Czoper Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Panowie na świeżo moją sprawą wylądowała N policji. Gość pod Nick Garden Tools ,Marina Serwis Nowogard sprzedaje fikcyjne przedmioty- w moim prZypadku zakup przez Olx -kasa poszła towaru nie ma i brak zwrotu gotówki!!odradzam wsZelkie interesy- gość wybitnie przebiegły i bezczelny!ja w tym momencie jestem w plecy ponad 3000zl. Zainteresowanym całą sprawę że sZczegółami mogę naswietlic na priv. Proszę modow by nie przenosić do (nudnych watkow) chce uchronic kolejnych i wyczulic na ta firmę. Edytowane 5 Września 2017 przez Czoper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 3k. przez OLX bez płatności przy odbiorze? Ech kurde, przy całej pogardzie dla złodzieja, sam się pakujesz w kłopoty... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Czoper nie martw się odda , mojemu koledze oddał 5k za silnik jak go postraszył policja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 http://forum-motorowodne.pl/serwisy-motorowodne/serwis-marine-nowogard-opinia-pilne/to ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Silniki Nowogard , radzę omijać z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 http://forum-motorowodne.pl/serwisy-motorowodne/serwis-marine-nowogard-opinia-pilne/to ten?Tak ten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayD Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Panowie na świeżo moją sprawą wylądowała N policji. Gość pod Nick Garden Tools ,Marina Serwis Nowogard sprzedaje fikcyjne przedmioty- w moim prZypadku zakup przez Olx -kasa poszła towaru nie ma i brak zwrotu gotówki!!odradzam wsZelkie interesy- gość wybitnie przebiegły i bezczelny!ja w tym momencie jestem w plecy ponad 3000zl.Zainteresowanym całą sprawę że sZczegółami mogę naswietlic na priv. Proszę modow by nie przenosić do (nudnych watkow) chce uchronic kolejnych i wyczulic na ta firmę. http://forum-motorowodne.pl/serwisy-motorowodne/serwis-marine-nowogard-opinia-pilne/to ten?Nie rozumiem,pisza iz to uczciwy sprzedawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Nie sprawdziłem typa przed zakupem-mój błąd! Ale nie usprawiedliwia gościa przed oszustwem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayD Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Opisz problem ku przestrodze dla innych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Nie sprawdziłem typa przed zakupem-mój błąd! Ale nie usprawiedliwia gościa przed oszustwem.Nic nie usprawiedliwia oszusta, nawet jak potrzebuje na chleb dla dziecka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Akcja prosta-ogłoszenie pojawia się na OLX->przedmiot opisany ,zdjęcia szczegolowe--> wykonuje telefon, rozmawiam z typem,wydaje się ucZciwy,deklaruję gwarancję rozruchowe na 3miesiace w związku z prowadzeniem firmy (serwis motorowodny) -->doladuje temat. Na e-mail przychodzi faktura pro-forma z pełny mi danymi firmy-wszystko wydaje sie mega pewne,jestem spokojny.Po chwili puszczam kasę i czekam na odp że gotówką wpłynęła.kasa jest!! Po tym się zaczęło... silnik wyjechał ale po 3dniach wrócił z powodu uszkodzenia paczki.po raz kolejny paczka odbiera kurier-odetchnalem ,dwa dni będzie u mnie...no i niestety nie ma. Proszę o zwrot kasy...niestety koleś olewa temat.moja cierpliwość się wyczerpała . Nich zajmą się tym odpowiednie służby..jeśli to nie pomoże będę musiał podjąć inną formę zwrotu gotówki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayD Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) Akcja prosta-ogłoszenie pojawia się na OLX->przedmiot opisany ,zdjęcia szczegolowe--> wykonuje telefon, rozmawiam z typem,wydaje się ucZciwy,deklaruję gwarancję rozruchowe na 3miesiace w związku z prowadzeniem firmy (serwis motorowodny) -->doladuje temat. Na e-mail przychodzi faktura pro-forma z pełny mi danymi firmy-wszystko wydaje sie mega pewne,jestem spokojny.Po chwili puszczam kasę i czekam na odp że gotówką wpłynęła.kasa jest!! Po tym się zaczęło... silnik wyjechał ale po 3dniach wrócił z powodu uszkodzenia paczki.po raz kolejny paczka odbiera kurier-odetchnalem ,dwa dni będzie u mnie...no i niestety nie ma. Proszę o zwrot kasy...niestety koleś olewa temat.moja