Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam . Panowie potrzebuję pomocy a właściwie fachowej porady w kwestii doboru kołowrotka .Z uwagi ,że ja jestem zupełnym laikiem który w świecie wędkarstwa dopiero raczkuje za poleceniem kolegi pozwoliłam sobie wpaśc tu do Was po pomoc ( oczywiście - jeśli zechcecie ) .Chcę kupić kołowrotek ( prezent dla mojego chłopaka ) . Opcje są dwie : Penn Class 2500 i 3000 .Będzie przytulony do wędki Xzoga Taka G66 1,98 m moc 7 kg jedno skład .Wędka pod jerków pod tradycyjny kołowrotek . Jerki ważą w przedziale 70 - 90 gram ...Tyle udało mi się zakodować z wydobywanych pokątnie informacji ... i tu właśnie mam problem .Chciałabym by wszystko pasowało do siebie idealnie .Pomożecie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Już jakiś czas temu odszedłem od "korb" na rzecz multiplikatorów ale o ile jeszcze kumam to do tej gramatury przynęt to rozmiar 3000 minimum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Hmmm trochę czytałam o nim i pomyślałam , że może być cool jednak jest cięższy od 2500 a to może być istotne .Potrzebuję silnego argumentu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Napisałaś, że wybierasz kołowrotek do konkretnego kija. Tutaj większa waga może mieć znaczenie na + bo lepiej wyważy zestaw. Kija nie znam w spinie więc nie opiniuję. Ale pozostaje kwestia rozmiaru a wiec pojemności szpuli kołowrotka. Do przynęt o wadze przez ciebie podanej, linka musi mieć odpowiednia moc (co często oznacza grubość... choć niekoniecznie) Obawiam się że na 2500 nie wejdzie odpowiednia ilość linki.To ogólne zasady. Liczę że "spinnigści:" znający ten sprzęt podadzą konkrety (ale ten Twój gościu ma fart ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Tez tak myślę - w kwestii farta oczywiście .Bardzo dziękuję , że zechciałeś podzielić się ze mną swoją wiedzą . To miłe .Już myślałam , że nikt się nie odezwie albo , że coś pomerdałam ).Czuję się tu jak w kokpicie samolotu - tyle guziczków i nie wiadomo który przycisnąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nie kokietuj ... dobrze przyciskasz A tak na poważnie, na prawdę liczą, e koledzy, którzy są na bieżąco z sprzętem spinningowym, dorzuca coś od siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Rozmiar 2500 byłby za mały.Większy, w rozmiarze 3000 będzie lepszy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Aniu, kup mu 3000, nie będzie narzekał. Jeśli rzeczywiście łowi jerkami około stówki gram, to potrzebuje dość mocnej linki. Jak napisał Robert, pojemność szpuli ma znaczenie w tym przypadku. Nie kombinuj, daj mu ..................... 3000 Miło, że niektóre dziewczyny interesują się hobby i marzeniami swoich chłopców, to budujące.Wytrzymaj w tej konwencji, a będziesz miała wiernego i kochającego chłopa na wiele lat. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 O to to to! właśnie tego nie dopowiedziałem Ja trafiłem na taką dziewczynę jakiś, całkiem niedawny czas temu ... i za 4 dni, pyknie nam 35-ta rocznica ślubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Bartek , jeśli 3000 jest tym jedynym to taki dostanie.... . Moja dociekliwość wynika z faktu iż wole by mnie ucałował niż "zabił" jak będzie pudło . Przyszły właściciel jest na maxa zafiksowany (pewnie i jak Wy wszyscy ) na punkcie wędkarstwa i sprzętu .Musi być symbioza . Stąd determinacja . A tak już w torach to masz rację - co do hobby , mój facet potrafi zarazić człowieka tymi klimatami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Robert .... w takim razie z tej zbliżającej się okazji , życzę samych wspaniałości . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Rozmiar 2500 byłby za mały.Większy, w rozmiarze 3000 będzie lepszy .Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Jeśli istnieją lepsze niż te które podałam - piszcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Bartek , jeśli 3000 jest tym jedynym to taki dostanie.... . Moja dociekliwość wynika z faktu iż wole by mnie ucałował niż "zabił" jak będzie pudło . Przyszły właściciel jest na maxa zafiksowany (pewnie i jak Wy wszyscy ) na punkcie wędkarstwa i sprzętu .Musi być symbioza . Stąd determinacja . A tak już w torach to masz rację - co do hobby , mój facet potrafi zarazić człowieka tymi klimatami .Na punkcie wędkarstwa... taaaak, na punkcie sprzętu... niekoniecznie .Choć dobry sprzęt nie przeszkadza, raczej pomaga.Rozumiesz i akceptujesz pasję partnera, to dobra droga ku przyszłości . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ojjjj , tutaj, tym pytaniem mogłaś otworzyć puszkę Pandory. Czy są lepsze? dopiero może się zacząć temat otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ojjjj , tutaj, tym pytaniem mogłaś otworzyć puszkę Pandory. Czy są lepsze? dopiero może się zacząć temat otwarty No widzisz , tak to jest jak się wchodzi w paszczę lwa w sandałkach 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Na punkcie wędkarstwa... taaaak, na punkcie sprzętu... niekoniecznie .Choć dobry sprzęt nie przeszkadza, raczej pomaga.Rozumiesz i akceptujesz pasję partnera, to dobra droga ku przyszłości .No i proszę jakich cennych porad , i uwag mogę tu nazbierać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Ojjjj , tutaj, tym pytaniem mogłaś otworzyć puszkę Pandory. Czy są lepsze? dopiero może się zacząć temat otwarty Daj już spokój .Tych dyskusji o przewagach, mamy już dosyć w innych wątkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Rozważ Daiwę BG 3000 albo Prorex 2500 RA. Ja bym się ucieszył z takiego prezentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Rozważ Daiwę BG 3000 albo Prorex 2500 RA. Ja bym się ucieszył z takiego prezentu No OK . Tylko czy , mógłbyś napisać dlaczego polecasz akurat te modele ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 No OK . Tylko czy , mógłbyś napisać dlaczego polecasz akurat te modele ? A dlatego http://jerkbait.pl/topic/81772-daiwa-bg-1500-8000-big-game-black-gold/http://jerkbait.pl/topic/96474-daiwa-prorex/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rybka*lubi*pływać* Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 A dlatego http://jerkbait.pl/topic/81772-daiwa-bg-1500-8000-big-game-black-gold/http://jerkbait.pl/topic/96474-daiwa-prorex/A dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi