miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Witam , jako żem zielony w te klocki szukam podpowiedzi odnośnie multica który sprosta paru rzeczom:- musi być trwały i mocny (cel sum i może kiedyś jakieś większe dorsze)- musi mieć wagę do 450gr no może ciut wiecej- pojemność szpulki około 200m linki 50lb- ma być kompatybilny z X-ZOGA 12kg ( G-75 )- dobry hamulec- jak najmniejszy gabarytowo- NIE interesuje mnie niski profil ( mam obecnie ABU REWO TORO WINCH 61 ) Coś w tym klimacie Edytowane 1 Września 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Miałem okazje pomacać to maleństwo w sklepie wędkarskim w Hiszpanii. Solidna maszyna, bardzo mała jak na swoje możliwości. W Hiszpanii łowią na to tuńczyki....może wystarczyła by calcutta ocea 301, ta przynajmniej ma widzik. Edytowane 1 Września 2017 przez hose4ras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Ten model podałem jako przykład, ale chodzi mi o naprawdę odpormą i niezawodna oraz szybką w serwisie maszynkę. Reszta jak wyżej. Przeglądając różne fora i katalogi znalazłem kilkanaście firm które robią takie rzeczy.Od SHIMANO , DAIWA, OKUMA, GAWAS, DAM, itd. Chciałbym uzyskać choć minimum info od kogoś kto to miał w ręku , widział na żywo by nie zakupić faktycznie "betoniarki" na półtonowe tuńczyki. Napisz coś więcej o nim, właśnie takiego typu "maleńkie potworki" mnie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Teraz popatrzyłem na tą CALKUTĘ OCEA - też fajnie wygląda i chyba też dała by radę. Edytowane 1 Września 2017 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 >>>................ i najważniejsze - LEWA RĘKA - koniecznie !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Mariusz poszukaj AVET SX , parę osób z forum używało lub używa nadal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Za wiele Ci nie powiem bo dosłownie minutę obracalem ja w rękach, potem sprzedawca grzecznie mi ja zabrał chyba w obawie żebym nie wybiegł z nia ze sklepu Ale z pewnością to Maly potwór.Jeśli brak wodzika Ci nie przeszkadza ....301 ocea będzie większa ale to rownież kompaktowy potwór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 .............. ale kolorowo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Do wyboru do koloru .... ja mam srebrnego .... Jeśli nie przeszkadza Tobie brak wodzika to zdecydowanie mega mocny multik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 To juz spore betoniary, shimano jigger to przy nich maluch.Ja jednak postawił bym na konstrukcje z wodzikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 ten najmniejszy AVET 53 waży około 420gr - nie jest taki ciężki ; JIGGER 1500PG waży około 405gr . Nie mam natomiast porównania gabarytów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Ocea jigger jest naprawdę mała. Jak ja zobaczyłem to musiałem pomacać bo aż nie wierzyłem, zbita i mocna konstrukcja. Czuć w rękach ze to porządna maszyna. https://www.google.pl/search?q=shimano+ocea+jigger+1500&tbm=isch&prmd=isvn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiJvIiF7YPWAhUiCsAKHdsJA6kQ_AUICigB&biw=320&bih=372&dpr=2#imgrc=7JrgwpwGMXSgKM: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Jigger występuje jeszcze w rozmiarze 1000, pewnie jeszcze mniejsza konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 To rzeczywiście wydaje się malutkie jak na swoją moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Wie ktoś gdzie to można kupić w EU??? i czy to to samo co w JP??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Do wyboru do koloru .... ja mam srebrnego .... Jeśli nie przeszkadza Tobie brak wodzika to zdecydowanie mega mocny multik Karol napisz coś więcej i jaka fotka na tle dłoni ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Widziałem to w sklepie w santander, jak będę miał chwile to podeśle Ci namiary bo chyba mam gdzieś wizytówkę sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Dzięki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 To poczytajcie w wolnej chwili, dlaczego kołowrotki jak Calcutta Jigger nie mają wodzika. http://www.anglers-secrets.com/why-do-we-use-the-reel-without-levelwider/ A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 To poczytajcie w wolnej chwili, dlaczego kołowrotki jak Calcutta Jigger nie mają wodzika. http://www.anglers-secrets.com/why-do-we-use-the-reel-without-levelwider/ A.Wydaje się TO logiczne ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose4ras Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 no niestety nie mam wizytowki ale moze bede tam w przeciagu 2 miesiecy to napewno zajze Na ebay sa w dobrych cenach, jak chcesz pomocy zeby sciagnac to bez dodatkowych oplat to wal smialo! Pozdro, Arek PS. @Durzy - fajny artykul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Jeżeli nic nie zakupię do twojego wyjazdu to się odezwę na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 PS. @Durzy - fajny artykul Cała strona jest fajna.Wejdźcie w zakładkę Jigging: http://www.anglers-secrets.com/slow-pitch-jigging/ Dużo fajnych informacji. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) kolejny fajny MAŁY ale BYK kołowroteczek , który powinien dać radę sumkom ACCURATE VAILANT 300 LH Edytowane 2 Lutego 2018 przez miramar69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi