Skocz do zawartości

Przelotki - identyfikacja / porownanie

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli to tytanowa ramka to symbol przelotki to TFCST z pierścieniem SiC

Jeżeli polerowana stalowa to symbol PFCST też z pierścieniem SiC

Jeżeli pierścień był Alconite tak jak piszą w opisie wędki to ramka stalowa polerowana FCAT

Ogólnie model FC. Nizej masz catalog Fuji z przelotkami. Strona 36.

http://merricktackle.com/home-images/Fuji-catalog.pdf

Każde z nich mają jeden rozmiar pierścienia 4.5mm. Rozmiary średnicy tubki do wyboru.

Podaj jakieś wymiary tego co zostało to prędzej coś wymyślimy. Choćby srednice ramki bez pierścienia w miejscu w którym pierścień był. Rozmiar tubki zewnętrzny lub blanku w pobliżu wejścia w tubkę przelotki też możesz zmierzyć i podać.

Pzdr.

Co wyszło ci z rozmiarem 5mm? Średnica oczka pod pierścień? Zmierz ewent. ostatnią przelotkę przed szczytową tak jak pisał Tomek. Wtedy będzie wiadomo jaki pierścień. Średnica wew. tulejki powinna się zgadzać.

Możesz jeszcze na wszelki wypadek sprawdzić wysokość oczka od góry rurki żeby określić wysokość przelotki w stosunku do np. klasycznej FST czy ta twoja jest rzeczywiście niższa. Ewent. szerokość całej przelotki czyli rurka z oczkiem.

Jak chcesz kupić to w dziale "Kupię" musisz napisać. Najpierw jednak sprawdź i określ dokładnie rozmiar.

Pzdr.

-------

Edytowane przez trout master

• 1 rok później...

Miałem 2,7 m, 100-250 g i w mojej opinii mógł trochę więcej, świetny kij, dobrze wykonany, twarda pianka na rękojeści, przelotkę szczytową zmieniłem na Fuji Sic, kupisz jeszcze taki na Allegro, choć miałem z 10 lat temu. Tu masz: https://allegro.pl/oferta/wedka-dragon-destiny-pilk-fuji-2-70m-100-250g-11382670379

Jak potrzebujesz coś takiego obejrzyj jeszcze Mikado cat territory troll&spin 270, 50-180 g nie jest taki sztywny jak Dragon, przyjemna sumówka i podeprzesz się na śliskiej główce!

• Like 1