X.rut Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Kupiłem Steeza 103 HL z myślą o lekkich zastosowaniach, do tej pory chodził z kijem Steez na przynętach min. 8g czeburaszka oraz smukła gumka i pięknie sobie radził. Dokupiłm do niego lżejszy kij castingowy i okazalo się że, 5g ołowiu i guma owszem lecą ale odlaegłości rozczarowują bądź tworzą się brody.Do rzeczy: jakie części dokupić aby steez zaczął lepiej radzić sobie z niską wagą przynęt? czy ma to sens czy lepiej kupic Scorpiona albo Revo LT? w teorii do jakich przynęt jest szansa zejsć (przy założeniu, że rozpocząłem w tym sezonie przygodę z castem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Prawdopodobnie potrzebujesz lekkiej szpuli SV, która umożliwi Ci zejście niżej z wagą przynęt.Z drugiej jednak strony jeśli na ciężkiej szpuli robisz brody to może zrywasz nadgarstkiem podczas rzutu? Przy jakim ustawieniu hamulca brodzisz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 przy hamulcu ustawionym na 3, na wyższych ustawieniach czuć, że rzut jest ewidentnie skrócony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Jeśli lubisz oryginały i wymienisz szpulkę na http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/1593 i łożyska szpuli na http://www.hedgehog-studio.co.jp/product/513 Będziesz mógł porzucać od 3g jednak koszt ok 160 dolarów moim zdaniem nie adekwatny do rezultatów. Możesz również wymienić szpulikę nahttps://pl.aliexpress.com/item/DIY-DAIWA-STEEZ-SV-SS-SV-TD-Z-CUSTOM-HONEYCOMB-FISHING-REELSPOOL/32589574504.html?spm=a2g17.search0304.4.8.T81GYi i będziesz mógł rzucać od 2,5-3 g bez dodatkowej wymiany łożysk. Powodzenia! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X.rut Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Dzięki! O takie właśnie opinie prosiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Nie jestem pewien czy łowienie powyżej 3g wymaga BFS'ów a z drugiej strony ograniczy Cie do łowienia do max 10-12g. Cięższe łowienie spali BFS'y.Niżej oczywiście pomoże ich użycie ale mimo wszystko nie zrobisz ze Steeza XUL'a.Wg mnie zwykła szpula SV rozwiąże Twoje rozterki X.rut 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Kupiłem Steeza 103 HL z myślą o lekkich zastosowaniach, do tej pory chodził z kijem Steez na przynętach min. 8g czeburaszka oraz smukła gumka i pięknie sobie radził. Dokupiłm do niego lżejszy kij castingowy i okazalo się że, 5g ołowiu i guma owszem lecą ale odlaegłości rozczarowują bądź tworzą się brody.Do rzeczy: jakie części dokupić aby steez zaczął lepiej radzić sobie z niską wagą przynęt? czy ma to sens czy lepiej kupic Scorpiona albo Revo LT? w teorii do jakich przynęt jest szansa zejsć (przy założeniu, że rozpocząłem w tym sezonie przygodę z castem)?Tak z ciekawości, to napisz proszę jakie odległości w przypadku 5 g + guma są dla Ciebie zadowalające? Myślę, że - tak jak pisze @sucks_one- komponowanie uniwersalnego multiplikatora jest trochę na siłę. Ale gdybym miał iść tą drogą, to też bym postawił na szpulę SV. Edytowane 8 Września 2017 przez Młody wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi