Skocz do zawartości

Przelotki - identyfikacja / porownanie

pitt

Rekomendowane odpowiedzi

Z tymi Sic-ami to jest tak,zawsze będą miały mniej lub bardziej granatowo-niebieski odcień z metalicznym połyskiem i zarówno te od Fuji,jak i te tańsze często nie docenione modele.Świat nie kończy się tylko na Fuji lub ''drucianych'' Minimach ;) ,czasami trzeba spróbować czegoś innego.

Ale teraz to nawet Aluoxide mają metaliczny połysk.  :(  :unsure:

Żeby to jeszcze człowiek mógł po grubości pierścienia dojść co i jak.

Eeee...chyba przesadzasz,mam kilka modeli Siców od Fuji (nie które stare np: pierwszy ''wypust'' w ramce Y) i 2  modele z firmy ze znaczkiem S i pierścienie są łatwe do odróżnienia od alconite czy hardloyów,właśnie przez to ciemno-grafitowo-granatowe barwę pierścienia,z metaliczno-opalizującym połyskiem.Już chyba nie opisze tego lepiej.

post-54673-0-90943200-1440535626_thumb.jpg

Edytowane przez Paavo

Alconite chyba na oczy nie widziałem (bynajmniej nic o tym nie wiem dopóki nie kupię oryginałów) a Aluoxide to jak wyglądają? Jasne, błyszczące, podobne do dobrze wypolerowanego aluminium?????? Hardloy'e bez problemu odróżnię, ale te wszystkie ciemne to licho go wie.

Może jest jakiś sposób z żyłką? Tarcie, temperatura, odkształcenie???? :(

Dzisiaj zrobiłem foty tych niby SIC z Zebco Rhino DF Spin.

Oznaczenie na nich jest wyraźne "KS" ale w necie nic nie znalazłem na temat przelotek z takim oznaczeniem.    :(

Kolor brąz mocno błyszczący-metaliczny. Nie wiem czy na fotach to wyjdzie ale "looknijcie" kto chce.   ;)

post-58042-0-57586000-1440608519_thumb.jpg

post-58042-0-56497900-1440608527_thumb.jpg

post-58042-0-48074700-1440608536_thumb.jpg

post-58042-0-67318600-1440608545_thumb.jpg

Przelotki KS to przelotki nieco zapomnianej i chyba nieistniejącej już firmy Kushiro (KS). Zebco m.in. montowało je kiedyś w swoich wędziskach.

Na fotkach widać,że pierścień nie jest ,,wyokrąglony,, od środka to też jakością one nie grzeszą.

Edytowane przez Piokowal

To że nie są wyokrąglone to jest fakt. Pewnie to będzie to o czym piszecie.

Wlasnie o to mi chodziło zadając m.in. pytania odnośnie ringów.

Dziękuje szczególnie Piotrkowi i Tomkowi za rozwikłanie niewiadomej. :)

Kupuję nowy secik Fuji SIC i "podkręcę" kija koledze, skoro tak z niego zadowolony.

Pozdro.

Dzisiaj zrobiłem foty tych niby SIC z Zebco Rhino DF Spin.

Oznaczenie na nich jest wyraźne "KS" ale w necie nic nie znalazłem na temat przelotek z takim oznaczeniem.    :(

Kolor brąz mocno błyszczący-metaliczny. Nie wiem czy na fotach to wyjdzie ale "looknijcie" kto chce.   ;)

Fotografie czasami przekłamują kolory, ale skoro piszesz że to brąz... to nie SiC na pewno.

"Przelotki klasy SiC" to już bełkot marketingowy typu maluch to prawie Porsche :(

Jeśli Ci wytrzymały tyle czasu to może je zostaw i dołóż podobne, na szczyt wrzuciłbym jednak oryginała Fuji SiC.

Fotografie czasami przekłamują kolory, ale skoro piszesz że to brąz... to nie SiC na pewno.

"Przelotki klasy SiC" to już bełkot marketingowy typu maluch to prawie Porsche :(

Jeśli Ci wytrzymały tyle czasu to może je zostaw i dołóż podobne, na szczyt wrzuciłbym jednak oryginała Fuji SiC.

Wyglądają bardziej jak pisał @Piokowal czyli Kushiro.

Bardzo podobny pierścień, kolor brązu, mocno błyszczący. Pewnie to jest to, "trzepane" gdzieś w Azji i sprzedawane jako Kushiro oraz innym światowym firmom sprzedającym wędki. Zebco to znowu nie był jakiś "as" wśród firm, choć niektóre kije miał bardzo udane i cenione.

Oficjalne ceny przelotek w Pl? Wszędzie inne. ☺. Ale widać że idzie to w dobrym kierunku co mnie cieszy.

Do pełni szczęścia brakuje tylko aby Ci co mają ,,taniej niż u konkurencji,, poważnie traktowali klientów.