bob74 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 jedyna taka!, o smaku "wędzonym"torfowa, lekko słodkawaniepowtarzalna i w dobrej cenie w PLnigdy wcześniej takiego trunku nie piłemktoś podzieli moją opinię?klasyka, kropla wody i otwiera się tak,że aromat z kilkunastu metrów nawet wyczuwalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 klasyka, kropla wody i otwiera się tak,że aromat z kilkunastu metrów nawet wyczuwalny ja lubię bardzoza oknem śnieg, kominek się pali, szklaneczka w dłoni, mrucząca kotka na kolanach (zwierzak - spokojnie Koledzy, puchaty czarny zwierzak);-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 no i dobrze! a jakie whisky Kolega lubi najbardziej?Coś mniej torfowego póki co zdecydowanie. Na razie głównie krążę wokół 12 max 15 lat. Tak jak na początku wątku. Abelour 12 to moja flaszeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Aberlour - podobno destylarnia pięknanie byłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 (edytowane) Aberlour - podobno destylarnia pięknanie byłem...A w jakiej byłeś? Edytowane 24 Września 2017 przez Dano^ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 A w jakiej byłeś?https://www.thefamousgrouse.com/ dlatego wiem, że never blended Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 https://www.thefamousgrouse.com/ dlatego wiem, że never blendedCo takiego zobaczyłeś, że blendowane whisky są złe ? Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Co takiego zobaczyłeś, że blendowane whisky są złe ? Tapatalknięte z komórkizobaczyłem, że blended to czysty marketingreklama itd.większy nacisk na sprzedaż - prawie za wszelką cenęi dorabianie ideologii, a reszta na dalszym miejscuno i zdzieranie z turystyobkupiłem się jak durny (zestawy ze szklaneczkami, większe butelki, itd.)a potem w PL w Makro znalazłem to samo - tylko 30 % taniej ;-)jedno było fajne: drogowskaz przy wyjeździe z destylarni: DRIVE ON THE LEFT ;-) ps: inna sprawa: gdy popróbuje się dobrych malt - to uwiera blended...jeszcze pytanie, po co pić: jak uwalić się, to szkoda malt ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Odbiegając od drogich i bardzo drogich trunków, to w biedronce biały Bushmills jest w bardzo dobrej cenie. Niecałe 59 plnów za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Tylko ten biały taki sobie jest. Ale cena faktycznie zacna. Może czarnego rzucą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A jaka jest różnica pomiędzy czarnym Bushmilsem (blenda) a 10Y old (single malt) ? Czy ktoś porównywał/smakował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Tylko ten biały taki sobie jest. Ale cena faktycznie zacna. Może czarnego rzucą.Czarny wg mnie jest gorszy,ostrzejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorupa13 Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 A jaka jest różnica pomiędzy czarnym Bushmilsem (blenda) a 10Y old (single malt) ? Czy ktoś porównywał/smakował ? Czarny jest bardziej aromatyczny i troszeczkę ostrzejszy w smaku niż 10 yo która mnie osobiście nie powala . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Wolę sigle, ale chyba trzeba będzie osobiście dokonać degustacji w celu wyrobienia opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Odbiegając od drogich i bardzo drogich trunków, to w biedronce biały Bushmills jest w bardzo dobrej cenie. Niecałe 59 plnów za litr.Kupiłem parę dni temu . Jest bardzo bardzo jak na moje niezbyt wyrafinowane podniebienie i brak doświadczeń z droższymi odmianami . Wchodzi gładko i aż za dobrze - przy wieczornym przeglądaniu jerka ubywa w zastraszającym tempie . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 (edytowane) Oj, Koledzy, Koledzy ! Tytuł wątku "Whisky, moja żono" ! A Wy tu ciągle o whiskey albo, o zgrozo, burbonie ! Edytowane 6 Października 2017 przez Marcin Rafalski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Marcin, mam takie swoje powiedzenie... burbon jest dobry na kryzys. Biorę butelkę Wild Turkey, do szklanki wrzucam 3 lub 4 kostki lodu, nalewam do pełna i kilka kropel cytryny. Jak jest duży kryzys to idzie na raz, jak mniejszy to na dwa razy. Efekt jest dość szybki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Marcin, mam takie swoje powiedzenie... burbon jest dobry na kryzys. Biorę butelkę Wild Turkey, do szklanki wrzucam 3 lub 4 kostki lodu, nalewam do pełna i kilka kropel cytryny. Jak jest duży kryzys to idzie na raz, jak mniejszy to na dwa razy. Efekt jest dość szybki. a jak katastrofalny kryzys z małżonką - to jak?◔‿◔ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Albo:1. bierze większą szklankę, albo2. nalewa do szklaneczki a resztę pije z gwinta ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Albo:1. bierze większą szklankę, albo2. nalewa do szklaneczki a resztę pije z gwinta ... rozumiemtylko co robi z małżonką?;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 A to "cudo" znacie?(69zeta w Biedronce) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bułka Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 (edytowane) A to "cudo" znacie?(69zeta w Biedronce) Łolaboga, straszny zajzajer Zdarzało mi się to pić ale rozsmakować w tym produkcie się nie potrafię Często popijam Old Smuggler, Queen Margot albo starego poczciwego Jack Daniel's. Edytowane 23 Listopada 2017 przez Bułka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 A to "cudo" znacie?(69zeta w Biedronce) IMG_20171122_200114.jpgZa niższą cenę sprawdzonego Bushmillsa masz. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociekgc8 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Po 12 h leżakowania w zamrażarce czerwony Walker zamarzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 23 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Za niższą cenę sprawdzonego Bushmillsa masz.To wiem, ale z natury jestem ciekawski więc podejrzewam, że i tak kupię aby mieć własną opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi