JuniorFishing Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 Hej. Jeśli po lewo mam Alconite, to tym po prawo będzie SIC? Ramka na pewno nie czarna, ale też nie aż tak szara (gunsmoke) jak obecnie produkowane SICi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Przelotka po prawej stronie to na 90% Fuji Alconite tylko w starszej anodowanej na czarno ramce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Przelotka po prawej stronie to na 90% Fuji Alconite tylko w starszej anodowanej na czarno ramce.Mialoby to sens- dzieki! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Hej. Jeśli po lewo mam Alconite, to tym po prawo będzie SIC? Ramka na pewno nie czarna, ale też nie aż tak szara (gunsmoke) jak obecnie produkowane SICi. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Polaczone z naszym glownym watkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 11 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Hej. Jeśli po lewo mam Alconite, to tym po prawo będzie SIC? Ramka na pewno nie czarna, ale też nie aż tak szara (gunsmoke) jak obecnie produkowane Sici.alconite jedna i druga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Hej czy ktos zcszanujacych sie monterów wedzisk wie moze ile wazy set 10 przelotek z tego kijkahttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://bass-sklep.pl/wedka-shimano-beastmaster-dx-spinning-270ml-2-70m-7-21g-sbmdx27ml.html&ved=2ahUKEwjO88Kr67DoAhWnwqYKHVzECZ4QFjACegQIAxAB&usg=AOvVaw1EPmv-weYhKJylBybw_eec&cshid=1584974859488Mam zamiar przezbroic tylko by niebyło zbyt lekko gdy zmontuje na fuji alconite badz fazlite.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 długo nim łowisz ??? bo osobiście doradził bym wstrzemięźliwość, bynajmniej do czasu oznak zużycia oryginalnego "garnituru" .... po tym czasie miało by to sens... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Łowiłem nim cały sezon pstragi bolenie i klenie na przemian.Bo ma super prace ,tylko przyciezkawy i długi dolnik ale to swietny blank,,bynajmniej jak dla mnie".Tylko te archaiczne przelotki które w tym modelu robia cała robote,ale koszmarne sa.Poza tym ze zdazyłem ukrecic nakretke mocujaca kołowrotek jest ok góra bez odprysków i rys czy pekniec na przelotkach.Myslałem przerobic całosc ale jest watpliwosc by niestracic tej akcji na której mi zalezy.Bo wartosci niema ale ciekawosc jaki by był w nowym zyciu ,pcha ku tenu by jednak zaryzykowac.Tylko niewiem ile moze wazyc cały set aktualnych przelotek bo delikatnie mozna by go było przyspieszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Jeżeli nie chcesz stracić pracy kija, która Ci odpowiada, to pomierz sobie dokładnie rozkład przelotek na blanku, zapisz na kartce i nowe zamontuj w dokładnie tych samych miejscach Jeżeli chcesz kija przyspieszyć to na pewno lżejsze przelotki się znajdą. Jakieś lekkie Alpsy lub Pacific Bay na przykład. Ja na pewno bym się do tego pozbył lakieru z całej długości blanku i potem wtarł jedynie minimalną ilość szmatką. To zdecydowanie powinno odchudzić i przyspieszyć kija. A przy takich operacjach zawsze możesz przy okazji sobie skrócić przeszkadzający dolnik. Ekspertem nie jestem, więc może niech bardziej doświadczeni koledzy zweryfikują moją wypowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) ... wszystko się da zrobić tylko , jakim nakładem pracy i jakim kosztem ... ??? czy to się opłaci ???? no chyba , że kolega sam to wszystko ogarnie ... do tego poza "swojską" robocizną dochodzi jeszcze sam zakup potrzebnych rzeczy tj : komplet przelotek + materiał na rękojeść + uchwyt, który jest już uszkodzony = w tym wypadku to pewnie zakup nowej wędki ... Edytowane 23 Marca 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Kwestia tego typu ze kijek w pracy jest ok,tylko chciałbym zmienic przelotki na takie które wygladaja inaczej np fuji alconite by akcja najlepiej została lub minimalnie w razie czego ,przyspieszyła.Tylko tutaj mozna sie pomylic i bedzie zonk.A dół pujdzie cały do zdarcia ,i ja niemam bladego pojecia o takiej robocie.Dlatego mam dane o przelotkach które jakie maja srednice,bo moze ktos wie ile waza i by zakładajacac inne zbytnio nieprzyspieszyc akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Wiem jakie sa koszty i to nieopłacalne ale puki co niemam porównania z innymi kijkami które pasuja mi akcja,ale niewiem jak ten nowy beast master fx 5-21g 270cm.W najgorszym wypadku przezbroje całosc i wyjdzie zonk.Lub zachowawczo wymienie dół,i bede miał ból patrzac na te archaiczne przelotki które tak mnie draznia.A czy ktos wie czy ten blank z najnowszego beast mastera jest zblizony praca do tego wczesniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Hej daj fotkę tych przelotek startowej i szczytowej będzie łatwiej powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Niestety niemam szczytowej ale mam zmierzone srednice wiec odpowiednio Szczytowa tez około 7mm.4sztuki srednica zewnetrzna 7mm2sztuki 8mm1sztuka 9,5mm1sztuka 13,5mm26mm startowa i konczaca około 8mm.Sa to przelotki fuji ramka dosyc krótka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Cześć chłopaki na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli wątek jest nie tam gdzie trzeba. Mam pytanie nabyłem ostatnio matagi tr86 super sea bass - M i nie do końca wiem jakie są tam zamontowane przelotki. Może ktoś mógłby pomóc w identyfikacji, a może nawet znajdzie się twórca tego patyka. Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2020 Cześć chłopaki na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli wątek jest nie tam gdzie trzeba. Mam pytanie nabyłem ostatnio matagi tr86 super sea bass - M i nie do końca wiem jakie są tam zamontowane przelotki. Może ktoś mógłby pomóc w identyfikacji, a może nawet znajdzie się twórca tego patyka. Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam. Polaczylem z odpowiednim watkiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziurban Opublikowano 9 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2020 (edytowane) Cześć chłopaki na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli wątek jest nie tam gdzie trzeba. Mam pytanie nabyłem ostatnio matagi tr86 super sea bass - M i nie do końca wiem jakie są tam zamontowane przelotki. Może ktoś mógłby pomóc w identyfikacji, a może nawet znajdzie się twórca tego patyka. Z góry dziękuję za odpowiedź pozdrawiam.Wygląda na Torzite Fuji. Powinno być opisane na ramce przelotki. Edytowane 9 Października 2020 przez dziurban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 10 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2020 Na ramce jest Fuji Titanium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Najlepsze pod słońcem Fuji Torzite w tytanowych ramkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Lepsze od sic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2020 Ta najlepsze ha ha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 31 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Panowie pomożecie co to za przelotki znaczek jakby s. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darc Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 seaguide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fladra Opublikowano 1 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2021 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurek28 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2021 Witam.Potrzebuje pomocy w rozpoznaniu typu przelotki szczytowej. Ring z przelotki wypadł i stąd poszukiwanie przelotki. Wędka to st.croix LBC76MHMF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi