skalek-77 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 6L ramka titanium coated ,szczytowa FST ramka gunsmoke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dzięki Rafał. Teraz już wiem że kolor "gun smoke" nie jest ładny. Titanium coated zdecydowanie ładniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Nie bardzo wiedziałem gdzie zapytać. Więc pytam fachowcówCzy w ramkach Fuji w kolorze gun smoke są tylko pierścienie SIC czy mogą być inne?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 W tym kolorze ramki raczej tylko SIC.W Alconite masz jeszcze kolor ramki Titanium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Moga byc. Mam gun smoke alconite . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 (edytowane) Konkretnie KL ?To jak jeszcze rozróżnić SIC ?W żadnej pracowni nie nie spotkałem ramek w kolorze gun smoke innych jak SIC Edytowane 5 Lutego 2016 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Ramka Y kijek budowany ponad 10 lat wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Moga byc. Mam gun smoke alconite . To może być starsza wersja przelotek Fuji Alconite z anodowaną, matową ramką (nie są idealnie czarne). Ramka gunsmoke jest chyba "zarezerwowana" przez Fuji dla wkładu SIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Mozliwe, ale nie sa czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Jeśli ramki LVSG, SVSG lub Y z koncernu FUJI to są to najprawdziwsze SiC.Ba śmiem twierdzić że to białe kruki są...Jak masz nadmiar to chętnie odkupię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Przelotka FUJI LVSG 10 w kolorze Gunsmoke z pierścieniem SIC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 (edytowane) Gdzie są produkowane ,składane przelotki fuji ? Zaciekawiło mnie to zdjęcie assembled in china ps. Zdjęcie zapożyczone z wątku kolegi Przemsolhttp://jerkbait.pl/topic/62181-to-i-mnie-chyba-trafi/page-8 Edytowane 16 Lutego 2016 przez lopez77m 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 ...................................nasze komputery, wasze komputery a i tak w chinach wszystkie składane........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 No nie q..wa jak zyc. Zbrojmistrz moze mi teraz odmowic zlozenia wedki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 eee mistrz zbrojenia uzbroi nawet w druciaki zawinięte ze szpilek jak klient się uprze klient płaci klient wymaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 To ja widziałem jeszcze ciekawsze oznaczenie krętliki Made in Japan packed in China Wbrew pozorom to co jest robione w Chinach nie zawsze musi być badziewiem. Najnowsze maszyny CNC Daiwa ma postawione w chińskiej fabryce. Te w Japonii są już bardzo stare ale rozebranie linii produkcyjnej się nie opłaca bo działają nadal sprawnie. Taniej wychodzi postawienie nowej w Chinach czy w Wietnamie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 chyba, że stare maszyny są wysyłane do "nowej" fabryki do taniej siły roboczej a w starej fabryce są montowane nowe maszyny....bo takie opcje też istnieją i są stosowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Akurat w Daiwa jest odwrotnie ale oczywiście inne firmy mogą tak robić. Super natomiast wyglądają montownie kołowrotków składane przez japonki z licznikiem normy nad głowami od razu widać kto się nie wyrabia i nie dostanie premii. Z tego co pamiętam fabryka ma 10 stanowisk po 4 osoby ale było to 3 lata temu... Wracając do tematu przelotek zastanawiające jest że opłaca się komponenty wozić z Japonii do Chin żeby je tam zmontować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Kontrola jakości najważniejsza bo paździerz może wyjechać i z Chin i z Japonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Moga byc. Mam gun smoke alconite .Przepraszam, nie chcialo sie zajrzec do pokrowca . Mam oczywiscie sici. Pamiec zawodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Cześć. Mógłby ktos wrzucić fotki i opisać wizualne wrażenia mając do dyspozycji ramkę Fuji tytanową w stosunku do Fuji S6 chromowo-niklowanej. Jak ten kolor tytanowy wyglada w stosunku do srebrnego, błyszczącego niklu? Dziękuje z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Dzięki Rafał. Teraz już wiem że kolor "gun smoke" nie jest ładny. Titanium coated zdecydowanie ładniejszy. Szkoda tylko, że już nieprodukowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Cześć. Mógłby ktos wrzucić fotki i opisać wizualne wrażenia mając do dyspozycji ramkę Fuji tytanową w stosunku do Fuji S6 chromowo-niklowanej.Jak ten kolor tytanowy wyglada w stosunku do srebrnego, błyszczącego niklu? Dziękuje z góry za odpowiedzi.Przede wszystkim nie ma "Fuji S6 chromowo-niklowanej", jest za to stal chromowo-niklowa - czyli stal wysokostopowa z kilkuprocentowym dodatkiem szlachetnych metali w tym przypadku chromu i niklu.Z tytanem jest taki problem, że zmienia on kolor starzejąc się. Nowe przelotki tytanowe są srebrzyste, a kolor prawdziwie tytanowy mają gdy "przegryzą" się trochę z powietrzem, zwłaszcza gdy kilka razy zmokną.Najlepiej kolor tytanowy widać na przelotkach z ramkami stalowymi pokrytymi (platerowanymi) tytanem. Być może dlatego, że wykonane były dość dawno (od kilku (a może kilkunastu) lat nie są produkowane.Oznaczane były przez Fuji na początku nazwy typu przelotki literami "IC".Spróbuj może poszukać np. taki komplet w systemie NC "Y" i "L" ze skróconym stożkiem: ICYSG25-12-8L-ICLSG6-5.5-X*5-ICFST5-1.8.Ramki ze stali chromo-niklowej są nieco bardziej błyszczące niż nowe tytany, prawdziwy kolor tytanu na "starych" przelotkach wg mnie istotnie wygląda o wiele szlachetniej niż ramka malowana w kolorze gun smoke.Mam wędki zbrojone we wszystkie wymienione rodzaje ramek, ale czy da się wykonać na tyle dobrą fot., na której widać wszystkie kolorystyczne niuanse?No może kol. Andrzej Stanek dałby radę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Pomyliłem się z tym "S". Wiadomo o co chodzi. Niżej w linku takie cos mam do wyboru ale niewiem jak wyglada "żywy" tytan. ???? http://www.mudhole.com/Fuji-Concept-Double-Foot-Light-Duty-Casting-Guides-Model-LN?quantity=1&custcol21=5&custcol_guide_frame=3 Chodzi mi aby kolor srebrny zgrał sie z kolorem snake na muchówce. Muszę wymienić dwa strippingi na Boronie #4 bo sól czy czas zżarł oryginały Pacyfic i nędznie wyglądają. Jezeli to (Pacific Bay) właśnie jest Tytan to ja dziękuje za taką jakość. Andrzej na pewno by dał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam.Szukam przelotki szczytowej jak najlżejszej.Średnica tuby 0,07mm. Pierscień 3 lub 4mm. Bede zbroił na Minimach Hard chrome od 16m ,8m,5m,4v,4x3w + szczyt.Co polecacie do wklejki na szczyt?Z góry Dzieki za odpowiedzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi