Skocz do zawartości

multic pod suma wertykalnie

miramar69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jako żem zielony w te klocki szukam podpowiedzi odnośnie multica który sprosta paru rzeczom:

- musi być trwały i mocny (cel sum i może kiedyś jakieś większe dorsze)

- musi mieć wagę do 450gr no może ciut wiecej

- pojemność szpulki około 200m linki 50lb

- ma być kompatybilny z X-ZOGA 12kg ( G-75 )

- dobry hamulec

- jak najmniejszy gabarytowo

- NIE interesuje mnie niski profil  ( mam obecnie ABU REWO TORO WINCH 61 )

mpwjeFGIJFlKJT3-DybrrrQ.jpg Coś w tym klimacie

Edytowane przez miramar69

Miałem okazje pomacać to maleństwo w sklepie wędkarskim w Hiszpanii. Solidna maszyna, bardzo mała jak na swoje możliwości. W Hiszpanii łowią na to tuńczyki.

...może wystarczyła by calcutta ocea 301, ta przynajmniej ma widzik.

Edytowane przez hose4ras

Ten model podałem jako przykład, ale chodzi mi o naprawdę odpormą i niezawodna oraz szybką w serwisie maszynkę. Reszta jak wyżej. 

Przeglądając różne fora i katalogi  znalazłem kilkanaście firm które robią takie rzeczy.

Od SHIMANO , DAIWA, OKUMA, GAWAS, DAM, itd. 

Chciałbym uzyskać choć minimum info od kogoś kto to miał w ręku , widział na żywo by nie zakupić faktycznie "betoniarki" na półtonowe tuńczyki.

Napisz coś więcej o nim,  właśnie takiego typu  "maleńkie potworki"  mnie interesują.

Za wiele Ci nie powiem bo dosłownie minutę obracalem ja w rękach, potem sprzedawca grzecznie mi ja zabrał chyba w obawie żebym nie wybiegł z nia ze sklepu :)

Ale z pewnością to Maly potwór.

Jeśli brak wodzika Ci nie przeszkadza ....

301 ocea będzie większa ale to rownież kompaktowy potwór.

Ocea jigger jest naprawdę mała.

Jak ja zobaczyłem to musiałem pomacać bo aż nie wierzyłem, zbita i mocna konstrukcja. Czuć w rękach ze to porządna maszyna.

https://www.google.pl/search?q=shimano+ocea+jigger+1500&tbm=isch&prmd=isvn&source=lnms&sa=X&ved=0ahUKEwiJvIiF7YPWAhUiCsAKHdsJA6kQ_AUICigB&biw=320&bih=372&dpr=2#imgrc=7JrgwpwGMXSgKM:

• 5 miesięcy temu...