Grubas Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Cześć Mianowicie chciałem się dowiedzieć jak dużo luzu powinienem mieć w zapasie przy kupnie śpiochów ? Chodzi bardziej o nogawki wymiar stopa - krok...nie mam możliwości i czasu jechać mierzyć więc będę zamawiał przez Internet ...u mnie owy wymiar wynosi 80 cm...upatrzyłem sobie gacie które mają 87 cm do jajec i teraz zachodzi pytanie czy te 7 cm spokojnie wystarczy do swobodnego klękania ,siadania w aucie??? Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez Grubas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam.Może być mało.Też sobie mierzyłem ( ) i wedle tabelki rozmiarowej gaci Vision (mają to fajnie rozpisane) 10 cm luzu dla mnie to takie niezbędne minimum, a do gaci zimowych, gdzie polecą jeszcze grubsze ciuchy pod spodem dużo wygodniej mi jest z luzem jeszcze około 5 cm większym.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Śmiało więcej luzu możesz brać zima, dresy polary zamałe zaraz porwiesz szwy pójdą i będą ciekły. Nie patrz na dopasowanie to nie rewia mody ma być komfortowo dla łowiącego ka pierwsze orvisy załatwiłem kupiłem sobie rozmiar m bo ładnien leżały wspinałem się na skarpe i w kroku ciekną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Jakie chcesz kupić? Firma? Model? Podaj swoje wymiary: waga, wzrost, długość nogawki od "jajec" do podłogi, obwód "klaty", rozmiar buta. Łatwiej będzie podpowiedzieć na gotowo. Najlepiej mieć dwie sztuki. Na zimę (większe i grubszą skarpetę neoprenową) i letnie (krótkie lub dopasowane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubas Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 wzrost - 188 cm Waga - 110 kg Klata - 127 cm Podłoga-jajca = 80cm Rozmiar buta 45.5 Interesują mnie jakieś do tysiaka ..Jakieś rady sugestie?..czytałem że skarpety neoprenowe się lubią szybko przecieraćPo dobrych pieniądzach kupiłem zimowe z neoprenu scierra tundra seal..teraz pasuje jakieś na lato co posłużą przynajmniej z 2 sezony+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Coś mi tu nie gra w twoich wymiarach. Ja mam 181cm wzrostu i od "podwozia" do podłogi mam 90cm. Albo "worek" masz zawieszony nisko albo coś źle pomierzyles. Będziesz nad Sanem? Jak tak to mam coś dobrego dla Ciebie do przymiarki w cenie 600PLN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grubas Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Sorry do jajek mierzyłem do samego końca jest 86 hehe , obecnie jestem poza granicami kraju..co tam ma pan fajnego? Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez Grubas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezi Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 (edytowane) Może chłop ma krótkie nogi i długo korpus:D albo długie nogi i długie...A tak serio to właśnie wiele osób myśli że jak 'do jajek' to właśnie do jajek a nie do pachwiny i sprawdzają jak bardzo im wór dynda względem podłoża zapominając że można balast umiejscowić w nogawce i mieć lepiej spasowane śpiochy:D Edytowane 24 Sierpnia 2017 przez bezi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Nie wiem jak w pl, ale na swiecie większość śpiochów występuje w wersji short, regular i Long.Więc każdy rozmiar ma 3 opcje w zależności od długości nóg. Jeżeli lubimy hip hopowy zwis w kroku kupujemy wersję danego rozmiaru long i po sprawie. Wysłane z mojego HUAWEI MLA-L03 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 "Sorry do jajek mierzyłem do samego końca jest 86 hehe , obecnie jestem poza granicami kraju..co tam ma pan fajnego?"A wzrost (188) się zgadza? Jeżeli tak to Regular L powinieneś obskoczyć. Choć nie wiem czy Stout "L" nie byłby lepszy ze względu na to twoje "niskie zawieszenie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 To ja do pytań o wielkość buta. Jeżeli normalnie noszę 42 to jaki rozmiar powinny mieć spodniobuty i same buty, przy założeniu, że zawsze będę miał gruba skarpetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 To ja do pytań o wielkość buta. Jeżeli normalnie noszę 42 to jaki rozmiar powinny mieć spodniobuty i same buty, przy założeniu, że zawsze będę miał gruba skarpetę?Zależy od firmy. W vision but nr tak jak normalnie nosisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Miałem też Visiony buty, były rozmiar większe i było na styk. Wszystkie buty jakie przerzuciłem (Hodgman, Vision, Scierra, Simms) były numer lub dwa większe. Dwa numery gdy zakładam drugą neoprenową skarpetę dla ochrony właścowej slarpety przed piachem i drpobnym żwirkiem - takie moje upodobanie i tak robię od jakiegoś czasu. Ale generalnie nr większe będą okej.Zawsze buty lepsze ciut za luźne niż ciut za ciasne..... Edytowane 12 Lutego 2018 przez OloPe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 (edytowane) Witam.Druga skarpeta neoprenowa to świetna rzecz. Raz że ciepło w stopy, dwa - po dwóch sezonach w moich śpiochach właściwa skarpeta wygląda jak bym wczoraj je ze sklepu wziął. Tylko właśnie trzeba buty o dwa numery większe kupować.Pozdrawiam. Edytowane 12 Lutego 2018 przez Forest-Natura 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Miałem też Visiony buty, były rozmiar większe i było na styk. Wszystkie buty jakie przerzuciłem (Hodgman, Vision, Scierra, Simms) były numer lub dwa większe. Dwa numery gdy zakładam drugą neoprenową skarpetę dla ochrony właścowej slarpety przed piachem i drpobnym żwirkiem - takie moje upodobanie i tak robię od jakiegoś czasu. Ale generalnie nr większe będą okej.Zawsze buty lepsze ciut za luźne niż ciut za ciasne.....Ja brałem swój numer w każdej parze i byly ok, nie zakładam drugiej skarpety na tą z woderów. Ja osobiście nie brałbym woderów bez mierzenia, jeden lubi pantalony drugi jak mu nie wiszą wodery z każdej strony. Lepiej przymierzyć nawet, cudze ale to nie wszędzie możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aspius1 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Witam.Podepnę się. Gdzie można dostać taką skarpetę neoprenową.Widziałem chyba w hurch ale czy gdzieś jeszcze można ją kupić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Witam.Podepnę się. Gdzie można dostać taką skarpetę neoprenową.Widziałem chyba w hurch ale czy gdzieś jeszcze można ją kupić???Uszyć ze starych neoprenow kupionych za grosze. Obciąć ze starych cieknących spodniobutow kupionych za grosze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Witam.Można na aledrogo za 30-45 zł kupić.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tzienkiewicz Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2018 Wystarczy zwykła skarpeta np. wojskowa. Nie ogrzeje ale zabezpieczy przed przetarciem neoprenowe skarpety od woderów. Stosuje ten patent od 30 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tondromski Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 (edytowane) Witajcie , Chcialem swojemu ojcu zrobic prezent na imieniny, i kupic mu wodery oddychajace plus buty, szukam czegos aby zamknac sie w kwocie 1300 zl za spodnie i buty ,czesc tych ktore widzialem nie posiadaja zadnych rozmiarowek... I teraz prosba, moze ktos tutaj pomoze, rozmiar buta ojca 41 a wzrost 176 cm , ojciec z malym brzuszkiem wkoncu tuz przed 60 Moze ma ktos jakies typy, aby byly w miare dobre, zdaje sobie sprawe ze kwota dosc niska, ale moze cos sie uda dobrac z czego bedzie zadowolony, pstragi kwietniowe na OSie czekaja Edytowane 17 Lutego 2018 przez tondromski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialek Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 W budżecie się mieści. https://www.hurch.pl/sklep/zestaw-hopper-felt-sole/ Zadzwoń a chłopaki pomogą w doborze rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi