Skocz do zawartości

Przelotki - identyfikacja / porownanie

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Hej czy ktos zcszanujacych sie monterów wedzisk wie moze ile wazy set 10 przelotek z tego kijka

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://bass-sklep.pl/wedka-shimano-beastmaster-dx-spinning-270ml-2-70m-7-21g-sbmdx27ml.html&ved=2ahUKEwjO88Kr67DoAhWnwqYKHVzECZ4QFjACegQIAxAB&usg=AOvVaw1EPmv-weYhKJylBybw_eec&cshid=1584974859488

Mam zamiar przezbroic tylko by niebyło zbyt lekko gdy zmontuje na fuji alconite badz fazlite.???

Łowiłem nim cały sezon pstragi bolenie i klenie na przemian.Bo ma super prace ,tylko przyciezkawy i długi dolnik ale to swietny blank,,bynajmniej jak dla mnie".Tylko te archaiczne przelotki które w tym modelu robia cała robote,ale koszmarne sa.Poza tym ze zdazyłem ukrecic nakretke mocujaca kołowrotek jest ok góra bez odprysków i rys czy pekniec na przelotkach.Myslałem przerobic całosc ale jest watpliwosc by niestracic tej akcji na której mi zalezy.Bo wartosci niema ale ciekawosc jaki by był w nowym zyciu ,pcha ku tenu by jednak zaryzykowac.Tylko niewiem ile moze wazyc cały set aktualnych przelotek bo delikatnie mozna by go było przyspieszyc.

Jeżeli nie chcesz stracić pracy kija, która Ci odpowiada, to pomierz sobie dokładnie rozkład przelotek na blanku, zapisz na kartce i nowe zamontuj w dokładnie tych samych miejscach ;) Jeżeli chcesz kija przyspieszyć to na pewno lżejsze przelotki się znajdą. Jakieś lekkie Alpsy lub Pacific Bay na przykład. Ja na pewno bym się do tego pozbył lakieru z całej długości blanku i potem wtarł jedynie minimalną ilość szmatką. To zdecydowanie powinno odchudzić i przyspieszyć kija. A przy takich operacjach zawsze możesz przy okazji sobie skrócić przeszkadzający dolnik. Ekspertem nie jestem, więc może niech bardziej doświadczeni koledzy zweryfikują moją wypowiedz.

... wszystko się da zrobić tylko , jakim nakładem pracy i jakim kosztem ... ??? czy to się opłaci ???? no chyba , że kolega sam to wszystko ogarnie ...  ;)

do tego poza "swojską" robocizną dochodzi jeszcze sam zakup potrzebnych rzeczy tj : komplet przelotek + materiał na rękojeść + uchwyt, który jest już uszkodzony = w tym wypadku to pewnie zakup nowej wędki ...   ;)

Edytowane przez miramar69

Kwestia tego typu ze kijek w pracy jest ok,tylko chciałbym zmienic przelotki na takie które wygladaja inaczej np fuji alconite by akcja najlepiej została lub minimalnie w razie czego ,przyspieszyła.Tylko tutaj mozna sie pomylic i bedzie zonk.A dół pujdzie cały do zdarcia ,i ja niemam bladego pojecia o takiej robocie.Dlatego mam dane o przelotkach które jakie maja srednice,bo moze ktos wie ile waza i by zakładajacac inne zbytnio nieprzyspieszyc akcji.

Wiem jakie sa koszty i to nieopłacalne ale puki co niemam porównania z innymi kijkami które pasuja mi akcja,ale niewiem jak ten nowy beast master fx 5-21g 270cm.W najgorszym wypadku przezbroje całosc i wyjdzie zonk.Lub zachowawczo wymienie dół,i bede miał ból patrzac na te archaiczne przelotki które tak mnie draznia.A czy ktos wie czy ten blank z najnowszego beast mastera jest zblizony praca do tego wczesniejszego?

• 6 miesięcy temu...

Cześć chłopaki na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli wątek jest nie tam gdzie trzeba. Mam pytanie nabyłem ostatnio matagi tr86 super sea bass - M i nie do końca wiem jakie są tam zamontowane przelotki. Może ktoś mógłby pomóc w identyfikacji, a może nawet znajdzie się twórca tego patyka. Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam.

post-60139-0-12619200-1602190043_thumb.jpg

post-60139-0-85902500-1602190051_thumb.jpg

post-60139-0-11530800-1602190058_thumb.jpg

post-60139-0-21314200-1602190066_thumb.jpg

Cześć chłopaki na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli wątek jest nie tam gdzie trzeba. Mam pytanie nabyłem ostatnio matagi tr86 super sea bass - M i nie do końca wiem jakie są tam zamontowane przelotki. Może ktoś mógłby pomóc w identyfikacji, a może nawet znajdzie się twórca tego patyka. Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam.

Polaczylem z odpowiednim watkiem 

• Like 1

Wygląda na Torzite Fuji. Powinno być opisane na ramce przelotki.

Edytowane przez dziurban

• 3 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...