cierpliwość się wyczerpała . Nich zajmą się tym odpowiednie służby..jeśli to nie pomoże będę musiał podjąć inną formę zwrotu gotówki.To niezly gagadek...Swoja droga to radzil bym bym uwazac na silniki z naszych rejonow-polowa to kradzione w Norwegii... Edytowane 5 Września 2017 przez JayD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayD Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Np.tych zlodziei znam osobiscie,,dzialali dlugie lata ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayD Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Wpadli i dostali wyroki w zawieszeniu a dziesiatki niewinnych ludzi z dnia na dzien zostalo bez silnikow .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Polska to dziwny kraj Kol @Czoper przestrzega nas przed oszustem a co poniektórzy piętnują jego nieostrożność czy naiwność .Wysyłka za pobraniem NIC WAM NIE DA .Kurier nie otworzy paczki jak nie dostanie kasy do ekiKurier nie odda kasy gdy po otwarciu okaże sie ze w srodku sa np cegły zamiast cementu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 @Robisum1...Nie masz racji.Np. nasza Poczta Polska oferuje tę usługę w cenie 5 zł. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzwierzak Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Przed zakupem zawsze warto poprosić o dodatkowe zdjęcia i w sumie to banał. Ale jak poprosicie o zdjęcia w towarzystwie przedmiotu, który Wy określicie np. dwa widelce i dostaniecie fotki to sprzedający potwierdził, że dany przedmiot faktycznie posiada i ryzyko bycia oszkukanym spada. Krok drugi zanim wpłacicie peniądze zawsze warto sprawdzić numer konta na www.jakitobank.pl. Tam są komentarze do numerów rachunków które zostały użyte do "wałków". Jednak zawsze jest ryzyko że jest się pierwszym. Warto prosić o adres do odbioru osobistego jak jest cisza na takie zapytanie to odpuścić i zglosić do administracji portalu. Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 (edytowane) @chlodnica Nie wiedzialem -cenne info dzieki Edytowane 5 Września 2017 przez robisum1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Nie wiem czy przy wysyłkach kurierskich jest taka opcja, ale na Poczcie można robić wysyłke z opcją sprawdzenia (otwarcia) przesyłki przed zapłaceniem kasy. Sam tak kupowałem kołowrotek z OLX za ponad 2 tys.Gość wysyła, ja na poczcie otwieram paczke, sprawdszam sobie kołowrotek i wtedy decyduje czy odbieram przesyłke i płacę czy nie. Jeżeli coś mi nie pasuje, to Pani na Poczcie pakuje spowrotem przesyłke i towar wraca do sprzedawcy, a ja ide do domu z gotówką w kieszeni. Polecam takie rozwiążanie, gdyż minimaluzuje ryzyko odebrania wadliwego lub niezgodnego z opisem przedmiotu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Na pewno jest taka opcja w DHL, korzystałem jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seint Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 90% procent używanych silników od tego gościa jest z tzw. "eksportu", silniki o tych samych gabarytach potrafią u niego nabrać mocy, np. z 9,9 robi się 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 7 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 @chlodnica jesteś gość????Panowie jeśli ktoś będzie miał podobny problem jak ja radzę zgłosić się do tego Pana???? Darek jesteś miszcz???????? szczegółów nie zdradzam bo może to grozić Milicja???? Druga sprawa to jeszcze raz uczulam na tego handlarza.ja nauczke dostalem. Teraz inaczej będę podchodził do tematu. Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robisum1 Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Powiedz tylko czy jest światełko we tunelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 7 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Oczywiście że jest. Mi się udało sprawę doprowadzić do szczęśliwego finału i odzyskalem kasę dzięki koledze @chlodnica .Trwało to trochę czasu...nerwów ale udało się.Obyło się bez interwencji policji , a było już o wlos ,gdyż miałem skompletowane dokumenty i byłem po wstępnej rozmowie z policjantem. Jak ktoś będzie miał podobny problem zapraszam na priv. W moim przypadku zadziałało 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi