Skocz do zawartości

Przelotki - identyfikacja / porownanie

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Witam.

Mialem problemy z kontem i poprosilem Kube o zamieszczenie tematu, dzieki.

Wedka pochodzi z pewnej ''pracowni'' z ktora ciezko jest sie obecnie skontaktowac.

Kij znajduje sie w Sztokholmie wiec pokazanie jej komus w Krakowie jest lekko problematyczne.

Dostalem namiar na sklep wedkarski ktory powinien rozwiazac moj problem.

==> Pstragman

Czy w razie ew. problemow z identyfikacja przelotki bede mogl niepokoic Ciebie na Priva ??

Dzieki wszystkim

Owszem jak koledzy mówią jest to przelotki FUJI z serii Y rozmiar 8 z tego co widze tylko lekko przegięta (świadonie bądź też nie)przez urzytkownika wedziska.. Ale to nie SIC tylko ALCONITE widać to doskonale choćby po tym że pierścień jest czarny i inaczej się mieni niż SIC Ponadto FUJI właśnie pierścień ALCONITE oprawia w czarne i srebrne ramki :D A ramki SIC mają kolor szary - gun-smoke i goły nie malowany tytanowy Kolega poniżej przesłął Ci foto przelotki nr8 SICa w tytanie z seri Y czyli 2klasy lepszą :)Także Twoja to jednoznacznie Fuji alconite BLAG

Wiele kijów różnych marek jest zbrojone w przelotki z tą charakterystyczną eSką :D Miałem z nimi styczność nie raz. Ja też podejrzewam że to jakaś skośnooka produkcja, ogólnie trzymają nawet przyzwoita jakość :D Jaka firma dokładnie je robi nie wiem ale musiałbym się zapytać jednej osoby która może wiedzieć coś na ten temat :D Jedno jest pewne to napewno nie Fuji :D Rozmiar z tego co widzę raczej spory 30-40 jak mniemam, wygląda na przelotkę z dolnika więc raczej 40 :D

• 2 miesiące temu...

Mam wrażenie że było już o tym na forum, ten system pojawił sie chyba ze 2-3 lata temu, jak dotąd raczje sie nie upowszechnił

Rzutowo jak rzutowo, ale zastanawiam się jak to sie sprawdza podczas holu ryby - de facto mamy tu przelotkę zamontowaną na przelotce, w tym momencie nie wiem czy był ryzykował siłowy hol na przykład :unsure: trzebaby to wiązć do ręki i obadać

@Friko,

generalnie masz rację, że to już kilka lat temu było, ale takiej konstrukcji jeszcze nie widziałem :huh: :huh: :huh:

darc

P.S. Co do wytrzymałości, to może bym się i nie obawiał, bo sama idea moim zdaniem nadaje się jedynie do cienkich linek, a co za tym idzie nie przenosi zbyt dużych sił zarówno na przelotkę jak i sam blank.

• 4 miesiące temu...