Marcin1 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam,Wiem że pytanie o ten symbol już było, ale dość dawno temu i może teraz znajdzie się ktoś kto to rozszyfruje. Przelotka z casta Cormorana Jerkboat. Na stronie producenta brak info. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Witam,Wiem że pytanie o ten symbol już było, ale dość dawno temu i może teraz znajdzie się ktoś kto to rozszyfruje. Przelotka z casta Cormorana Jerkboat. Na stronie producenta brak info. Z góry dzięki seymo prawdopodobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Cześć, rozpoznacie co to za ramka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Fuji Sic gunsmoke? Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 na 10000% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Ze zdjęciami trzeba uważać Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrionn911 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Dzięki, tak myślałem ale miałem cichą nadzieję że to może jednak jakieś tytany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 TYTAN COATED FUJI SIC np: były seryjnie montowane we wcześniejszych modelach ST>CROIX Legend ELITE.mają bardziej błyszczące ramki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Zdjęcie powyżej.To jest przelotka ICYSG czyli Fuji SiC Titanium Plated (czyli nie tytan, tylko ramka stalowa pokryta tytanem) Edytowane 4 Lutego 2018 przez Voldemord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) dokładnie tak - to jej pełna i katalogowa nazwa Edytowane 4 Lutego 2018 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Co sądzicie o tych przelotkach do UL? Czy to prawda że linka czasami się zaczepia przy rzutach o przelotke? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Ja ktoś ma mocno skręconą linkę, to oczywiście, że może się zaczepić, ale dokładnie tak samo jak i o inne ramki.Jak się łowi na Delfina4 bądź używa obrotówek bez krętlika, to może się taka sytuacja zdarzyć Ramki leciutkie, pierścienie topowe do UL jak najbardziej wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Mogę prosić o pomoc w identyfikacji przelotek i uchwytu?Fotki tutaj:https://www.dropbox.com/sh/is9pgydrv1lydbw/AABImyyHCt1RLuF49wApSaLta?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Uchwyt - Fuji ECSPrzelotki- jeśli jest sygnatura Fuji to będą to Alconite Szczyt- Fuji SIC MNST Gunsmoke Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Uchwyt - Fuji ECS Przelotki- jeśli jest sygnatura Fuji to będą to Alconite Szczyt- Fuji SIC MNST Gunsmoke Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDzięki za pomoc. Nie widziałem sygnatury fuji poza szczytową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 A no bo właśnie czarne nie mają sygnatury Drobne sprostowanie Na 99% to są BLNAG, czyli czarne Alconite w ramce LN. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Kłaniam się w pas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 SZURANIE ŻYŁKINie wiem czy dobrze umieszczam zapytanie,Od czego zależy zjawisko "szurania" żyłki na przelotkach?Mam kije z pracowni, mam średniopółkowe i wyższe gotowce. Taki np Konger Paladin Black Rider pięknie rzuca, świetnie transmituje, uzbrojony jest bardzo ładnie w oryginalne Fuji sic... i szura! A taki np stary Diaflex jest cichutki. Tak samo cichutki jest Dragon Moderate II (który nota bene podle rzuca)... Z kolei przez chwilę miałem pięknie wykonanego w FC Batsona XST1142 na tytanach i szurał jak nie wiem... Przez moje ręce przewinęło się kilkadziesiąt spiningów i nie ma reguły. Przynajmniej ja jej nie znajduję.Może ja mam jakąś nadwrażliwość, ale lubię jak wszystko pracuje płynnie. Człowiek dobiera najlepiej jak umie kołowrotek, wspina się na wyżyny i kupuje drogocenne maślane Shimano "ze złotymi zębami", podpina pod przyzwoity kij, a tu... szrrrrrrrrrrrrprrrrrrrrpfffffff. Noż zwariować idzie! Czy da się to zjawisko jakoś opanować? Średnica przelotek, rozmieszczenie, materał ramek? O co tu chodzi?Dodam, że łowię dużo na Wiśle, a ta żyłki nie oszczędza. W upalne dni odkłada na niej niemało syfu. Wtedy szura najbardziej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 (edytowane) Głośność plecionki na przelotkach zależy od kilku czynników:- rodzaju plecionki - nowoczesne, gładkie, ośmiosplotowe, pokryte dodatkowymi impregnatami są z reguły cichsze, od starszych, czterosplotowch,- grubości plecionki - im grubsza tym bardziej szumi,- oporu jaki stawia przynęta/masy przynęty - przy niewielkiej gumce na małej główce zaszumi mniej niż przy ciężkiej gumie i obrotówce,- rodzaju przelotki - Paladin i XST były na SIC'ach, to przelotki z najtwardszym wkładem pomimo wysokiej gładkości szumią, dragon i diaflex na Alconitach - bardzo gładkie ale nie tak twarde jak SIC więc cichsze. Sam to możesz stwierdzić jak np. pojedziesz na rolkach po betonie i asfalcie pomimo podobnej gładkości jazda po betonie będzie głośniejsza. Edytowane 15 Października 2018 przez drzejko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 15 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2018 Witam,Wiem że pytanie o ten symbol już było, ale dość dawno temu i może teraz znajdzie się ktoś kto to rozszyfruje. Przelotka z casta Cormorana Jerkboat. Na stronie producenta brak info. Z góry dziękiSea guide.http://sea-guide.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 (edytowane) Czołem ! Może ktoś się orientuje co to może być za przelotka ? Opisu na niej nie ma żadnego. Może ktoś coś ? Przelotka jest zamontowana na wędce od 9 lat. Także nie jest to żadna nowość. Tyle wiem. Co ciekawe cały kij jest uzbrojony w takie przelotki. Oczywiście w różnych wielkościach no i oprócz przelotki szczytowej. Edytowane 16 Października 2019 przez Tomek O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 16 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 P1090376.JPG Czołem ! Może ktoś się orientuje co to może być za przelotka ? Opisu na niej nie ma żadnego. Może ktoś coś ? Przelotka jest zamontowana na wędce od 9 lat. Także nie jest to żadna nowość. Tyle wiem. Co ciekawe cały kij jest uzbrojony w takie przelotki. Oczywiście w różnych wielkościach no i oprócz przelotki szczytowej. Batson prawdopodobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 P1090376.JPG Czołem ! Może ktoś się orientuje co to może być za przelotka ? Opisu na niej nie ma żadnego. Może ktoś coś ? Przelotka jest zamontowana na wędce od 9 lat. Także nie jest to żadna nowość. Tyle wiem. Co ciekawe cały kij jest uzbrojony w takie przelotki. Oczywiście w różnych wielkościach no i oprócz przelotki szczytowej.Na 99% to Forecast Alu Oxy. Swego czasu popularne i wiele seryjniaków znanych marek było uzbrojone w te przelotki. Np. ST.C premier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek O Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Dzięki za informacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 19 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Fajne porównanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi