Skocz do zawartości

AGRAFKI POWER LOCK (Dragon)

datoos

Rekomendowane odpowiedzi

Mi jakoś nie przypadły do gustu- potrafią się otworzyć podczas dynamicznego brania ryby, szczeg?łlnie na sztywnym zestawie.

W 100% przeszedłem na Spinwale i problemy z agrafkami zniknęły....A i z dostępnością nie ma problem?łw

Pozdrawiam

Kamil

Mi spinwala z deklarowaną wytrzymałością 15 czy tam jeszcze więcej kg otworzył i rozgiął z obu stron ?źyciowy szczupak... Dragon super lock jest dla mnie najlepszy, na power locka wyciągnąłem wczoraj szczupaka, kt?łry jest w wątku z wieści z nad wody. Pozdrawiam

Podczas dynamicznego brania zapewne występują o wiele większe przecią?źenia, ni?ź wynosi masa ryby. W przyponach do jerkowania, jak i trollowania za wąsem wymieniłem dragonowskie super/power czy jakieś tam inne Locki na morskie spinwale do 30kg. Zawsze dla bezpieczeństwa mo?źna jeszcze podoginać końc?łwki drutu. Drut w tych agrafkach jest taki, ?źe cię?źko ją otworzyć i zamknąć. A przez te locki nie tylko ja, ale i kilku koleg?łw potraciło naprawdę ładne ryby....Przypony z plecionego tytanu mają genialne i z czystym sercem mogę polecić. W połączeniu z morską agrafką spinwala dają praktycznie przypon idealny :mellow:

P.S Zresztą wyb?łr agrafki specjalnie konsultowałem z kol. @niedzwiecki, bo mi miała te?ź słu?źyć do mocowania woba podczas trola za sumem. Polecił te spinwale, a patrząc na jego wyniki i staranny dob?łr ka?źdego elementu zestawu- myślę, ?źe wie co pisze-p?łki co ja mogę tylko to potwierdzić, bo problem?łw ?źadnych nie miałem. :D

Pozdrawiam

Kamil

Podczas holu nie otworzyła mi się ani jedna, ani druga. Za to podczas brania dragonowskie tak....

Chocia?ź nie. Pamiętam akcję, jak szamoczący się na kr?łtkim dyszlu szczupak rozwala agrafkę, na szczęście dzięki refleksowi kolegi udaje się pozbawić rybę hak?łw wabika i odpływa cała i zdrowa. Wabik te?ź udało się uratować...Z agrafki zostały wi?łry. Ryba nie jakaś kolosalna. Ot, krzepka osiemdziesiątka.

Zresztą nie upieram się, ?źe poza Spinwalami nie ma lepszych agrafek. Chętnie przejrzę inne propozycje. P?łki co lepszych nie namierzyłem.

bo to pewnie ten niemiecki chory jakis :D

ps. w średniowieczu ludzie uwa?źali bobra za rybę bo tak nakazywał kości?łł :D

Pomieszales

Kosciol zeby wyjsc ludziom na przeciw zakwalifikowal bobra i nutrie jako rybe, zeby ludzie je mogli jesc w trakcie postow :D

Tak to szlo :D

Sytuacja miala miejsce na zachod od Odry :D

Sorry za oftop w watku agrafkowym :D

Ja u?źywam Spiwale numer 10 i kiedy np mam zaczep i wyrywam przynete uwalniaczem ktory lapie za kretlik przyponu to pekaja glowki dragona speed mustada big game sie prostuja, prostuja sie kotwice ownera 1 agrafka nigdy sie nie rozdupcyła. Oczywiscie po kilku takich zlosliwych zaczepach agrafka traci troche na wytrzymalosci. A jak juz o tych bobrach zaczeliscie to jak myslicie czy bobry maja wpływ na rybostan wody ??

Szanowni Koledzy.

Zapewne spinwale są ok, nie zamierzam podwa?źać ich jakości bo po prostu ich nie stosuję, a brak doświadczenia szkodzi obiektywnej ocenie. Jednak mam malutką, maluteńką prośbę..... Czy ktokolwiek wie gdzie jeszcze w naszym kraju mogę kupić power locka w rozmiarze 6 lub 8 a najlepiej i jedne i drugie.

Czy producent zrezygnował z ich produkcji czy coś w tym stylu????

Wątek nieco uciekł.

Z g?łry

dzięki za podpowiedzi.

• 3 lata później...