Skocz do zawartości

Jezioro Boksze

anpart

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Niestety mój pobyt w zeszłym roku nie należy do udanych. Mało złapanych ryb. Dużo miesiarzy. Sam gospodarz stawia sieci sam słyszałem jak mówił do syna " Andrzej trzeba sieci na Bokszach przejrzeć ". Utrwalilo mi się bo on sam twierdzi że sieci nie stawia.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Edytowane przez przemyslaw_pajak

Falunio walnął mi strzała, że podwyżkę wprowadził bo wpuścił 8 ton szczupaka ;) , najzabawniejsze jest że podwyżka się pojawiła jak wysłałem zaliczkę na maj :(

Czyli przez ostatnie parę lat jak licencjia była po 35 to nie zarabiał. [emoji12]

Sent from my D6503 using Tapatalk

Co do ryb to na Bokszach jest całkiem dobrze, jest tylko warunek trzeba trafić w okres brań i z przynętą, bardzo chimeryczne jezioro raz bez rybie a na kolejnym wypadzie el dorado

Byłem tam tylko raz, słownie 1 dzień, chyba w 2005 roku i trafiłem na swego rodzaju eldorado, bo w ciągu około 4 godzin złowiłem kilkadziesiąt "okazowych" szczupaków, "okazowych", bo największy miał może 50 cm, nie mierzyłem, a większość między około 35 do 45 cm). Tak że nałowiłem się aż miałem dość i więcej tam nie pojechałem :), a żona dzierżawcy mnie zapewniała, że jezioro to jego oczko w głowie. Potem pomyślałem, że pewnie dopiero zarybił to jeziorko i nawet miałem tam pojechać później, ale tak wyszło, że więcej nie pojechałem.

• 3 tygodnie później...