Catrol Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Sławek, dasz radę Tylko na prawdę, nie ma co brać dużych łyków... Powoli mocz usta, aż powoli przywykniesz do smaku...później już nie będziesz chciał "obcych elementów" Pamiętam jak przełamywałem się do "J.D" - najpierw z colą, a później colę zastąpiłem plasterkiem cytryny...najpierw dosyć słusznym, a później cieńszym.Ale J.D z samym lodem nie dałem rady sączyć.Dopiero "Jelonka" wypiłem z samym lodem już bez coli, bez cytrynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Whisky z colą to chyba tylko w Polsce piją i nie wiem skąd ten nawyk Pojechałbyś do Irlandii Lub Szkocji jakbyś zamówił whisky z colą to by Cie wyśmiali Tylko woda destylowana przyjacielu spróbuj a z colą łychy już nie zmieszasz Ok, przerzucę się na sprite A tak serio, nie wszystkie pije łychy z colą, ale jakieś jacki Danielse i niższe modele Jasia drinuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Zajrzyj do Selgrosa, często bywa w tej cenieZa daleko ???? pocieszę się grandsem albo pssportem z dyskontu ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Uuuuu, Passportem..... Odstąp od tego niecnego zamiaru a wątroba będzie ci wdzięczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Ok, przerzucę się na sprite A tak serio, nie wszystkie pije łychy z colą, ale jakieś jacki Danielse i niższe modele Jasia drinuję Albo się lubi łychę, albo pije z cola która zabija kazdy smak...wtedy można walic wszystko, nawet soplice albo dębową krajową.Dopuszczalna woda, dopuszczalny lód, reszta to smak rudej.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Dopuszczalna woda, dopuszczalny lód, reszta to smak rudej.... W zasadzie woda i lód to jedno i to samo... Polecam z tej destylarni: http://deanstonmalt.com Mimo, że szkocka ich 12 jest bardzo delikatna wanilia, miód... pycha.Ostatnio nabyłem wersję virgin oak, nazwa mówi sama za siebie myślę, nieco tańsza od 12 i dużo mocniejsza w smaku więcej ostrych tonów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 Nie wiem co to za dziwne podejście do picia whisky z czymś... z wódki można drinki robić wszelakie z innych alkoholi też, rum z colą można ale whisky broń boże.Niech każdy pije jak lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 16 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2017 ...zasada jest prosta.... nie schodzić poniżej 50, jest zdrowiej, brak syndromu dnia poprzedniego i zawsze na porządnej bazie można coś sobie skompomować . Coś na bazie owocowej lub zdecydowanie dymiono -korzennej. Leżakowanie robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Nie wiem co to za dziwne podejście do picia whisky z czymś... z wódki można drinki robić wszelakie z innych alkoholi też, rum z colą można ale whisky broń boże.Niech każdy pije jak lubiOczywiście że każdy może pić whisky, whiskey czy burbona jak mu to odpowiada ! Z whisky jest wiele koktajli, link pierwszy z brzegu http://www.dobre-driny.pl/whisky Szczególnie polecam Manhattan, nota bene jedne ze znakomitych muszkarzy ma taką ksywkę ze względu na upodobanie to tej mikstury. Z reguły do koktajli używa się blendów. Dlaczego ? Są tańsze a smak ich i tak częściowo ginie w mieszance. Jesli komuś dogadza może mieszać cognac Remy Martin Louis XII po 3000 euro butelka nawet z denaturatem albo whisky Port Ellen 37 letnią (ok 2600 funtów) z coca colą ! Tylko w ten sposób traci ogromną dawkę doznań smakowych, ktorych moglby doświadczyć gdy pil to czyste ew z odrobina wody ! Whisky nie jest łatwa w odbiorze jeśli ktoś sięga po raz pierwszy zwłaszcza po silnie torfowe single z Islay ! Polecam dwa artykuły oba z blogu milerpije.pl :Jak zacząć ? http://www.milerpije.pl/jak-zaczac#Czy mozna pić whisky z colą ? http://www.milerpije.pl/czy-mozna-pic-whisky-z-cola.html 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 Ktoś próbował tego trunku,czego można się po nim spodziewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 (edytowane) U mnie padło na takie Jedna z wyboru druga z przypadku Edytowane 17 Września 2017 przez pit1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz54 Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 U mnie aktualnie tylko ta na stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 17 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2017 U mnie aktualnie tylko ta na stanie c8.jpgPIłem tej marki ale niższą serię. Bez szału IMG_20170917_180457553 (1).jpgKtoś próbował tego trunku,czego można się po nim spodziewać ? Auchentoshan wysoka klasa. Tej akurat nie piłem ale nie bałbym się zaryzykować U mnie padło na takie Jedna z wyboru druga z przypadkuI jakie wrażenia? Ja jakoś za Chivasem nie przepadam.... IMG_20170917_180457553 (1).jpgKtoś próbował tego trunku,czego można się po nim spodziewać ? Auchentoshan wysoka klasa. Tej akurat nie piłem ale nie bałbym się zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Koledzy, tylko single malt inna - do zlewu!;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Koledzy, tylko single malt inna - do zlewu!;-)A konkretnie która,bo trochę tego jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 jak żona nie widzi, to takie: 1. Mannochmore - https://www.whiskybase.com/whisky/84102/mannochmore-19902. Auchroisk - https://www.whiskybase.com/whisky/83448/auchroisk-25-year-old3. Glenkinchie - https://www.whiskybase.com/whisky/84105/glenkinchie-1991 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 ...wszystkie je masz w swoim "tajnym" (przed żoną) barku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 akurat te 3 próbowałem - są niepowtarzalne! tak, mam po jednej butelcena czarną godzinę;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Tęsknił bym do czarnych chwil ... codziennie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 codziennie to lepiej kieliszek (może być duży) czerwonego wina a dobre whisky to z Przyjaciółmi, kominek, cygaro...takie klimaty albo mała piersióweczka z ulubioną ambrozjąstoję po jaja w wodzie, zimne łapy, muchę trzeba zawiązać... to i łyczek na rozgrzewkę nie zaszkodzi albo zamiast whisky - armeńskie brandypolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 (edytowane) codziennie to lepiej kieliszek (może być duży) czerwonego wina a dobre whisky to z Przyjaciółmi, kominek, cygaro...takie klimaty albo mała piersióweczka z ulubioną ambrozjąstoję po jaja w wodzie, zimne łapy, muchę trzeba zawiązać... to i łyczek na rozgrzewkę nie zaszkodzi albo zamiast whisky - armeńskie brandypolecamPowiedz to Francuzom (o tym winie), którzy mają najczęstszą przypadłość w postaci marskości wątroby....Dobre Whisky, to dobre whisky i nie ma co dywagować - zawsze jest dobry moment na dobrą whisky, jeśl nie musisz wsiąść w auto czy iśc do pracy. Chyba, że masz boską pracę Każdy lubi różne rzeczy - amerykańskie brandy to masakra w moim odczuciu, ale ja nigdy nie lubiłem na "słodko" Notabene - pozdrawiam ze szkalneczką Cardhu 15Y... Pakuję się powoli do Szwecji i jakoś nie mogłem się powstrzymać. Smakuje również bez przyjaciół i niewątpliwie starcza na dłużej Taki dżołkas ) Edytowane 22 Września 2017 przez Dano^ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 A ja dziś taki zestaw dla koneseróf: Złota Locha i Cola Oryginal z Biedry, i wchodzi jak ta lala ... ale ja się dopiero uczę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 A ja dziś taki zestaw dla koneseróf: Złota Locha i Cola Oryginal z Biedry, i wchodzi jak ta lala ... ale ja się dopiero uczę Ważne, że smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 A ja dziś taki zestaw dla koneseróf: Złota Locha i Cola Oryginal z Biedry, i wchodzi jak ta lala ... ale ja się dopiero uczę I ja dzisiaj to "cudo" w rozcieńczeniu z CC degustuję by trzymać jasność umysłu ... tak jak Daniel, pakuję się na piątkowy wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2017 Powiedz to Francuzom (o tym winie), którzy mają najczęstszą przypadłość w postaci marskości wątroby....Dobre Whisky, to dobre whisky i nie ma co dywagować - zawsze jest dobry moment na dobrą whisky, jeśl nie musisz wsiąść w auto czy iśc do pracy. Chyba, że masz boską pracę Każdy lubi różne rzeczy - amerykańskie brandy to masakra w moim odczuciu, ale ja nigdy nie lubiłem na "słodko" Notabene - pozdrawiam ze szkalneczką Cardhu 15Y... Pakuję się powoli do Szwecji i jakoś nie mogłem się powstrzymać. Smakuje również bez przyjaciół i niewątpliwie starcza na dłużej Taki dżołkas )armeńskie!!! nie amerykańskie - fuuuj ;-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi