PablovelLoco Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Z tymi Sic-ami to jest tak,zawsze będą miały mniej lub bardziej granatowo-niebieski odcień z metalicznym połyskiem i zarówno te od Fuji,jak i te tańsze często nie docenione modele.Świat nie kończy się tylko na Fuji lub ''drucianych'' Minimach ,czasami trzeba spróbować czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Ale teraz to nawet Aluoxide mają metaliczny połysk. Żeby to jeszcze człowiek mógł po grubości pierścienia dojść co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 (edytowane) Ale teraz to nawet Aluoxide mają metaliczny połysk. Żeby to jeszcze człowiek mógł po grubości pierścienia dojść co i jak.Eeee...chyba przesadzasz,mam kilka modeli Siców od Fuji (nie które stare np: pierwszy ''wypust'' w ramce Y) i 2 modele z firmy ze znaczkiem S i pierścienie są łatwe do odróżnienia od alconite czy hardloyów,właśnie przez to ciemno-grafitowo-granatowe barwę pierścienia,z metaliczno-opalizującym połyskiem.Już chyba nie opisze tego lepiej. Edytowane 25 Sierpnia 2015 przez Paavo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Alconite chyba na oczy nie widziałem (bynajmniej nic o tym nie wiem dopóki nie kupię oryginałów) a Aluoxide to jak wyglądają? Jasne, błyszczące, podobne do dobrze wypolerowanego aluminium?????? Hardloy'e bez problemu odróżnię, ale te wszystkie ciemne to licho go wie. Może jest jakiś sposób z żyłką? Tarcie, temperatura, odkształcenie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dzisiaj zrobiłem foty tych niby SIC z Zebco Rhino DF Spin.Oznaczenie na nich jest wyraźne "KS" ale w necie nic nie znalazłem na temat przelotek z takim oznaczeniem. Kolor brąz mocno błyszczący-metaliczny. Nie wiem czy na fotach to wyjdzie ale "looknijcie" kto chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Jaki jest sens zastanawiać się nad przelotkami w Zebco, chcesz takie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Nieee.Chcę wiedzieć czy to SIC jak było pisane czy jakieś ..... Jeżeli SIC to szkoda zamieniać SIC na .... SIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Gdzieś już widziałem takie oznaczenia KS... Tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Gdzieś już widziałem takie oznaczenia KS... Tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie... Myśl. Piwo dostaniesz na łódce w upalną .... jesień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes77 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Ks ... to pewnie nic innego jak przelotki klasy sic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wiem ze je demontowałem z jakiegoś kija... Chyba z wędki Predox... Mam nawet kilka w swoich zasobach właśnie z demontażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wędki-KS, czyli Mekamil 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Wędki-KS, czyli Mekamil [emoji14] [emoji38]Tak było by najprościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) Przelotki KS to przelotki nieco zapomnianej i chyba nieistniejącej już firmy Kushiro (KS). Zebco m.in. montowało je kiedyś w swoich wędziskach.Na fotkach widać,że pierścień nie jest ,,wyokrąglony,, od środka to też jakością one nie grzeszą. Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez Piokowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak jest to możliwe. Łatwo to sprawdzić . Są dostępne na allegro...I tanie nawet... Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 To że nie są wyokrąglone to jest fakt. Pewnie to będzie to o czym piszecie. Wlasnie o to mi chodziło zadając m.in. pytania odnośnie ringów. Dziękuje szczególnie Piotrkowi i Tomkowi za rozwikłanie niewiadomej. Kupuję nowy secik Fuji SIC i "podkręcę" kija koledze, skoro tak z niego zadowolony. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Dzisiaj zrobiłem foty tych niby SIC z Zebco Rhino DF Spin.Oznaczenie na nich jest wyraźne "KS" ale w necie nic nie znalazłem na temat przelotek z takim oznaczeniem. Kolor brąz mocno błyszczący-metaliczny. Nie wiem czy na fotach to wyjdzie ale "looknijcie" kto chce. Fotografie czasami przekłamują kolory, ale skoro piszesz że to brąz... to nie SiC na pewno."Przelotki klasy SiC" to już bełkot marketingowy typu maluch to prawie Porsche Jeśli Ci wytrzymały tyle czasu to może je zostaw i dołóż podobne, na szczyt wrzuciłbym jednak oryginała Fuji SiC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Fotografie czasami przekłamują kolory, ale skoro piszesz że to brąz... to nie SiC na pewno."Przelotki klasy SiC" to już bełkot marketingowy typu maluch to prawie Porsche Jeśli Ci wytrzymały tyle czasu to może je zostaw i dołóż podobne, na szczyt wrzuciłbym jednak oryginała Fuji SiC. Wyglądają bardziej jak pisał @Piokowal czyli Kushiro.Bardzo podobny pierścień, kolor brązu, mocno błyszczący. Pewnie to jest to, "trzepane" gdzieś w Azji i sprzedawane jako Kushiro oraz innym światowym firmom sprzedającym wędki. Zebco to znowu nie był jakiś "as" wśród firm, choć niektóre kije miał bardzo udane i cenione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Wędka z czasów gdzie jeszcze nie liczył się tylko zysk.... wiec i przelotki nawet niższej klasy są lepszej jakości od tych które spadają teraz z taśm w Chinach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Kupuję nowy secik Fuji SIC i "podkręcę" kija koledze, skoro tak z niego zadowolony. Pozdro.Taka mała rada, zwykłych stalówek już nie bardzo się opłaca się kupować. Cena praktycznie ta sama co tytany czy torzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) E tak dobrze aż nie ma .... różnica jeszcze jest Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Nie duża No chyba że masz dostęp do lepsiejszych cen niż oficjalne w PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwizer Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 (edytowane) Oficjalne ceny przelotek w Pl? Wszędzie inne. ☺. Ale widać że idzie to w dobrym kierunku co mnie cieszy. Edytowane 27 Sierpnia 2015 przez pwizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piokowal Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Oficjalne ceny przelotek w Pl? Wszędzie inne. ☺. Ale widać że idzie to w dobrym kierunku co mnie cieszy.Do pełni szczęścia brakuje tylko aby Ci co mają ,,taniej niż u konkurencji,, poważnie traktowali klientów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi