Night_Walker Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Cześć, Spotkaliście się może z koralikami wolframowymi 0,3-1g z otworem 0,6-0,8mm? Szukam czegoś tego typu na korpusy do mikroobrotówek Standardowe kształty tungsten beads jakoś mnie nie przekonują jako bazowe obciążenie - mają za szeroki otwór, przez co są zbyt ruchome. pozdrawiam,Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 To musisz rozejrzeć się za główkami wolframowymi do Carolina rig itp metod, gdzie ciężarek montowany jest ruchomo na lince. One mają mniejszy otwór niż główki do wiązania much.Ja robiłem na tych 4,6 mm: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/wolframowe-glowki-tungsten-beads-10szt-a213-p1555-k8824.html Jak się dobrze rozeprze drutem to nie ma prawa się ruszać. Jedynie wychodzi lekko asymetrycznie względem osi obrotówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nord91 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Asymetria może wpłynąć pozytywnie, będzie mniej skręcać żyłkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Też tak to właśnie postrzegałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dzięki za podpowiedzi, potestuję i zobaczymy. Natomiast jakby komuś rzuciła się oferta centrycznie wierconych koralików.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zawsze mozna w srodek igielit zastosować. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpolak Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Witam,chcial bym porobić sobie zestawy jig rig z wolframowych koralików. Podpowiedzieli byście mi jakich rozmiarów koralików użyć żeby dały wagę 3 gram. Najfajniej jak by ktoś napisal jak rozmiar koralika jaka ma wagę,bo napewno jak tworzycie muchy albo na nie łowicie znacie wagi koralików..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Witam,chcial bym porobić sobie zestawy jig rig z wolframowych koralików.Podpowiedzieli byście mi jakich rozmiarów koralików użyć żeby dały wagę 3 gram. Obawiam się, że koralików wolframowych o wadze 3 gram nie ma.A mogą być 3,5 grama? Bo jeśli tak, to...https://www.alibaba.com/product-detail/Factory-Wholesale-Price-3-5g-14g_1600355623034.html?spm=a2700.galleryofferlist.normal_offer.d_image.470c48c8LkUmn5https://www.alibaba.com/product-detail/Pure-tungsten-round-drop-shot-weight_62245759773.html?spm=a2700.galleryofferlist.normal_offer.d_image.21faf2a8wuCt12https://www.alibaba.com/product-detail/top-quality-in-stock-tungsten-round_60265586029.html?spm=a2700.details.0.0.7bb22693ltB7u0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpolak Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Jestem świadom tego że nie ma.dlatego w jig riga mogły by wchodzić dwa koraliki., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 2 x 5,5 mm to będzie ok 3 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Jestem świadom tego że nie ma.dlatego w jig riga mogły by wchodzić dwa koraliki., Po co kombinować, skoro są gotowe takie wolframowe ciężarki do jig-riga?I to w dobrej cenie, z tym że o wadze 3,5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janpolak Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Po co kombinować, skoro są gotowe takie wolframowe ciężarki do jig-riga?I to w dobrej cenie, z tym że o wadze 3,5g.bo liczyłem na to że dwa koraliki będą robić za taką ala grzechotka.chociaz nie wiem czy efekt akustyczny poprawi skuteczność w rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk122 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2021 Tu jest film jak jest zrobione z dwoch koralików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 12 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2023 (edytowane) Na jednej z grup FB ktoś sprzedaje zmontowane haki jigowe wolframowe w gramaturze ogólno dostępnej czyli do 6,4mm ale też 3.5 i 5.3 grama. Można je zakupić oddzielnie do samodzielnego montażu.Są fajnie opisane, wyglądają tak: Czy ktoś ma jakieś info gdzie można takowe (te cięższe) nabyć ? Na alli szukałem - nie znalazłem. Edytowane 12 Maja 2023 przez scOOtt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Traper ma w ofercie koraliki wolframowe 7mn, po pomiarach koralik ma 7,5mm.Na zdjęciu porównanie z główką 5,5mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 @rally bardziej fajne haki. Który producent takie robi? Przyjemne duże oczko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 @rally bardziej fajne haki. Który producent takie robi? Przyjemne duże oczko.Decoy ma duże oczka w takich hakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) To decoy jiggy AH-12Np te :https://allegro.pl/oferta/decoy-ah-12-area-hook-type-xii-jiggy-barbless-4-11694782235 Edytowane 13 Maja 2023 przez rally 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 @ rally moglbys zwazyc ten koralik 7mm. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 6,4mm wazy 1.95g wiec 7mm będzie ważył nieco ponad 2g Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Jutro sprawdzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Traper fi7 waży średnio 2,6 g, tak +- bo ważyłem kilka sztuk i gramatura była minimalnie niższa lub ciut więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 14 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2023 Wolfram trapera solo, bez haka5,5mm - 1,266,4mm - 1,997mm - 2,65 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi