Skocz do zawartości

Stworzenie lowiska specjalnego pod drapiezniki.

JayD

Rekomendowane odpowiedzi

Tak  zastanawiam się aby to  stworzyć łowisko C&R, stricte pod drapieżniki.

Posiadam jeziorko okolo 7ha i 30m glebokosci,bogate w rybe lecz z przewaga karpiowatej.
Mam jednak obawy czy benda chetni do spiningowania na tak malutkim zbiorniku a co zatym idzie czy da się z tego utrzymać ?

Chetnie poznam Wasze opinie....

Edytowane przez JayD

A co sie stalo z tym lowiskiem?

Nie ma jednoznacznej opinii, ale po początkowym sukcesie i wielu łowionych tam rybach, jakoś ostatnio wyniki słabe. Bardzo słabe....

Teorii jest kilka, w tym i taka ze ryby skłute i chore ale i taka, ze jednak wyżarli.

A jaka jest prawda, to ja nie wiem...

Tapatalknięte z komórki

• Like 1

JayD, masz na myśli te jezioro co przy drodze ma taki mini parking ?

Jakiś czas temu miałem okazję tam kijem pomachać ...

Wielkością nie powala ale klimat ma fajny ,wielkich wiatrów tam nie ma co za tym idzie fala jaka by nie była to łowienie z łódki bardzo bezpieczne.   Te łowienie komercyjne to w jaki sposób , czy tylko z brzegu i spacer dookoła czy też z łódki/pontonu . I le można jednorazowo wpuścić łódek co by za ciasno się nie zrobiło.       

• Like 1

JayD, masz na myśli te jezioro co przy drodze ma taki mini parking ?

Jakiś czas temu miałem okazję tam kijem pomachać ...

Wielkością nie powala ale klimat ma fajny ,wielkich wiatrów tam nie ma co za tym idzie fala jaka by nie była to łowienie z łódki bardzo bezpieczne.   Te łowienie komercyjne to w jaki sposób , czy tylko z brzegu i spacer dookoła czy też z łódki/pontonu . I le można jednorazowo wpuścić łódek co by za ciasno się nie zrobiło.       

Tak to to jeziorko.

Lowienie z brzegu jak i z wody, mysle ze kilka lodek w tym samym czasie sie by sie pomiescilo i az tak ciasno by nie bylo ,np.przy siedmiu lowiacych kazdy ma dla siebie 1ha....

Tak  zastanawiam się aby to  stworzyć łowisko C&R, stricte pod drapieżniki.

Posiadam jeziorko okolo 7ha i 30m glebokosci,bogate w rybe lecz z przewaga karpiowatej.

Żeby organizować łowisko, warto się dobrze do tego przygotować, a do tego mieć plan i pieniądze.

Wiem, ale jest zabawy z organizacją łowiska, bo akurat tworzymy je w ramach Fundacji (linka nie podaję, bo nie wiem, czy to dozwolone). :P

Co do opłacalności, to wiele by o tym pisać, bo dużo czynników na to wpływa.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...