Skocz do zawartości

Whisky, moja żono

coma

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu jest nowy Gold Label. Kiedyś to była 18letnia whisky wysokiej klasy. Teraz Gold jest pomiędzy Blackiem a Greenem i nie jest oznaczona wiekowo.

Ogólnie z Jasia to Green zawsze mi leżał.. 15 letnia,  jedyna blended malt w serii Johnego.

Ja to dzisiaj, raczej z ciekawości lecz bez pożądania zaglądam do tego wątku bo ... wpadł do mnie kolega wędkarz. Odwiedziny z nocowaniem (żona moja jeszcze nie wróciła ;) ) Pogaduszki o wszystkim przy butelce jasnego BUSHMILLS... dzisiaj  usiłuje  wbić sobie do łba: Robert, tak się nie traktuje szlachetnych trunków! :(  :rolleyes:  :D  

• Like 2

Od jakiegoś czasu jest nowy Gold Label. Kiedyś to była 18letnia whisky wysokiej klasy. Teraz Gold jest pomiędzy Blackiem a Greenem i nie jest oznaczona wiekowo.

Ogólnie z Jasia to Green zawsze mi leżał.. 15 letnia,  jedyna blended malt w serii Johnego.

Tak już dokładnie to była whisky, z której najmłodszy składnik miał minimum 18 lat, bo trudno mówić o wieku whisky gdy składała się ona z ponad 40 różnych maltów.

Teraz rzeczywiście produkt utracił na pozycji, a szkoda bo jak piszesz, kiedyś klasy było więcej....

Niemniej nadal da się pić :) i Takiego zmrożonego polecam. 

• Like 1

Tak już dokładnie to była whisky, z której najmłodszy składnik miał minimum 18 lat, bo trudno mówić o wieku whisky gdy składała się ona z ponad 40 różnych maltów.

Teraz rzeczywiście produkt utracił na pozycji, a szkoda bo jak piszesz, kiedyś klasy było więcej....

Niemniej nadal da się pić :) i Takiego zmrożonego polecam. 

Dokładnie. Mowa tylko o najstarszym składniku, mówiąc o blended. ;) 

Czarny jasiu jest dobry do coli ;) 

Ja czarnego lubię w drinku, któy się nazywa Whisky Sauer.  Akurat jego smak fajnie mi się komponuje z limonką i cukrem trzcinowym.

Coli nie używam do żadnych drinków, bo cholera ma tyle cukru, że ciężko żyć :)

Whisky z colą to chyba tylko w Polsce piją i nie wiem skąd ten nawyk :D Pojechałbyś do Irlandii Lub Szkocji jakbyś zamówił whisky z colą to by Cie wyśmiali :D Tylko woda destylowana przyjacielu :) spróbuj a z colą łychy już nie zmieszasz :)

Ja to dzisiaj, raczej z ciekawości lecz bez pożądania zaglądam do tego wątku bo ... wpadł do mnie kolega wędkarz. Odwiedziny z nocowaniem (żona moja jeszcze nie wróciła ;) ) Pogaduszki o wszystkim przy butelce jasnego BUSHMILLS... dzisiaj  usiłuje  wbić sobie do łba: Robert, tak się nie traktuje szlachetnych trunków! :(  :rolleyes:  :D  

Oj tak Bushmills... muszę spróbować singla 10letniego :)

Mowa o tym:

http://jerkbait.pl/topic/97350-whisky-moja-żono/?p=2218847

Edytowane przez Marcyś

Tak trochę obok tematu. Jägermeister. Likier z 51 ziół z gór Harzu. Niemiecki. Po "polskim" dozowaniu rzygasz dalej niż rzucasz spinningiem. Ale o dziwo - niemieckie ryby biorą po tym jak głupie. Sprawdzone dzisiejszej nocy...... :P :P :P

• Like 1

O widzisz każde info cenne ;) Bushmillse niższe mi leżą i chciałem spróbować singla ;)

A miałeś szansę w Jastrzębiej Górze - nie dalej jak dwa tygodnie temu był festiwal whisky i to ten najlepszy w Polsce póki co.

Tam można wielu rzeczy spróbować....

Tapatalknięte z komórki

Moim zdaniem nie warto . Black Bush dużo lepszy 

black bush to moja podstawowa whiskey ( najlepsza moim zdaniem mieszana whiskey na świecie) ale 10cha jest bardzo dobra. moim zdaniem warto, bardzo delikatna w smaku, w niezłej cenie. 

gwarantuje ze bedzie smakować.

pozdrówka

• Like 1