglowymi prętami i chwilowo z lekka  zburzył mi koncepcję pozyskania krakowskiego wyrobu od Krzyśka Z :D .

Miałem okazję pomacać kilka blanków, ale jeden to szczególnie mnie zainteresował i bardzo zaintrygował :rolleyes: .

Największy jego mankament to to, że jest w jednym kawałku, długość bodajże 6 stóp + 2 cale, ot takie 1,8 m z kawałkiem :( ...

Ale jaka ciekawa konstrukcja, pod moje potrzeby to marzenie, szczytówka miękka taka co to jak sandacz "szczypnie" gumę to ja prędzej będę wiedział o braniu nim on się zorientuje, że  ta jego zdobycz jest  nie halo i nim ją wypluje, to już wisi na kiju...

Po suchym macaniu konkluduję, że kijek na tym blanku poda gumki już na główkach 4g a skończy dość daleko, bo jego  moc jest  okrutna, wręcz darłem blank w dwóch rękach do góry, power w dolniku  jest taki, że suma można trzymać, ścianka gruba, dość mięsista :) .

Co prawda blank dopiero ma być obłowiony i sprawdzony, ale już na sucho widać że będzie z niego pociecha.

Po cichu mam nadzieję, że istnieje realna szansa przerobienia na spigotowy dwuskład - były to kapitalny uniwersał łódkowy, coś w stylu dawnych talonów z VI+ czyli subtelna ala wklejkowa szczytówka z mocnym dolnikiem.

O firmę się nie pytajcie, bo ja jej nie znam i do szczęścia nie jest to mi potrzebne.

Prawdopodobnie jak kijek będzie po testach to tenże Januszek  "Złoczyńca" coś bliższego napisze . 

Pozdrowienia dla Sympatycznego Januszka :)  :)  :)  :) .

• Like 4

Januszek "Złoczyńca"? Józek,w.g mnie to "Dobroczyńca".Wreszcie sprawił że Twoje,moje i być może wielu innych marzenia o takiej wędce której parametry przedstawiłeś na wstępie  będą zrealizowane.

Jak będzie można podzielić na dwa lub trzy kawałki to na pewno się na niego piszę. :D

Edytowane przez januszz