Skocz do zawartości

Jezioro Boksze

anpart

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • 3 miesiące temu...

Boksze jest specyficzne jak się nie trafi na brania to pustynia, ale zdarzają się dni kiedy łapie się 50 sztuk od 30 cm do 70 cm, większe rzadziej. Bardzo fajne miejce jeżdź tam od 14 lat, najpierw Białe teraz Boksze. Pan Andzrej jakby poprawił swój wizerunek zdziercy byłby poprostu raj.

"Machaj wędą, ryby będą" - hasło Pana A. Niestety zgadzam się z opinią lokalesów, byłem na wszystkich jeziorach dzierżawionych przez Pana A. Podsumowanie nie jest korzystne, bez względu na specyfikę poszczególnych jezior. Jedyne, co dobrego mogę powiedzieć, to chwała za dopilnowanie swoich wód. Jeśli mogę, to odradzam dofinansowywanie takich dzierżawców zakupem licencji i noclegów. Oby upadli śmiercią naturalną i niech im ziemia lekką będzie.  :angry:

• Like 1

"Machaj wędą, ryby będą" - hasło Pana A. Niestety zgadzam się z opinią lokalesów, byłem na wszystkich jeziorach dzierżawionych przez Pana A. Podsumowanie nie jest korzystne, bez względu na specyfikę poszczególnych jezior. Jedyne, co dobrego mogę powiedzieć, to chwała za dopilnowanie swoich wód. Jeśli mogę, to odradzam dofinansowywanie takich dzierżawców zakupem licencji i noclegów. Oby upadli śmiercią naturalną i niech im ziemia lekką będzie.  :angry:

Amen

Panowie łowienie u Falka to mały pikuś, powinniście zobaczyć jak się odbywa polowanie na dzika z jabłuszkiem.

Facet posiada ogrodzony kawałek lasu, Myśliwy podjeżdza do siatki w jednym ręku podaje przez oczko jabłuszko

a w drugim sztucerek i dzik przestaje się dziwić dopiero jak jest oprawiany .

Normalnie jak w bajce o Falusiu i zaczarowanym jabłku.

O ile mi wiadomo, nie można zwierzyny, uznanej w polsce za dziką, trzymać zamkniętej... 

Najchętniej bym takich typów, strzelił ze swojego 308win, którego mam właśnie na dziki...

Odnośnie jeziora, jak byłem, auta chłodnie nie na darmo stały na posesji...

• Like 1

O ile mi wiadomo, nie można zwierzyny, uznanej w polsce za dziką, trzymać zamkniętej... 

Najchętniej bym takich typów, strzelił ze swojego 308win, którego mam właśnie na dziki...

Chyba można. Sam widziałem daniele, sarny czy jelenie trzymane na b. dużym ogrodzonym terenie.

Darek mogłeś widzieć Daniele (podobne do sarny) i Jelenie Sika, obydwa gatunki nie występujące u nas naturalnie.

:) odróżniam daniele od saren, wiem jak wygląda jeleń sika i odróżniam go od jelenia europejskiego.

Widziałem daniele i jelenie europejskie z łaniami. "Ja ja ko były" uczestnik kursu na "licence to kill" B)(ukończony z oceną dobrą) i niedoszły leśnik mam jako takie pojęcie o zwierzątkach.

A jako ciekawostka - Norwegii widziałem luzem na farmach łażące guanako i lamy co mnie mocno zdziwiło.

Edytowane przez sacha
  • Like 1

• 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Nas też będzie ośmiu, siły będą wyrównane a szukać ich nie trzeba będzie daleko bo domki są obok siebie. Jak chłopaki nagrzeszą to będziemy mieli księdza w ekipie, to ich wyspowiada i rozgrzeszy na miejscu, chociaż z pokutą może być ciekawie. :D

Edytowane przez anpart

Ekipa z Białegostoku rzeczywiście była bardzo mocna, ale zachowywali sie bardzo w porządku, nawet chyba zarzucili ze dwie wędki. Xsiądz był niestety nie trunkowy, nawet winka mszalnego nie chciał walnąć. Rybek trochę padło, chociaż bez rewelacji największy szczupaczek miał 70cm. Tydzień wcześniej były zawody i wyjeli 102cm. szczupłego a jedna metróweczka wykąpała trzech zawodników przy podbieraniu.

• 2 miesiące temu...