Skocz do zawartości

Jezioro Boksze

anpart

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tam wyniki na jeziorze, zostało coś dla kolegi Tomka ? :D

Zostało i to sporo. Złapałem kilka pistoletów ok. 40 i jeden wymiarowy 55cm. Ogólnie kiepsko. Brania miałem tylko na żółte gumy z czarnym grzbietem i czerwonym ogonkiem.

Dzięki za informację :)  Uważam, że jezioro zostało przetrzepane ze szczupaka, jedynie warto jechać tam na okonie, jak na razie. Pewnie już niedługo podzielą los szczupaków i zostaną tylko leszcze dla lubiących łapać na spławik i federka.

Żółta guma to zawsze była przyneta nr.1 na tym jeziorku

• Like 1

Dzięki za informację :)  Uważam, że jezioro zostało przetrzepane ze szczupaka, jedynie warto jechać tam na okonie, jak na razie. Pewnie już niedługo podzielą los szczupaków i zostaną tylko leszcze dla lubiących łapać na spławik i federka.

Fatalista to może nie jedź.

• Like 1

Chyba masz rację, sądziedzi głównie też łowili 40-staki, wymiarowe były pojedyńcze sztuki.

Ciekawe jest też, że nie trafił mi się żaden okoń, mimo że te same miejsca obrzucałam również cykadą amazonką 5g.

Chyba masz rację, sądziedzi głównie też łowili 40-staki, wymiarowe były pojedyńcze sztuki.

Ciekawe jest też, że nie trafił mi się żaden okoń, mimo że te same miejsca obrzucałam również cykadą amazonką 5g.

To musi być hart 9g we właściwym kolorze B)

Pogoda dopisała ryby słabiej na 8 chłopa 6 wymiarowych szupłych i kilka ładnych okoni. Bywało lepiej

Zapomniałeś dodać, że został zjedzony 1 dziczek i pół jelonka :D tak jak mówiłem szczupak jest już wycięty ale obiadki Pani Grażynki - Poezja - niebo w gębie, piekło w d...ie :wub:

• 1 miesiąc temu...

Dobrze mówisz :(  miał być :( ale niestety nie jest.

Tylko kasa się liczy :( :(

W ubiegłym roku jeszcze było znośnie, ale ostatnio jak byłem to jest tragedia.

Jeziorko ma 80 hektarów a siatki co parę metrów,  jedną siatę stawiał przy mnie wieczorem taką około 300m. wzdłuż jeziora.

W tym tempie to wyrąbie to jezioro do cna jeszcze do wakacji. Andrzej jest wku...iony i nawet nie chce pobierać opłat za wędkowanie.

Edytowane przez anpart

W ubiegłym roku jeszcze było znośnie, ale ostatnio jak byłem to jest tragedia.

Jeziorko ma 80 hektarów a siatki co parę metrów,  jedną siatę stawiał przy mnie wieczorem taką około 300m. wzdłuż jeziora.

W tym tempie to wyrąbie to jezioro do cna jeszcze do wakacji. Andrzej jest wku...iony i nawet nie chce pobierać opłat za wędkowanie.

To porządny gość. I zainwestował sporo. Gdyby udało mu sie przejąć dzierżawę to by lux było. Oczywiście mowa o Andrzeju z Białogór.

• Like 1

Podobno się buduje a po rozmowach z miejscowymi okazuje się, ze nauki pobierał u  Mistrza Falkowskiego :D . W tym przypadku uczeń przerósł mistrza.

Jak to powiedział miejscowy chłopak " Panie poprzedni dzierżawca to dziki karmił rybami z tego jeziora, ale przy obecnym to był mały pikuś " :lol:

Podobno się buduje a po rozmowach z miejscowymi okazuje się, ze nauki pobierał u  Mistrza Falkowskiego :D . W tym przypadku uczeń przerósł mistrza.

Jak to powiedział miejscowy chłopak " Panie poprzedni dzierżawca to dziki karmił rybami z tego jeziora, ale przy obecnym to był mały pikuś " :lol:

A obecny, karmi dziki, ludzi i pewnie kogoś jeszcze :D :D :D

Mowa o Andrzeju Gobczyńskim złoty chłop, aby takich więcej, ale czy był ktoś na Bokszach może się podzielić informacjami.

PS. Koledze Anpartowi dziekujemy za obszerną relację z Białego. :(

Podniósł cenę za łódkę na 20 zł. oczywiście Falkowski bo u Gobczyńskiego  łódki za free.