Skocz do zawartości

Headbanger lures

karkoszek

Rekomendowane odpowiedzi

Odpowiednio wytypowana miejscowka dala rybe po kilkunastu rzutach.

Jedyna ryba tego popoludnia wyjachala wlasanie na wersje tonaca z twisterem.

Na kopyto suspending poki co nie bylo nawet wyjscia.

Przyneta robi mega zamieszanie w wodzie i pracuje bardzo nieregularnie.

Bede nimi oblawial kazdy wypad wiec jak by co relacje beda na biezaco.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Kolejne wypad na wode.

Tym razem na zawodach wiec presja ponad 140 wedkarzy podczas dwudniowego lowienia byla ogromna.

Wiele ryb nawet niewymiarowych pistoletow sie na 23cm przynete polasilo. Lecz udalo sie wyciagnac rowniez druga najwieksza rybe zawodow.

Jak by nie bylo znow na Headbangera z tym ze tym razem w kolorze fire tiger.

Pozdrawiam

1f3176813890.jpg

• Like 3

Kolejne wypad na wode.

Tym razem na zawodach wiec presja ponad 140 wedkarzy podczas dwudniowego lowienia byla ogromna.

Wiele ryb nawet niewymiarowych pistoletow sie na 23cm przynete polasilo. Lecz udalo sie wyciagnac rowniez druga najwieksza rybe zawodow.

Jak by nie bylo znow na Headbangera z tym ze tym razem w kolorze fire tiger.

Pozdrawiam

1f3176813890.jpg

Jednak wiara w przynętę czyni cuda i oczywiście dobra dzida.
  • Like 2

• 2 tygodnie później...

W sobotę w Bydgoszczy na stoisku Fishing Store miałem okazję dłużej się poprzyglądać wszystkim Headbangerom, dotychczas znałem je tylko z netu.

Powiem tak czuć w nich potencjał, na naszych przełowionych wodach ich niekonwencjonalna praca może być strzałem w dziesiątkę, muszę sobie sprawić kilka sztuk.

• Like 1

W sobotę w Bydgoszczy na stoisku Fishing Store miałem okazję dłużej się poprzyglądać wszystkim Headbangerom, dotychczas znałem je tylko z netu.

Powiem tak czuć w nich potencjał, na naszych przełowionych wodach ich niekonwencjonalna praca może być strzałem w dziesiątkę, muszę sobie sprawić kilka sztuk.

Jedna uwaga, dla potencjalnych nabywców. Przynęta stawia spory opór w wodzie. Sprzęt, pomimo relatywnie małej wagi przynęty, musi być mocny (30LB) inaczej będzie się poddawał. W przypadku łowienia w rzece efekt ten będzie oczywiście spotęgowany. To samo dotyczy multika lub stałoszpulowca. Przy headbangerze dobrze spisuje się u mnie multik w rozmiarze 300 (5.1-6-3 przełożenia) lub poczciwy slammer 360.

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 4

Jedna uwaga, dla potencjalnych nabywców. Przynęta stawia spory opór w wodzie. Sprzęt, pomimo relatywnie małej wagi przynęty, musi być mocny (30LB) inaczej będzie się poddawał. W przypadku łowienia w rzece efekt ten będzie oczywiście spotęgowany. To samo dotyczy multika lub stałoszpulowca. Przy headbangerze dobrze spisuje się u mnie multik w rozmiarze 300 (5.1-6-3 przełożenia) lub poczciwy slammer 360.

Ja mam dwa zestawy, pierwszy to 25LB, a jak będzie słaby to do gry wejdzie 40LB ;)

Znalazłem pierwszy film z rybą z Polski, więc zaczynają u nas robić robotę.

• 3 tygodnie później...

Wracam znowu z pytaniem do posiadaczy, czy prowadząc Headbangera gracie jakoś przynętą, czy tak jak w tym filmie prowadzicie jednostajnie

https://youtu.be/In4n50r9kZg

Przynęta raczej nie lubi ostrego jerkowania. Idealnie spisuje się przy zmiennym ale płynnym tempie prowadzenia. Tak jak mówi Marcin1991, Headbangera można lekko podbijać. Wtedy robi skok w bok  ;) Nadaje się też do trollingu. W odróżnieniu od gum czy woblerów, pomimo jednostajnej prędkości łodzi, Headbanger i tak pracuje nieregularnie.

• Like 2

Widziałem to na targach.Na mnie nie zrobiło wrażenia.Udało mi się wygrać na ostatnim Streecie w Bydgoszczy.Inny zawodnik dostrzegł że mam,spytał sie czy zamienię na torbę Westina,którą on wygrał. Oddałem bez wahania.

Wolę jerka Trapera 12cm.

• Like 2

...i nawet na niego łowił. Wyszło na zero, więc tym bardziej nie kupię :P  :D

Sprawdziły się inne przynęty...moje  ;)  :)  :D

jeszcze ryby na nie wyjadą  :whistling: ... może   :ph34r:

Robert będziesz pierwszy do którego wyślę fotkę zębatego z headbangerem  :P

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 2