nurek28 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Dzisiaj padła mi wyciągarka do wyciągania łodzi.Doradzcie jakąś dobrą i sprawdzoną orginalna wytrzymała 12 lat a kolejne wytrzymały ponad rok. Paragon zaginął i teraz muszę kupić coś przyzwoitego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Przymierzam się do Knott Cymerman daje w default jakąś chińszczyznę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Sam mam przyczepę Cymermana, wykonanie porządne niestety winda już gorzej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Krzysiek polecam https://www.wyciagarki24.pl/wyciagarka-reczna-dragon-winch-dwk-o-26-v.html?gclid=EAIaIQobChMIt-yYheD_1QIVHYGyCh1FGwNMEAQYASABEgLiKPD_BwE montowałem już w trzech samochodach, co prawda do wciągania zwierzyny na pakę. U siebie w podłodziówce też zamontuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 A co będzie lepsze pas czy linka do wciągania łodzi ? Mam stalową linkę i po kilkunastu wodowaniach mocno się poskręcała ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarMilo Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Chyba pas jest lepszy. Moha chińsko-linka też słabo wyglada po sezonie (2 miesiące). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zawsze korzystałem ze stalówek ,ale trzeba też o nią dbać. Rozwiń linkę ,rozkręć nawiń równo i zalej olejem,może być silnikowy. Strzykawka i nasączaj ,linka potrafi wciągnąć 250 ml oleju. Najlepiej zdjąć ją całkowicie i zanurzyć. Powinna lekko zmięknąć i będzie się lepiej nawijać i układać na bębnie wyciągarki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Wszystko super, tylko ten olej później trafia do wody, a tego wolałbym uniknąć ... spróbuje z roślinnym i zobaczę jakie to da efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 To weź eko wersję do zweitaktów, rozkładają się w wodzie. Tyle co ścieka to nic w porównaniu do tego co zostawiają spaliny przy pływaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ile kombinacji, które niweluje jednak pas....Obecnie mam linkę - tak kupiłem, ale jak się rozleci - zmiana na pas. Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Paweł super ta wyciągarka tylko ta waga mnie przeraża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Linka stalowa będzie bardziej giętka gdy będzie wykonana z większej ilości linek tzw. splot Ale będzie bardziej narażona na ścieranie .Czyli coś za coś. Mam pas i robi robotę. Ciężar mojej łodzi wraz ze szpejem : silnik el. , aku x2 ,spalina ,paliwo i inne graty ,które też czasami wciągam na przyczepę to około 250kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 welpa1809 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Paweł super ta wyciągarka tylko ta waga mnie przeraża. Pod pachą ani w teczce tego nie nosisz. Popatrz jeszcze na te wyciągarki http://www.dragonwinch.com/dragon-winch-seria-korbowe,23,0.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarCinFin Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dobry pas ogarnie temat na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Tu nie chodzi o pas. Tylko o jakość zębatek i tulejek.Tulejki się wyrabiają powstaje luz i zębatki się odsuwają od siebie i po ptakach. A i ta mała zębatka potrafi pęknąć. Ten kto woduje 100 razy w sezonie ten wie o czym piszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) To sie zgadza, ale można zmienić na pas - linka w moim odczuciu jest gorsza.Tez miałem w pierwszej przyczepce badziew - na 120 dni spędziłem 96 na rybach codziennie sie wodujac w słonej wodzie.Oprócz zębatek poleciały łożyska w kołach, bo sie okazały nieszczelne... Tapatalknięte z komórki Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 To sie zgadza, ale można zmienić na pas - linka w moim odczuciu jest gorsza.Tez miałem w pierwszej przyczepce badziew - na 120 dni spędziłem 96 na rybach codziennie sie wodujac w słonej wodzie.Oprócz zębatek poleciały łożyska w kołach, bo sie okazały nieszczelne... Tapatalknięte z komórkiZ tymi łożyskami i słoną wodą nic nie zrobisz... Niestety sól to najgorsza zaraza i nawet z podwójnie zamkniętym łożyskiem coś musi się zepsuć :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Z tymi łożyskami i słoną wodą nic nie zrobisz... Niestety sól to najgorsza zaraza i nawet z podwójnie zamkniętym łożyskiem coś musi się zepsuć :/W każdym razie - słaba i tania przyczepka w moim odczuciu ma wszystko słabej jakości. Wody Pomorza mnie nauczyły...Teraz z ta wciągarka co mam w Branderupie nie jest najszczęśliwsza, ale trwałości jej nie odmówię;-) Jak linke szlag trafi i zestaw jeszcze będzie u mnie - zmienię na pas. Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MarasR Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 No to trzeba zalinkować te badziewne o przepraszam beznadziejne i zalinkować te co robią robotę przez kilka lat - IMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 omen32 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Tu nie chodzi o pas.Tylko o jakość zębatek i tulejek.Tulejki się wyrabiają powstaje luz i zębatki się odsuwają od siebie i po ptakach. A i ta mała zębatka potrafi pęknąć.Ten kto woduje 100 razy w sezonie ten wie o czym piszę.W poprzedniej przyczepce miałem zamontowaną chińską wciągarkę kupioną na alledrogo za 70 PLN i 5 lat działała bez problemu (pewnie działa do tej pory u innego właściciela)Trzeba spełnić tylko dwa warunki po zakupie.1. Dokładnie całość przesmarować2. Wymienić linkę na nierdzewnąJeśli jest na tulejach z brązu wytrzyma Ci Kolego 20 lat spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ptychoo Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Moim zdaniem podstawą jest p zakupie przyczepy, czy wciągarki całe te ustrojstwo rozebrać. Końcówki wałków przeszlifować, a składając wszystko do kupy części obrotowe przesmarować. Dobre pół godziny roboty, a zazdrość kolegów bezcenna. Mój Knott działa już w bardzo dobrej kondycji już 3 rok, gdzie Knotty kolegów rozsypały się po około pół roku użytkowania.Wyżej wspomnianą markę można kupić z linką i pasem. Zdecydowanie kupujemy z pasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 KODZAK1234 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Bo te wyciągarki nie są nasmarowane, nie wiem czemu ale jest tak jak pisze Ptychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Wyciągarka zamówiona.Knott do 900 kg z taśmą. Tu nie chodzi o smarowanie porostu powstają luzy które powodują oddalenie się od siebie zębatek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Wyciągarka zamówiona.Knott do 900 kg z taśmą. Tu nie chodzi o smarowanie porostu powstają luzy które powodują oddalenie się od siebie zębatek.A luzy powstają bo jest tarcie i się wyciera materiał. Jak jest smar to nie ma tarcia, jest ślizg i nic się nie wyciera i nie powstają luzy oddalające przekładnie.Nie smarujesz nie jedziesz.Nie popieścisz nie zmieścisz. Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Pietruk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 thug Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Kupiełem jakiś czas temu wciągarkę knott z pasem. Podczas montażu zauważyłem jakie to ma spasowanei... Od razu poszło kilka podkładek i smar, kręci lepiej i oby dłużej. Oczywiście ząbkuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pietruk Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Oczywiście ząbkuje Szlag by trafił te Stelle. Nawet tam masło zjełczało... Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez Pietruk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
nurek28
Dzisiaj padła mi wyciągarka do wyciągania łodzi.
Doradzcie jakąś dobrą i sprawdzoną orginalna wytrzymała 12 lat a kolejne wytrzymały ponad rok. Paragon zaginął i teraz muszę kupić coś przyzwoitego.
25 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi