Wybieram się na płytkie jezioro w okolicach Suwałk w najbli?źszych dniach. Jeździłem juz tam wielokrotnie i zawsze mam problem z odnalezieniem ryb, mimo tego ?źe one tam są na 100%.
Charakterystyka jeziora:
- przepływowe, ok. 80 h. wody.
- otoczone szerokim pasem trzcin, niedostepne z brzegu.
- srednia głębokość ok 1-2 m., max. 6m.
- dwa du?źe dołki 5 i 6 m. Jeden przy dopływie rzeki do jeziora
- du?źa ilość blat?łw 1,2 metry porośniętych grą?źelem i innym zielskiem
- jedna spora wyspa.
Czy o tej porze roku większe ryby powinny zejść na takim łowisku na głębszą wodę czy te?ź jeszcze trzymają się trzcin i siedzą w zielsku?
Mam tylko jeden dzień na wędkowanie i będę sam, więc trafienie z odpowiednią przynęta i wytypowanie miejsc jest dosyć trudne.
Wiem, ?źe jest to trudny typ łowiska i okaz mo?źe czaić się wszędzie, ale ka?źda wskaz?łwka mile widziana.
Pytanie
godski
Wybieram się na płytkie jezioro w okolicach Suwałk w najbli?źszych dniach. Jeździłem juz tam wielokrotnie i zawsze mam problem z odnalezieniem ryb, mimo tego ?źe one tam są na 100%.
Charakterystyka jeziora:
- przepływowe, ok. 80 h. wody.
- otoczone szerokim pasem trzcin, niedostepne z brzegu.
- srednia głębokość ok 1-2 m., max. 6m.
- dwa du?źe dołki 5 i 6 m. Jeden przy dopływie rzeki do jeziora
- du?źa ilość blat?łw 1,2 metry porośniętych grą?źelem i innym zielskiem
- jedna spora wyspa.
Czy o tej porze roku większe ryby powinny zejść na takim łowisku na głębszą wodę czy te?ź jeszcze trzymają się trzcin i siedzą w zielsku?
Mam tylko jeden dzień na wędkowanie i będę sam, więc trafienie z odpowiednią przynęta i wytypowanie miejsc jest dosyć trudne.
Wiem, ?źe jest to trudny typ łowiska i okaz mo?źe czaić się wszędzie, ale ka?źda wskaz?łwka mile widziana.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi