Slavecky Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Dziś w Gazecie Stołecznej ukazał budujący artykuł o rozwoju SSR w W-wie http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3571876.htmlMam nadzieję, że w końcu rybostan i bezpieczeństow nad wodą pozytywnie się zmienią. Osobiście zamierzam być z nią w stałym kontakcie i permanentnie kapować na bydlo łowiące nad wodą...Kto wie? Może jak będzie szansa to zostane cżłonkiem SSR!S.ps. nie byłbym sobą gdybym nie dodał, że artykuł został zilustrowany forkami z moją skroną osoba - w drukowanej wersji jest inne, dużo lepsze zdjęcie Zewu już się nabija, że zostanę ikona SSR )))A ja tylko kiedys dałem się sfotografować na potrzeby artykułu o wędkowaniu w warszawskiej Wiśle http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,67305,2822134.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus33 Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Wszystko fajnie, tylko różnica międzu SSR a PSR jest taka, że jeśli wędkujący kontrolowany jest przez strażnika PSR to musi okazać dokumenty.....jeśli jest natomiast kontrolowany przez SSR-owca bez asysty policjanta to może okazać, ale jeśli nie chce to mu powiedzieć....spieprzaj dziadu!!!!!......tak jak nasz Kaczorek. Drobna różnica, ale jakże ważna. Wiem bo uczestniczyłem w kilku kontrolach. W każdym razie popieram całkowicie kontrolę nad wodami, obojętnie jaka ona jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 W każdym razie gość ma alterantywe... Zrobić avanti i ściagnąc sobie na łeb np. policję W W-wie z wodniakami po niezapomnianym Falanie jest dobry kontakt Lub ew. dostać pouczenie i przyjąć delkatną sugestię, że jeżeli nie spier....... stąd w ciągu 5 min to może się zacząc źle...Zresztą magia kwitu i blachy na szcęście na wielu jeszcze drobny, niedzielnych kłusoli działa... Ot wystarczy, że wypuszczę bydlakowi z siatki 3 50cm sumiki i już będę mógł spokojniej zasnąć S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Tylko przyklasnąć inicjatywie - może uda się (stopniowo oczywiście) uratować tę jedną trzecią. Moim zdaniem SSR powinna działać jako szpica policji - czyli znajdywać problem i albo go rozwiązywać samemu albo w razie oporu / problemu wzywać policję. Swoją drogą wszelkie społeczne służby pokazują w pewnym sensie niedoskonałość w egzekucji przepisów przez państwo - ale to tylko moje malkontenctwo, bo wszelka inicjatywa i szansa polepszenia sytuacji w tym zakresie jest godna pochwały. Swoją drogą ciekawe, gdzie idą pozostałe dwie trzecie? Czyżby rybactwo śródlądowe? Moim zdaniem głównym problemem na polskich wodach śródlądowych są odłowy rybackie - marzę, aby kiedyś w Polsce zaprzestano tych odłowów ... Pozdrawiam,marcinesz PS. A Tomka Kwaśniewskiego z GW znam z liceum i z treningów na Skrze ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2006 Oczywiście jest to dobra inicjatywa. Trzymam kciuki. Mam tylko nadzieję, że w końcu PSR i SSR pojawią się na wiślanych łowiskach bo jakoś od kilku lat ich nie spotykam, a jestem dość często nad wodą. Dużo więcej razy spotkałem ich na narwiańskich i burzańskich łowiskach. Co jest bardzo miłe, w ostatnim czasie zauważyłem wzmożone patrole i kontrole podczas tarła szczupaka oraz leszcza. Na pochwałę zasługuje na pewno warszawska Policja, która jest codziennie na wodzie i patroluje dość spory odcinek. Z tego co zauważyłem wiele razy, wynika że sprawdzają wszystkich wędkarzy i nie odpuszczają nikomu. Na razie w Warszawie są dwie łodzie patrolowe i mam nadzieję, że z czasem przybędzie ich więcej oraz że pojawią się łodzie z PSR i SSR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi