Skocz do zawartości

Savage Gear Cannibal 15cm 33g już jest !!!!

dawidostroda

Rekomendowane odpowiedzi

Najlzej zeby pracowal dobrze to na plytka wode do 1-1,5m zbroje w glowke o masie 5gr plus dozbrojka z 8cm przytwierdzona w brzuch.

Jesli uzbrojsz w sam hak to na 99% bedzie robic korkociag, doswiadczenie z kopytami relaxa.

Co do rozmiaru haka to nie mam pojecia o jego rozmiar bo nie mam ich w paczkach.

Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka

Mam złe doświadczenia z korkociągiem po ostatnim wyjeździe (mówiąc korkociąg mam na myśli wpadanie przynęty w ruch wirowy). Relax Kopyto 6' na główce 10 gram zaczął mi świrować i robić piruety.

Edytowane przez wojciiech
  • Like 1

Szanowni

Zbrojenie zestawów gumowych w sposób korkociąg+czuburaszka (tak to się teraz nazywa, a tego typu główki robiłem na kilkanaście lat wcześniej zanim pojawiły się pod taką nazwą. W 2012 zamieściłem artykulik opisujący ten system ze zdjęciami poglądowymi w Wędkarskim Świecie. W tym roku firma Dragon zamieściła to w swoim katalogu i na rynku :angry: :(  ) Już wtedy pisałem i nie zmieniam zdania do dzisiaj... takie zbrojenie sprawdza się najlepiej do łowienia z podbicia z opukiwaniem dna. Przy prowadzeniu gum  w toni jednostajnie a tym bardziej z podszarpywaniem, powoduje kręcenie się przynęty (ja też tego nie lobię i nie toleruję. Konieczne jest w takim przypadku przeniesienie środka ciężkości gumy/rippera (przy stosowaniu twistera ma to mniejsze znaczenie) na brzuch gumy. Czasami już system kotwic pod brzuchem  załatwia problem. Czasem posuwam się do wciśnięcia w brzuch rippera paska ołowiu.

• Like 1

Godski, nie bedzie sie kręcić wokół własnej osi jeśli uzbrojona bedzie bez główki?

Dzisiaj sprawdzalem uzbrojonego Cannibala 15 tylko w to z linka poniżej,bez żadnej glowki.nie wchodzi w korkociąg i bardzo fajnie pracuje.

https://spinningshop.pl/zbrojenie-z-kotwica-offsetowa-savage-gear/8060-zbrojenie-z-kotwica-offsetowa-l.html

Edytowane przez drag

I jest OK bo takie zbrojenie wyważa zestaw. Przy wkręcie i jednej kotwicy...? sprawdzę jak odbiorę moje cannibale. Ale sądzę w ciemno, że będę zbroił klasycznie w główkę ;)

ja w większości przypadków też.Kupilem testowo to raz,dwa chcialem zobaczyc  jak plytko da sie tego typu gume poprowadzic.

• Like 1

wszystkie gumy od 15cm do 20cm zbroję wkrętem w pysk + jedna kotwica na brzuchu, czeburaszka dyndająca przy pysku na kółku łącznikowym.

pow 20cm dwie kotwice.

kotwy zawsze na brzuchu przynęty - bo takie gumy prowadzę w toni, a szczupale pięknie walą od dołu, jak sądzę.

nie zdarzyło się aby guma wirowała. Większość pięknie kolebie się na boki, ale nie wokół własnej osi.

Kotwy duże, to i ciężkie - dobrze wywarzają i zapobiegają takim akcjom.

• Like 1

i tak jest najlepiej ;)

jak masz ołów założony?

Praktycznie bez ołowiu, mała srucina pod brzuchem.

Na razie 5 dniówek przelowionych i nic nie "walło"... ale wiadomo, z każda przynętą tak bywa. Trzeba swoje przerzucić.

Edytowane przez wojciiech

to za ch. nie wiem jak to możliwe że się kręci, jak ołów pod brzuchem.

ja czeburaszkę mam na kółku łącznikowym przy pysku. 10g.

jedna kotwica pod brzuchem. i jest ok.

Pig na 10g idzie poprowadzić dość płytko. załóż 5 lub 7g.

kombinuj z ułożeniem ołowiu.

Jak już mamy się licytować to chyba tu najtaniej (polecony 4,90pln)

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6949672696

Brałem u nich i polecam gumy ładnie zapakowane (osobno kolorami w dodatkowych woreczkach) .Brałem przesyłkę polecony ekonomiczny, kupione w czwartek ,przesyłka dziś u mnie.