Skocz do zawartości

Oszust Allegro OLX Marina-Serwis Garden&Tools -UWAGA

Czoper

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie na świeżo moją sprawą wylądowała N policji. Gość pod Nick Garden Tools ,Marina Serwis Nowogard sprzedaje fikcyjne przedmioty- w moim prZypadku zakup przez Olx -kasa poszła towaru nie ma i brak zwrotu gotówki!!odradzam wsZelkie interesy- gość wybitnie przebiegły i bezczelny!ja w tym momencie jestem w plecy ponad 3000zl.

Zainteresowanym całą sprawę że sZczegółami mogę naswietlic na priv.

Proszę modow by nie przenosić do (nudnych watkow) chce uchronic kolejnych i wyczulic na ta firmę.

Edytowane przez Czoper
  • Like 1

Panowie na świeżo moją sprawą wylądowała N policji. Gość pod Nick Garden Tools ,Marina Serwis Nowogard sprzedaje fikcyjne przedmioty- w moim prZypadku zakup przez Olx -kasa poszła towaru nie ma i brak zwrotu gotówki!!odradzam wsZelkie interesy- gość wybitnie przebiegły i bezczelny!ja w tym momencie jestem w plecy ponad 3000zl.

Zainteresowanym całą sprawę że sZczegółami mogę naswietlic na priv.

Proszę modow by nie przenosić do (nudnych watkow) chce uchronic kolejnych i wyczulic na ta firmę.

Nie rozumiem,pisza iz to uczciwy sprzedawca?

Akcja prosta-ogłoszenie pojawia się na OLX->przedmiot opisany ,zdjęcia szczegolowe--> wykonuje telefon, rozmawiam z typem,wydaje się ucZciwy,deklaruję gwarancję rozruchowe na 3miesiace w związku z prowadzeniem firmy (serwis motorowodny) -->doladuje temat. Na e-mail przychodzi faktura pro-forma z pełny mi danymi firmy-wszystko wydaje sie mega pewne,jestem spokojny.Po chwili puszczam kasę i czekam na odp że gotówką wpłynęła.kasa jest!! Po tym się zaczęło... silnik wyjechał ale po 3dniach wrócił z powodu uszkodzenia paczki.po raz kolejny paczka odbiera kurier-odetchnalem ,dwa dni będzie u mnie...no i niestety nie ma. Proszę o zwrot kasy...niestety koleś olewa temat.moja cierpliwość się wyczerpała . Nich zajmą się tym odpowiednie służby..jeśli to nie pomoże będę musiał podjąć inną formę zwrotu gotówki.

• Like 1

Akcja prosta-ogłoszenie pojawia się na OLX->przedmiot opisany ,zdjęcia szczegolowe--> wykonuje telefon, rozmawiam z typem,wydaje się ucZciwy,deklaruję gwarancję rozruchowe na 3miesiace w związku z prowadzeniem firmy (serwis motorowodny) -->doladuje temat. Na e-mail przychodzi faktura pro-forma z pełny mi danymi firmy-wszystko wydaje sie mega pewne,jestem spokojny.Po chwili puszczam kasę i czekam na odp że gotówką wpłynęła.kasa jest!! Po tym się zaczęło... silnik wyjechał ale po 3dniach wrócił z powodu uszkodzenia paczki.po raz kolejny paczka odbiera kurier-odetchnalem ,dwa dni będzie u mnie...no i niestety nie ma. Proszę o zwrot kasy...niestety koleś olewa temat.moja cierpliwość się wyczerpała . Nich zajmą się tym odpowiednie służby..jeśli to nie pomoże będę musiał podjąć inną formę zwrotu gotówki.

To niezly gagadek...

Swoja droga to radzil bym bym uwazac na silniki z naszych rejonow-polowa to kradzione w Norwegii...

Edytowane przez JayD

Polska to dziwny kraj 

Kol @Czoper przestrzega nas przed oszustem a co poniektórzy piętnują jego nieostrożność czy naiwność .

Wysyłka za pobraniem NIC WAM NIE DA .Kurier nie otworzy paczki jak nie dostanie kasy do eki

Kurier nie odda kasy gdy po otwarciu okaże sie ze w srodku sa np cegły zamiast cementu 

• Like 2

Przed zakupem zawsze warto poprosić o dodatkowe zdjęcia i w sumie to banał. Ale jak poprosicie o zdjęcia w towarzystwie przedmiotu, który Wy określicie np. dwa widelce i dostaniecie fotki to sprzedający potwierdził, że dany przedmiot faktycznie posiada i ryzyko bycia oszkukanym spada. Krok drugi zanim wpłacicie peniądze zawsze warto sprawdzić numer konta na www.jakitobank.pl. Tam są komentarze do numerów rachunków które zostały użyte do "wałków". Jednak zawsze jest ryzyko że jest się pierwszym. Warto prosić o adres do odbioru osobistego jak jest cisza na takie zapytanie to odpuścić i zglosić do administracji portalu. Pozdrawiam.

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

• Like 3

Nie wiem czy przy wysyłkach kurierskich jest taka opcja, ale na Poczcie można robić wysyłke z opcją sprawdzenia (otwarcia) przesyłki przed zapłaceniem kasy.

Sam tak kupowałem kołowrotek z OLX za ponad 2 tys.

Gość wysyła, ja na poczcie otwieram paczke, sprawdszam sobie kołowrotek i wtedy decyduje czy odbieram przesyłke i płacę czy nie.

Jeżeli coś mi nie pasuje, to Pani na Poczcie pakuje spowrotem przesyłke i towar wraca do sprzedawcy, a ja ide do domu z gotówką w kieszeni.

Polecam takie rozwiążanie, gdyż minimaluzuje ryzyko odebrania wadliwego lub niezgodnego z opisem przedmiotu.

• Like 3

@chlodnica jesteś gość????Panowie jeśli ktoś będzie miał podobny problem jak ja radzę zgłosić się do tego Pana????

Darek jesteś miszcz???????? szczegółów nie zdradzam bo może to grozić Milicja????

Druga sprawa to jeszcze raz uczulam na tego handlarza.ja nauczke dostalem. Teraz inaczej będę podchodził do tematu.

Pozdrawiam

• Like 3

Oczywiście że jest. Mi się udało sprawę doprowadzić do szczęśliwego finału i odzyskalem kasę dzięki koledze @chlodnica .Trwało to trochę czasu...nerwów ale udało się.Obyło się bez interwencji policji , a było już o wlos ,gdyż miałem skompletowane dokumenty i byłem po wstępnej rozmowie z policjantem.

Jak ktoś będzie miał podobny problem zapraszam na priv. W moim przypadku zadziałało

• Like 7