malcz Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Wielokrotnie słyszałem, że do picia czystej trzeba dorosnąć....ja mam 31 i jeszcze długa droga przede mną Ja preferuję z Colą, chociaż ostatnio w robocie słyszałem, że niezła jest z 7up-em.........a i jeszcze jedno w miniony weekend miałem okazję pić Ballantines'a Brazil - pomimo obaw że będzie "perfum", bardzo miłe rozczarowanie. Fajna cytrusowa odmiana - Choć umówmy się, do 12stek czy 15stek się nie umowa - starsze póki co dla mnie są stinky 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Andrzej, ależ są też inne "jaśniepanieńskie" alkoholenajważniejsze w tym wszystkim jest... duuuużo próbować i się nie poddawać! Jak mawia mój przyjaciel "Dobry alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużej ilości..."@Jano , a ja słyszałem,że" wódka może być tylko dobra,albo pyszna" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Oj admin chyba wątek o whisky założy z wydzielonych postów Ja się zderzyłem ze ścianą w przypadku Dark Whisky z Zielonej Góry...Produkujemy jakieś Whisky? Nawet nie wiedziałem, musi to być trunek przedniej jakości.Ostatnią whisky jaką spożywałem to bodajże "Double Black". Otrzymana w prezencie za przysługę, zniknęła w jeden wieczór na posiedzeniu z ofiarodawcą .W smaku niezła, chyba lepsza niż wcześniej pite, anglosaskie trunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Dobry temat! Po latach szkockich "podróży" też skłaniam się ku irlandzkim smakom. Irlandzkie wyroby są łagodniejsze i dla mnie po prostu smaczniejsze. A takiego Jamsona można ładować po naszemu czyli normalnie w kieliszkach. Nigdy zimne, nigdy z lodem. Wszelkie kukurydze.Nie. Z naszej produkcji (wiadomo że to nie ta liga i nie to) ale jest winiak luksusowy.Bardzo fajna rzecz. No i wszelkiego rodzaju śliwki i przepedzone winogrona. Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Produkujemy jakieś Whisky? Nawet nie wiedziałem, musi to być trunek przedniej jakości. Dark Whisky - obecnie to tania i słaba szkocka, która jest tylko butelkowana w Polsce.Kiedyś - pełna produkcja przez Polmos Zielona Góra.Ponoć teraz z Colą czy Spritem jest nawet do wypicia, ale po dawnym przeżyciu nie miałem nigdy ochoty go powtórzyć ;-) Tapatalknięte z komórki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) No to ja , nie pijący czystej od dawna , podzielę się moim ostatnim odkryciem klasy ekono- i blended do zanabycia wraz z bułeczkami i proszkiem do prania w Tesco lub w Lidlu - Tullamore Dew . Gładka , nie wymagająca dodatków , do spożycia w temperaturze pokojowej ( jakakolwiek by nie była ).Spróbuj Tullamore Dew 12to już jest gładkie jak cycek osiemnastki Cieszy mnie niezmiernie, że irlandzkie mają takie poparcie bo już myślałem że coś za mną nie tak.Mnóstwo ludzi upiera się że "tylko szkocka" a ja, i owszem, dlaczego nie, ale irlandzka wolę... PS. tak mnie naszło... już dawno nie kojarzę tak zgodnego i przyjaznego wątku na forum i do tego o tak wysokim poziomie merytorycznym Edytowane 6 Września 2017 przez Jano 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 W wątku o grzybach też nie ma kłótni i merytorycznie jest spójny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Jak pić whisky? Tak jak ci smakuje. Lubusz z colą pij z colą, wolisz spritem też dobrze.A jak chcesz smakować i delektować się dobrą whisky czy delikatniejszą ( lepszą dla początkujących - chociaż ja nie przepadam)irlandzką whiskey to dodaj wody aby uzyskać trunek o mocy 18-20%. Wtedy nie podrażnisz nerwu trójdzielnego i poczujesz smak. 40 % alkohol daje podobne efekty jak poparzenie i powoduje reakcje obronne organizmu. Awtedy całego smaku raczej nie poczujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 A ja z kolei podczas czytania tego wątku zacząłem degustację różnych trunków...I co?Dzisiaj nie widzę liter na klawiaturze... A propos.Też jestem fanem irlandzkich... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 A ja z kolei podczas czytania tego wątku zacząłem degustację różnych trunków...I co?Dzisiaj nie widzę liter na klawiaturze... A propos.Też jestem fanem irlandzkich...Ja też wczoraj uruchomiłem zapasy... Temat dobry, ale nie w środku tygodnia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Jak mawia mój przyjaciel "Dobry alkohol pity z umiarem nie szkodzi nawet w dużej ilości..."Ja też wczoraj uruchomiłem zapasy... Temat dobry, ale nie w środku tygodnia :)A ja z kolei podczas czytania tego wątku zacząłem degustację różnych trunków...I co?Dzisiaj nie widzę liter na klawiaturze... A propos.Też jestem fanem irlandzkich...Nieuważnie czytaliście na początku to co Jano zamieścił [emoji106][emoji12] Tapatalknięte z komórki Edytowane 6 Września 2017 przez Dano^ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Wpisując się w klimat forum:JDM. Import prywatny. Na osiemnastu łożyskach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Ja widzę 12 ...chyba, że tuningowałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Tuningowana. Za bardzo szumiało... Edytowane 6 Września 2017 przez fonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (...) omijaj amerykańskie - chyba są robione w beczkach po napalmie :lol: (...) Nie w beczkach po napalmie, tylko to jest napalm przed dodaniem środka żelującego ;-)Ma jednak swój urok...Jak mawiał klasyk - nazajutrz słychać jak wzrok odbija się od ściany... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Produkujemy jakieś Whisky? Nawet nie wiedziałem, musi to być trunek przedniej jakości.można się bardzo miło zdziwić :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Akurat czystą tej firmy Baczewski, jeśli można powiedzieć że jest pyszna to taka ona właśnie jest. Główka nie boli, pięknie wchodzi i kaca nie odnotowano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) można się bardzo miło zdziwić :-) Dość ciekawa ale nie za tę kasę Edytowane 6 Września 2017 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Wolę to 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Wolę toRobert, już wczoraj chciałem wkleić, brawo fajna, smaczna, smakowo zbalansowana, bez zadęcia że jest czymś lepszym niż jest, no i za niewygórowaną cenę... także polecam! Edytowane 6 Września 2017 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Wolę to Jedna z moich ulubionych... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Akurat czystą tej firmy Baczewski, jeśli można powiedzieć że jest pyszna to taka ona właśnie jest. Główka nie boli, pięknie wchodzi i kaca nie odnotowano Hmm, to zależy kto rozlewa..polecam Kredens Krakowski czy jakoś tak. Robią tez nalewki. Baczewski z Polmosu XXX jest jak "Parkowa"Ad whiskey (bo taką pijam) polecam jak moi Szanowni Przedmówcy- Irlandzką.Szkockie tylko Single Malty (nawet tzw. "bastardy" patrz: Biedronka )Ew JD ale Gentelmana.. Jezusek bosymi stópkami po gardełku chadza.. Aha i tylko czysta, ew z odrobiną wody, żadnych dosładzaczo-znieczulaczy, toż to PROFANACJA !chyba że pokroju J&B dla kobity, żeby nam pozwoliła NAPIĆ się PRAWDZIWEJ whiskey .Na zdrowie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Dość ciekawa ale nie za tę kasę mi bardzo zasmakowała. moim zdaniem warta tych 8 dyszek. A czarny Bush...pycha, zgadzam się :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) Dla zainteresowanych - w Warszawie jest festiwal whisky w dniach 13-14 października.http://www.whiskylivewarsaw.com/Jak ktoś ma ochotę popróbować różnych ciekawych smaków, jak szwedzka czy japońska whisky - warto wydać te parę złotych.Są też mega ciekawe stanowiska z rumami z różnych dziwnych krajów, które smakiem zaskakują i zbliżają się w stronę whisky... Edytowane 6 Września 2017 przez Dano^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Szkoda, że w tym terminie, weekend już zarezerwowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi