Skocz do zawartości

Koraliki wolframowe

Night_Walker

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

Spotkaliście się może z  koralikami wolframowymi 0,3-1g z otworem 0,6-0,8mm? Szukam czegoś tego typu na korpusy do mikroobrotówek :)

Standardowe kształty tungsten beads jakoś mnie nie przekonują jako bazowe obciążenie - mają za szeroki otwór, przez co są zbyt ruchome.

pozdrawiam,

Paweł

To musisz rozejrzeć się za główkami wolframowymi do Carolina rig itp metod, gdzie ciężarek montowany jest ruchomo na lince. One mają mniejszy otwór niż główki do wiązania much.

Ja robiłem na tych 4,6 mm: http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/wolframowe-glowki-tungsten-beads-10szt-a213-p1555-k8824.html Jak się dobrze rozeprze drutem to nie ma prawa się ruszać. Jedynie wychodzi lekko asymetrycznie względem osi obrotówki

• Like 1

• 4 lata później...

Witam,chcial bym porobić sobie zestawy jig rig z wolframowych koralików.

Podpowiedzieli byście mi jakich rozmiarów koralików użyć żeby dały wagę 3 gram.

Najfajniej jak by ktoś napisal jak rozmiar koralika jaka ma wagę,bo napewno jak tworzycie muchy albo na nie łowicie znacie wagi koralików..pozdrawiam

Po co kombinować, skoro są gotowe takie wolframowe ciężarki do jig-riga?

I to w dobrej cenie, z tym że o wadze 3,5g.

bo liczyłem na to że dwa koraliki będą robić za taką ala grzechotka.chociaz nie wiem czy efekt akustyczny poprawi skuteczność w rzece

• 1 rok później...

Na jednej z grup FB ktoś sprzedaje zmontowane haki jigowe wolframowe w gramaturze ogólno dostępnej czyli do 6,4mm ale też 3.5 i 5.3 grama. Można je zakupić oddzielnie do samodzielnego montażu.

Są fajnie opisane, wyglądają tak:

5bcbffe1c4511e87c0b15fb97ec8ecc8.jpg

Czy ktoś ma jakieś info gdzie można takowe (te cięższe) nabyć ? Na alli szukałem - nie znalazłem.

Edytowane przez scOOtt