dekosz Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dla mnie nr 1 w cenie +- 150 zł za butle to Talisker 10 . Z tańszych teachers oraz J&B ze spritem i cytryna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Właśnie Talisker 10 to mój priorytet na najbliższe zakupy. Za dużo dobrych opinii o nim czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Z pewną dozą samozachwytu stwierdzam, że nikt z kolegów nie pije (albo się nie ujawnia ), The Balvenie Triple Cask - koniecznie właśnie Triple Cask oraz Tomatin Port Cask 14 years. Pierwsza bardzo łagodna i bogata w smaku druga bardziej ognista 46% ale przy drugiej szklance już tylko pyszna. Moc jak Talisker ale zdecydowanie łagodniejsza. Gdyby jednak któryś z kolegów miał źródło gdzie jest do dostania The Balvenie Triple Cask to proszę o namiary. Na promach się skończyła jakieś dwa lata temu a ostatnio namierzyłem na lotnisku w Zadarze tylko, że tam nie latam zbyt często. Bywa na lotnisku w Londynie ale jakoś zaporowo droga, coś koło 60 brytyjskich frajerów czy jak ich te funty tam się nazywają. Zadar to jedyne 45 euro. Generalnie jak widzę coś nowego to staram się spróbować. Wszystkie japońce które próbowałem zawsze mi podchodziły, a że to podarki od podróżującego przyjaciela, to nie da się tych doznań powtórzyć. Dawno temu bardzo mi pasowały kanadyjskie wynalazki, ale nie mam już dostępu.Idę coś tam sobie nowego nalać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Z pewną dozą samozachwytu stwierdzam, że nikt z kolegów nie pije (albo się nie ujawnia ), The Balvenie Triple Cask - koniecznie właśnie Triple Cask oraz Tomatin Port Cask 14 years. Pierwsza bardzo łagodna i bogata w smaku druga bardziej ognista 46% ale przy drugiej szklance już tylko pyszna. Moc jak Talisker ale zdecydowanie łagodniejsza. Gdyby jednak któryś z kolegów miał źródło gdzie jest do dostania The Balvenie Triple Cask to proszę o namiary. Na promach się skończyła jakieś dwa lata temu a ostatnio namierzyłem na lotnisku w Zadarze tylko, że tam nie latam zbyt często. Bywa na lotnisku w Londynie ale jakoś zaporowo droga, coś koło 60 brytyjskich frajerów czy jak ich te funty tam się nazywają. Zadar to jedyne 45 euro. Generalnie jak widzę coś nowego to staram się spróbować. Wszystkie japońce które próbowałem zawsze mi podchodziły, a że to podarki od podróżującego przyjaciela, to nie da się tych doznań powtórzyć. Dawno temu bardzo mi pasowały kanadyjskie wynalazki, ale nie mam już dostępu.Idę coś tam sobie nowego nalać Sprawdzę Ci jutro.Jest szansa na dostępność???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dla mnie wśród tanich trunków prym wiedzie Old Turkey 81.Zaznaczam że piję w czystej postaci w temperaturze pokojowej najlepiej. Ewentualnie popijam zimną wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Dzisiejszy wieczór ze szklaneczka takiego trunku Edytowane 14 Września 2017 przez dekosz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) ... i się świat przewrócił ejjj, coś zrobił ?! teraz to mój wpis nie ma sensu!!! Edytowane 14 Września 2017 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 BOB padłem ze śmiechu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Z pewną dozą samozachwytu stwierdzam, że nikt z kolegów nie pije (albo się nie ujawnia ), The Balvenie Triple Cask - koniecznie właśnie Triple Cask oraz Tomatin Port Cask 14 years. Pierwsza bardzo łagodna i bogata w smaku druga bardziej ognista 46% ale przy drugiej szklance już tylko pyszna. Moc jak Talisker ale zdecydowanie łagodniejsza. Gdyby jednak któryś z kolegów miał źródło gdzie jest do dostania The Balvenie Triple Cask to proszę o namiary. Na promach się skończyła jakieś dwa lata temu a ostatnio namierzyłem na lotnisku w Zadarze tylko, że tam nie latam zbyt często. Bywa na lotnisku w Londynie ale jakoś zaporowo droga, coś koło 60 brytyjskich frajerów czy jak ich te funty tam się nazywają. Zadar to jedyne 45 euro. Generalnie jak widzę coś nowego to staram się spróbować. Wszystkie japońce które próbowałem zawsze mi podchodziły, a że to podarki od podróżującego przyjaciela, to nie da się tych doznań powtórzyć. Dawno temu bardzo mi pasowały kanadyjskie wynalazki, ale nie mam już dostępu.Idę coś tam sobie nowego nalać Długo nie szukałem - przez neta zamówisz https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-7913-Balvenie-Triple-Cask-12-letni-40-1-0l.htmlhttps://sklep-domwhisky.pl/product-pol-7914-Balvenie-Triple-Cask-16-letni-40-0-7l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 (edytowane) Tak, ale jak płacę zwykle za ta samą butelkę 180-190 pln a 327 pln pod wskazanym adresem, to ten drugi adres wykorzystam dopiero po zużyciu nagromadzonych zapasów .Gdyby jednak ktoś widział źródełko w tej pierwszej cenie to właśnie będzie ta informacja której szukamAle kiedyś, jak już wygram w tej amerykańskiej loterii, to kupię sobie skrzynkę tego https://sklep-domwhisky.pl/product-pol-13537-Balvenie-50-letnia-D-1963-B-2014-Cask-4570-45-9-0-7l.html Edytowane 15 Września 2017 przez Paprykarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Jak już zeszliśmy na ziemię to mi zawsze sprawia kupę radości Famous Grose z takich mało budżetowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Na szczęście, whisky występuje w wielu smakach i każdy może sobie wybrać coś co mu pasuje bez względu na zasobność portfela.Co ciekawe, nikt nie lubi czerwonego Jasia a najwięcej się go sprzedaje . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Bo to trunek dla tych którzy się chcą napić a wódki się brzydzą To Jaśka na pół c colą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ja wybrałem green walker Ktoś kosztował ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Na szczęście, whisky występuje w wielu smakach i każdy może sobie wybrać coś co mu pasuje bez względu na zasobność portfela.Co ciekawe, nikt nie lubi czerwonego Jasia a najwięcej się go sprzedaje .Cena czyni cuda.Red 0,7 teraz można kupić za 39,99... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ja wybrałem green walker Ktoś kosztował ?Było już o nim tutaj. Bardzo dobry trunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Cena czyni cuda.Red 0,7 teraz można kupić za 39,99...Gdzie? W takiej cenie chętnie zakupię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Zajrzyj do Selgrosa, często bywa w tej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Gdzie? W takiej cenie chętnie zakupięU mnie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Nieśmiało zabiorę głos w tym wątku jako zwolennik polskiej czystej ...Jako totalny amator okazyjnego picia "zardzewiałego alkoholu" lubię smak Glenfiddich'a 12-stki.Całkiem znośne dla kogoś kto zwykł pijać czystą wódkę.Popijam czasem z samym lodem, wolno małymi łyczkami...bez coli ani innych obcych płynów. Tak zapytam z ciekawości - jak ten trunek stoi w rankingu whiskey dla zwykłego zjada chleba ? Bliżej temu do J.D czy już bliżej do whiskey ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Zwykły zjadacz chleba nie pije glenfiddicha????.On pije jasia,balasia,Grantsa itp.a ten z wyższej sfery bierze Jacka.Pijąc co mówisz to już jesteś w arystokracji????. P.s Ja ni chu.a nie mogę jeszcze pić bez coli,sprite itd.????Już kilka razy próbowałem,jeszcze nie dorosłem niestety???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Sławek...ja wolę zamiast wypijać "x-piw" miesięcznie raz na jakiś kupić coś treściwszego ...A sam smak ? Jak dla młodego, wychowanego na czystej wódce - fajny.Jakieś owoce...troszkę jakichś ziół czuć, w moim odczuciu delikatny smak. Nie warto się zmuszać do dużych łyków...wolniutko małymi łyczkami z lodem idzie A jeszcze popalić dobrego papieroska do tego... A jak próbowałem wypić J.D z samym lodem...to tak jakbym cukierka Halls'a popił vódką i trzymał w zębach łyżkę "hitlerówkę"...taką starą aluminiową jak babcie miały na wsiach...taki posmak metaliczny A Glenfiddich...czuć smaki substancji organicznych...takich znanych ludzkiemu podniebieniu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Idziesz w dobrą stronę, nie zbaczaj ze ścieżki smaku w stronę taniej mocy, co tylko sponiewiera cię okrutnie. Glenfidich sponiewiera z większą godnością i z czuciem wielu zagadkowych nut smakowych. A ścieżki poznania jest to dopiero początek. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Catrol Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Ja nie jestem koneserem whiskey...ale Glenfiddich 12-stka to moim zdaniem dobre wyjście na przełamanie się do smaku czegoś innego niż wódka W Polsce dosyć drogi ale warto raz na jakiś czas kupić...po jesiennej wyprawie na sandacze po powrocie do domu, wysączyć wolno - ilość wedle uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Właśnie włożyłem do chłodziarki Grantsa selecte reserve????.Jutro próba tylko z lodem ewentualnie mała ilość wody???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi