Skocz do zawartości

PFLUEGER PATRIARCH 9540

Zander Hunter

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy ktoś posiada ten kołowrotek?

Miałem okazję mieć go ostatnio w ręku i .... ja perdyka

to nic nie wa?źy. coś koło 200 gr. a jest to wersja 4000.

Na forach z USA por?łwnywany jest do topowy modeli shimaniak?łw.

Mo?źe ktoś nim łowi i mo?źe podzielic się opinią?

Pozdrawiam,

ZH

No ja takim łowię. Kupiłem go pod bolka, bo ma fajną szeroką szpulę. Og?łlnie fajny kręcioł, faktycznie lekki, ale po niecałym sezonie u?źytkowania mam mieszane uczucia. To dlatego, ?źe coś czasem delikatnie szumi (nie zaglądałem do środka, więc nie wiem, jak będzie po przesmarowaniu), dwa razy udało mi się te?ź zerwać przy zacięciu plecionkę mimo sporo l?źej ustawionego hamulca (co prawda moja wina, bo przez kilkaset rzut?łw nie obciąłem końcowego odcinka plecionki, i był on mocno nadwerę?źony, co nie zmienia faktu, ?źe szarpałem na sucho i hamulec ładnie puszczał, a przy braniu ....). Og?łlnie jestem zadowolony, ale gdybym miał jeszcze raz kupować, to chyba wolałbym jakiegoś u?źywanego apuńca - z tego co koledzy piszą, to są to niezawodne młynki, a Pflueger to jednak chińszczyzna (chocia?ź mam nadzieję, ?źe mi ta chińszczyzna kilka lat posłu?źy :unsure: ).

• 4 miesiące temu...

Znajomy u?źywa najmniejszego modelu i jest zadowolony. Łapałem na niego i nie czuć było tych przepracowanych godzin. Nie wiem jak większe ale ten maly ma strasznie małą korbkę, osoby z większymi dłońmi napewno odczują. Ponoć mo?źna dokupić większą i zmienić ale z tego co słyszałem to sporo $.U?źywany do spinningu.