Skocz do zawartości

WAHADŁÓWKI JR

timon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Na imię mam Rafał i chciałbym zaprezentować wam moje wahadłówki.
Moja "specjalizacja"są mini wahadła pstragowe.
Moje przynety są całkowicie wykonywane ręcznie.
???? . Moim ulubionym materiałem jest miedz połączona z cyna.

post-53381-0-63781100-1504551814.jpg

post-53381-0-90915800-1504551839.jpg

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 8

post-53381-0-57144200-1504598643_thumb.jpegpost-53381-0-11213400-1504598692_thumb.jpegpost-53381-0-32519700-1504598715_thumb.jpeg

Wahadlo z pierwszego zdjecia ,wielokrotnie pokazolo swoja skutecznosc. Waga od 4do 8g. praca agresywna.

Maly gnom wazy niecałe 4g, super na okonie.

No i ostatnia blaszka listek to moj czarny kon. mozna ja prowadzic z pradem , w poprzek murtu i na spowolnieniach . Klasyczna praca ogonkiem .

Edytowane przez timon
  • Like 3

Wahadła piękne, ale mi nigdy pstrąg nie uderzył w wahadło. Mam kilka sztuk rękodzielników ale wyniki niczym Krychowiak w PSG. Czy są jakies specjalne techniki prowadzenia tych przynęt. Dlaczego pstrąg nie gryzie ?

A ja tam i na Islandii i na roznych zaporowkach w UK, sporo nalowilem pstragow na wahadelka.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Cześć Timonie,

Miło Cię zobaczyć i na tym forum. Chociaż widzę że zdjęcia w wątku nie oddają rzeczywistego uroku twoich wahadełek. Na żywo wyglądają duuużo lepiej :)

Twoimi pstrągowymi wahdłówkami łowię teraz na warszawskiej Wiśle. Rzeka niestety mi większość zabrała, podobają jej się :)

Potwierdzam obserwacje z sandaczami, ale nie tylko miedzy główkami ;) Nawet i boleń się na wahadłówkę trafił.

Edytowane przez Epidares
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Muszka - tak. Uspokaja troszkę akcję. Kropki biorą na takie wahadełka.

Sam plastikowy ogonek - nie miałem takiej blaszki. Zdarzyło się mi założyć na jakieś maleństwa, uzbrojone w pojedynczy haczyk, kawałek czerwonej rurki - brały. Ale nie mam żadnych notatek czy lepiej, czy słabiej było na "gołe" wahadełka.

• Like 2

Witam. Panowie mam pytanko. Co myślicie o czerwonym plastikowym ogonki w wahadłówkach pstragowych. Będzie to pozytywny dodatek czy wręcz odwrotnie.

Rafał, łowię obrotówkami z czerwonymi wentylkami na kotwicach. Nie przeszkadza to pstrągom. Moim zdaniem powinno zadziałać.

• Like 1