JanuszD Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Marcin ogarnij się edytuj posta Po co pytasz, jeśli tuba 0,7mm do tunelu na 3W to torzite #3,5 albo #4 . Może nie mieszajmy pierścieni i suwmiarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Sorki ...za dużo zer..chodzolo mi o 0,7mm tubę.Nie mam mozliwosci edycji ,bo pisze z telefonu.. A gdzie dostane w tym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Marcin ogarnij się edytuj posta Po co pytasz, jeśli tuba 0,7mm do tunelu na 3W to torzite #3,5 albo #4 . Może nie mieszajmy pierścieni i suwmiarek Sorki ...za dużo zer..chodzolo mi o 0,7mm tubę.Nie mam mozliwosci edycji ,bo pisze z telefonu.. A gdzie dostane w tym rozmiarze?W Brc nie maja.Ajest jakas alternatywa zbliżona wagowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszD Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Wagowo alternatywa może taka- 0,8 tubę użyć, łatwiej wkleić będzie, można T-KTTG na omotce postawić Jak nie ma w BRC to możesz sprawdzić; http://www.art-rod.com/kontakt , http://cage-shop.pl/?page_id=26 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Maja w brc...dzieki za podpowiedz..pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 (edytowane) Najlżejsza przelotka szczytowa? Użyj zwykłej przelotki bez tuby - bez obawy, dobrze przymocowana trzyma równie dobrze jak taka z tubą, a waży połowę... Nawet w kijach do ciężkiego castingu się sprawdza. Edytowane 18 Grudnia 2016 przez yacaré Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 18 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2016 Najlżejsza przelotka szczytowa? Użyj zwykłej przelotki bez tuby - bez obawy, dobrze przymocowana trzyma równie dobrze jak taka z tubą, a waży połowę... Nawet w kijach do ciężkiego castingu się sprawdza.myslałem i o takim sposobie jak piszesz ale boje sie o platanie i ewentyalne zlamanie koncówki..Masz jakieś fotki jak to wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Najlżejsza przelotka szczytowa? Użyj zwykłej przelotki bez tuby - bez obawy, dobrze przymocowana trzyma równie dobrze jak taka z tubą, a waży połowę... Nawet w kijach do ciężkiego castingu się sprawdza. A jak to pięknie na końcu wygląda...normalnie pełna profeska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 myslałem i o takim sposobie jak piszesz ale boje sie o platanie i ewentyalne zlamanie koncówki..Masz jakieś fotki jak to wyglada?Wygląda to tak jak określił mój znajomy oglądając moja wędkę "Ty wygląda jak by była złamana " Tyle że ja zastosowałem takie rozwiązanie bo nie było wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Dobra nic nie bede kombinował..Zakladam Torzite titanium 3,5/0,8.Czy ten pierscien 3,5 w torzite bedzie wielkoscia zblizony do przelotki 3w z minimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Dobra nic nie bede kombinował..Zakladam Torzite titanium 3,5/0,8.Czy ten pierscien 3,5 w torzite bedzie wielkoscia zblizony do przelotki 3w z minimy? Tak to wygląda w powiększeniu: ...Torzite 3.5/1,1mm i 4/1,6mm... ...Torzite 3.5 i Minima 3W... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Wyglada to tak jak na zdjeciu (po 2 sezonach)... Waga 0.15g + omotka i lakier. Nie zauwazylem negatywnych efektow w porownaniu z klasycznym rozwiazaniem. W kazdym momencie moge zamienic na tube. Ale jesli optyka jest wazniejsza... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Wyglada to tak jak na zdjeciu (po 2 sezonach)... Waga 0.15g + omotka i lakier. Nie zauwazylem negatywnych efektow w porownaniu z klasycznym rozwiazaniem. W kazdym momencie moge zamienic na tube. Ale jesli optyka jest wazniejsza... ;-)Tu też nie do końca chodzi o optykę,ale o samą budowę ramki,która spełnia rolę antysplątaniową,zwykła jedno stopkowa przelotka jest dużo bardziej narażona na wkurw.... plątanie się linki wokół niej,zwłaszcza cienkiej.Ponadto Ty zastosowałeś taki patent na dość ''grubym'' szczycie blanku,kolega chce założyć przelotkę na 0,7mm igiełkę,więc trzeba by było piłować stopkę z szerokości praktycznie do tego wymiaru,aby można było ją poprawnie zamontować...chyba by to tej przelotce nie wyszło na dobre względem wytrzymałości. Edytowane 19 Grudnia 2016 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacaré Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Ok, ten ostatni argument przemawia do mnie jak najbardziej... Po dopasowaniu stopki powierzchnia przylegajaca do blanku faktycznie bedzie za mala... Linka mi sie specjalnie nie placze, ale tez nie jest ona cienka - ok. 0,17 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Wyglada to tak jak na zdjeciu (po 2 sezonach)... Waga 0.15g + omotka i lakier. Nie zauwazylem negatywnych efektow w porownaniu z klasycznym rozwiazaniem. W kazdym momencie moge zamienic na tube. Ale jesli optyka jest wazniejsza... ;-) No niestety dla mnie ważniejsza Takie rozwiazanie mogłem przyjąć 30 lat temu w teleskopie Made in CCCP, ale nie w dzisiejszych blankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 23 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2016 Wygląda to tak jak określił mój znajomy oglądając moja wędkę"Ty wygląda jak by była złamana " Tyle że ja zastosowałem takie rozwiązanie bo nie było wyjściaBo trzeba koniecznie założyć jednostopkową przelotkę a nie dwustopkową wtedy wygląda normalnie a nie ja złamana końcówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Przepraszam za odkopanie tematu, ale nie wiedziałem gdzie zapytać. Mam set przelotek fuji ale nie wiem jaki to rodzaj. Kolor gunsmoke, nibi sici ale pierścienie nie są takie metaliczne a normalnie szare. Co to za rodzaj przelotek? Edytowane 8 Marca 2017 przez 19john92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Wygląda na Fuji hardloy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Wygląda na Fuji hardloyZdecydowanie hardloy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Do kija będą, to przyzwoite przelotki, lepsze jak "druty" PBay. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Są z demontażu z kija kleniowego na blanku batsona. Chciałem je użyć do zrobienia podobnego kija i nie wiem czy nie będą za ciężkie. Będzie to moja pierwsza wędka, Blank to PF1082ML-MHX. Rozmiary jakie mam to 30 - 16 - 10 - 8 - 7- 7- 6 - 6 - 6 + szczytowa. Nie znam dokładnie ich oznaczeń ale na początku 4 są w kształcie V a następne L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Do nauki RB w sam raz ale jako kij kleniowy to już masakra i mega ciężko. Lepiej zostaw ten set przelotek na jakiś ciężki trociowy blank a do blanku na klenia to jest potrzebny zdecydowanie lżejszy set. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Czyli lipa :/ a czy znajdę jakieś odpowiednie przelotki do 100zl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) Są z demontażu z kija kleniowego na blanku batsona. Chciałem je użyć do zrobienia podobnego kija i nie wiem czy nie będą za ciężkie. Będzie to moja pierwsza wędka, Blank to PF1082ML-MHX. Rozmiary jakie mam to 30 - 16 - 10 - 8 - 7- 7- 6 - 6 - 6 + szczytowa. Nie znam dokładnie ich oznaczeń ale na początku 4 są w kształcie V a następne L.A co to za kij kleniowy na blanku Batsona z przelotkami od startowej 30? Kto cos takiego popełnił? Czyżby...? Edytowane 8 Marca 2017 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Przelotki dostałem mam od kolegi który kupił od kogoś ten kij, był to batson rx6 2,90 do 10g nie znam oznaczenia blanku. Kij został przezbrojony w inne przelotki a stare właśnie dostałem. Mnie tez dziwiło ze takie duże przelotki w takim kuju były ale nie z nam się aż tak na tym i pomyślałem ze jak były z blanku o podobnych właściwościach to mogęnich użyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi