Skocz do zawartości

Przelotki - identyfikacja / porownanie

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, rzućcie fachowym okiem co to za przeloteczki. Są na Seekerze, którego wystawiłem w dziale Sprzedam i opisałem, że ma Fuji SIC na szczycie i reszta Fuji Alconite. Niestety 100% pewności nie mam :(

Fotki pstrykane ze światełkiem, w realu ciut ciemniejsze są ramki. Pomiędzy szczytową a Y-kami jest różnica w kolorze ramki.

post-48678-0-30987200-1352794626_thumb.jpg

post-48678-0-93666100-1352794636_thumb.jpg

post-48678-0-50458700-1352794648_thumb.jpg

Koledzy, rzućcie fachowym okiem co to za przeloteczki. Są na Seekerze, którego wystawiłem w dziale Sprzedam i opisałem, że ma Fuji SIC na szczycie i reszta Fuji Alconite. Niestety 100% pewności nie mam :(

Fotki pstrykane ze światełkiem, w realu ciut ciemniejsze są ramki. Pomiędzy szczytową a Y-kami jest różnica w kolorze ramki.

post-48678-0-30987200-1352794626_thumb.jpg

post-48678-0-93666100-1352794636_thumb.jpg

post-48678-0-50458700-1352794648_thumb.jpg

pepe, czy ramki są czarne -lakierowane, czy może -kurcze jak no nazwać- wyglądają na "okopcone"?

jesli to drugie - to na 100%sic.

jest jeszcze jedna opcja ; moż byc to sic napylany tytanem ciutkę ciemniejszy od sica zwykłego.

Czarne-lakierowane na pewno nie są.

Określiłbym je jako ciemne "okopcone" :)

Na pewno szczytowa jest trochę jaśniejsza...

Cóż... wygląda na to, że są to SIC'i, a ja puściłem do sprzedania jako na Alconite'ach.

Gdybym wiedział to cenę ustawiłbym ciutej inną ;) a tak musi lecieć... moja strata... dzięki.

A wiesz co, że jakoś nie boli...

Pobawiłem się, poużywałem, kijek mi nie leżał więc wystawiłem za 49zł mniej niż kupiłem, więc strata finansowa relatywnie niewielka, a jestem "bogatszy" o kolejne doświadczenie...

Też tak mam :) , czasami się parę złotych dołoży ale człowiek połowi i "jest bogatszy o kolejne doświadczenie..."

Wie się organoleptycznie czego w przyszłości szukać, jaki sprzęt jest dla niego odpowiedni, a jakiego unikać.

• 5 miesięcy temu...

siema Panowie od budowy wędek nie możecie zerknąć i powiedzieć jakie firmy są te przelotki.Kijek zbrojony w Polsce renomowanej pracowni i takie piękne przelotki .Ponoć to forteca ale to twierdzi ten co zbroił ten blank.Oglądałem przelotki forteca w pracowni i to na pewno nie są tej firmy,brak loga na przelotkach.Może słabe fotki wieczorkiem stawię makro.

• 1 miesiąc temu...

Witaj,

Najprościej podstawić przelotkę pod jakąś lampkę, np. na biurku albo pod światło latarki, aluoxy będzie miało odcień brązowy, alconite będzie czarny, a sic też będzie czarny, ale będzie miał wyraźny błyszczący, srebrnawy poblask. Jeśli choć raz tak spojrzysz na różne fuji, już nigdy nie pomylisz.

Poza tym kolega powyżej słusznie napisał, nie ma siców - przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem - w ramce czarnej, podobnie jak nie spotkałem alconite w ramce gun smoke, więc to też je odróżnia, ale już spokojnie mogą być różne ringi w ramce srebrnej, złotej.

Pozdrawiam

Arek

Witaj,

Najprościej podstawić przelotkę pod jakąś lampkę, np. na biurku albo pod światło latarki, aluoxy będzie miało odcień brązowy, alconite będzie czarny, a sic też będzie czarny, ale będzie miał wyraźny błyszczący, srebrnawy poblask. Jeśli choć raz tak spojrzysz na różne fuji, już nigdy nie pomylisz.

Poza tym kolega powyżej słusznie napisał, nie ma siców - przynajmniej ja się z takimi nie spotkałem - w ramce czarnej, podobnie jak nie spotkałem alconite w ramce gun smoke, więc to też je odróżnia, ale już spokojnie mogą być różne ringi w ramce srebrnej, złotej.

Pozdrawiam

Arek

Własnie, ta wędeczka od Ciebie ma SIC a zakupiłem jeszcze jedną, nieco dłuższą która tez miała mieć SIC a ma właśnie czarną ramkę, obawiam się że to alconite.

.

Edytowane przez brando