Skocz do zawartości

Uwaga - Pilne!!! Oszust!!! OLX

fkuzi555

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

https://www.olx.pl/oferta/zesztaw-przynet-CID767-IDoukY8.html

Pytanko - gość do znalezienia? "Zakupiłem" ten zestaw z miesiąc temu, a nie dotarł. "Wysył" tyko po wpłacie. Niby nie wielka kasa, bo było 40 zł, ale zawsze i nie chciałbym tego odpuścić

Jeśli nie w tym miejscu wpis to proszę admina o przeniesienie

Jak można być tak naiwnym i nabrać się na takie ogłoszenie. 

Przecież widać od razu , że ten zestaw jest kilka razy droższy niż suma za którą gość chce to sprzedać i pewnie dobrze wie i ryzykuje,  bo większość ludzi taką sumę odpuści.

Nic jemu nie zrobicie kpl nic

Tylko pogratulować wam ze chcieliście być cwaniakami :)))

Nie dalej jak rok temu koleś na Allegro wystawi beastmastera za 80 zł nowy. Niewiem skąd go miał ale podjechałem osobiście bo było to w wawie i dostał 280 zł bo to była uczciwa cena i dla mnie i dla niego.

Wy liczyliście na czyjaś niewiedzę i już przebieraliscie rączkami na przesyłkę :))

• Like 2

Na powaznie

ZGłoś na policje podając wszelkei dane

to podpada pod przestepstwo internetowe

a przestepstwo internetowe jest ścigane  nawet przy oszustwie na 1 zł

gościa znajda - mają sposoby

sprawdzone  w praktyce - 2 kolegów odemnie z pracy było na policji w podobnych sprawach

jeden poszedł ze sprawą zakupu virtualnego miecza w grze za 30 zł przez jego syna - wiem że śmieszne ale prawdziwe

i doszli i gościa złapali i kase oddał

tyle ze kasy raczej nie odzyskasz - chociaz różnie bywa jak pisałem niektórzy odzyskuja

ale gosc na bank  po dupie dostanie - Ciebie tylko kosztuje złozenei zeznań

na sprawę nawet Cie pewnie nei wezwą

to napewno jakis gówniarz i może kase odda jak go policja postraszy - no róznie bywa

Edytowane przez selk
  • Like 1

Liczyłeś że to realne? Za 40 PLN? Widać odrazu że to wałek

Ps... Nie ten dział... Itp itd

Pozdrawiam, Tomasz eS

Nie takie rzeczy i za nie takie pieniądze trafia się nie tylko na OLX. Akurat ten zestaw był mi generalnie do niczego, natomiast zamierzałem od początku, że prześlę wszystko do @Darogryf a on jak co roku zrobi z tego paczkę świąteczną dla dzieciaków  domu dziecka. (i to mnie najbardziej wkurwiło).

Niewiem skąd masz info ze od 1 zł ścigają :))) 3 dni i umarzają sprawę także powodzenia i oby nie więcej takich zakupów hej

Mylisz się, mnie naciął gość na allegro na 40 zł i jeszcze jedna osobę i nic nie zostało umorzone.

Nie będę rozwijał wątku ale normalnie trzeba to zgłosić i gościa udupia.

Na powaznie

ZGłoś na policje podając wszelkei dane

to podpada pod przestepstwo internetowe

a przestepstwo internetowe jest ścigane nawet przy oszustwie na 1 zł

gościa znajda - mają sposoby

sprawdzone w praktyce - 2 kolegów odemnie z pracy było na policji w podobnych sprawach

jeden poszedł ze sprawą zakupu virtualnego miecza w grze za 30 zł przez jego syna - wiem że śmieszne ale prawdziwe

i doszli i gościa złapali i kase oddał

tyle ze kasy raczej nie odzyskasz - chociaz różnie bywa jak pisałem niektórzy odzyskuja

ale gosc na bank po dupie dostanie - Ciebie tylko kosztuje złozenei zeznań

na sprawę nawet Cie pewnie nei wezwą

to napewno jakis gówniarz i może kase odda jak go policja postraszy - no róznie bywa

Mnie baba wysterowała jak na tą chwilę (czyli nie oddala kasy)na 150 zł towar niezgodny z opisem,mam dane -adres,dane z przelewu kopie wiadomości olx -czyli zgłosić na Policję? Jest chyba prawo na zwrot towaru w przeciągu 14 dni od zakupu,ja odesłałem tego samego dnia-co radzicie?

Edytowane przez salmon1977

Idź zgłoś to w odpowiednim miejscu, nic to nie kosztuje, takich typów należy eliminować, bynajmniej próbować! Dobrze, ze się o tym mowi, bo być może innych przed tym uchroni.

Następnym razem przemyśl sprawe zanim coś kupisz przez neta. ????

Oczywiście bez paniki, większość jest uczciwa.

Edytowane przez bartekb
  • Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...