Z.Milewski Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 no nie mogłem pozwolić żeby stało w barku, jeszcze ktoś inny by to wypił chyba ostatnio to piłem czyste z lodem, strasznie przepalona musiałem posłodzić colą z biedry... Przejdźmy na priv. Dam Ci adres do wysyłki ... co się będziesz męczył z cola z biedry, chrzczoną taką "łychą" A już myślałem, że to do mnie-ta prośba o przejście na priv nt adresu do wysyłki . Kamień z serca spadł, Singleton ocaleje, przynajmniej na razie, skoro nikt go nie chce .W takim razie niech @suhhar wysyła ten "przepalony", który tylko z colą da się przełknąć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2021 (edytowane) Jak nie do Ciebie? a do kogo? nie wykręcaj sie ...polewaj! Edytowane 22 Marca 2021 przez BOB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 (edytowane) Wczoraj degustowałem coś co daje mocniejsze wrażenia.Glenglassaugh Torfa, pomimo mocy 50 % alkohol doskonale ukryty, można pić bez wody bez problemu.Torfowość już wyczuwalna, dla mnie więcej nie trzeba. Mocno trzyma smak, aromat bardzo charakterystyczny, czuć z daleka to co jest nalane.Mocno odbiega od tego co ostatnio piłem. Edytowane 4 Kwietnia 2021 przez Szymon82 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) Panowie, co tak cicho w temacie. Zastanawiam się czy coś ze mną nie tak ????? Ostatniego Dewarsa White spijałem dosyć długo bo bez pijaństw smakowałem w piątki, ale przyznam, że nie będę za nim tęsknił. Dosyć szybko mnie znudził.Nie jest zły, ale jak dla mnie lepszy jest już Ballantines.Wracam teraz w klimaty Irlandii ???? Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez Szymon82 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Jameson jest bardzo pyszny ????. Bardzo fajny trunek za przyzwoite pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Ja też dobrze wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Ostatnio jeszcze zakupiłem i posmakowałem Johnnie Walker Red Rye Finish, 0.7l za 50zl w carefourze stał. Dużo bardziej delikatny od zwykłego Reda, z samym lodem spokojnie można pić ( choć ja zabarwiam colą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Jameson jest na prawdę dobry.Ja wróciłem ostatnio do I nie żałuję ???? Jak dla mnie smaczna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Jameson jest na prawdę dobry.Ja wróciłem ostatnio do 05010314700003_c1n1.pngI nie żałuję Jak dla mnie smacznaz tym trunkiem wiąże się śmieszna historiamój Brat mieszka w Szkocji, odwiedziłem go i pojechaliśmy do tej właśnie destylernina zwiedzanie i degustacjępołaziliśmy, troszkę pokosztowaliśmy, na koniec miejscowy skleppromocje, zestawy, itd.obkupiłem się nieco, w zestawy ze szklaneczkami, duże butle itd.wszystko ciężkie i szklane...zapakowałem bezpiecznie do samolotu i wróciłem do PLza jakiś będąc przy okazji w Makro pomyślałem: zobaczę, czy mają taką whiskyi kurde mieli!!!, i to na dodatek te same zestawy i wielkie butle o około 25 % taniej, niż ja kupowałem w Szkocji;-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 z tym trunkiem wiąże się śmieszna historiamój Brat mieszka w Szkocji, odwiedziłem go i pojechaliśmy do tej właśnie destylernina zwiedzanie i degustacjępołaziliśmy, troszkę pokosztowaliśmy, na koniec miejscowy skleppromocje, zestawy, itd.obkupiłem się nieco, w zestawy ze szklaneczkami, duże butle itd.wszystko ciężkie i szklane...zapakowałem bezpiecznie do samolotu i wróciłem do PLza jakiś będąc przy okazji w Makro pomyślałem: zobaczę, czy mają taką whiskyi kurde mieli!!!, i to na dodatek te same zestawy i wielkie butle o około 25 % taniej, niż ja kupowałem w Szkocji;-)Byłeś w destylarni Jameson w Szkocji ? No to musiało być ciekawe doznanie.... Cały czas myślałem że ta destylarnia jest w Dublinie ale to jakby Irlandia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Byłeś w destylarni Jameson w Szkocji ? No to musiało być ciekawe doznanie.... Cały czas myślałem że ta destylarnia jest w Dublinie ale to jakby Irlandia.mój wpis dotyczy tej whisky, pod którą wpisałemJa wróciłem ostatnio do 05010314700003_c1n1.png Byłeś w destylarni Jameson w Szkocji ? No to musiało być ciekawe doznanie.... Cały czas myślałem że ta destylarnia jest w Dublinie ale to jakby Irlandia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Sorry, masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Sorry, masz rację w Irlandii nie byłem, jeszczefajne mają łososiowe rzeki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Jameson jest na prawdę dobry.Ja wróciłem ostatnio do 05010314700003_c1n1.pngI nie żałuję ???? Jak dla mnie smacznaZachęcony Twoją opinią szukałem gąski ale tutaj w DE nie widziałem jej w sklepach. Ostatecznie zakupiłem to 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) A Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Pawgas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Jameson jest na prawdę dobry.Ja wróciłem ostatnio do 05010314700003_c1n1.pngI nie żałuję Jak dla mnie smacznaKupiłem, podejrzanie tania. Ciekawe czy moim rankingu będzie wyżej od Dewarsa czy też Bushmilla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Oj ciutkę wyżej, ale ciutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Zachęcony Twoją opinią szukałem gąski ale tutaj w DE nie widziałem jej w sklepach. Ostatecznie zakupiłem to Ciekawe, bo rzucając okiem na ptaszysko na etykiecie też miałem skojarzenie z gęsią. Tymczasem to cietrzew, zwany też szkocką kuropatwą. Trunek bardzo przyjemny w smaku i nigdy nie spożywałem go w dużych ilościach, więc nie bardzo wiem, skąd pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (...)Tymczasem to cietrzew, zwany też szkocką kuropatwą. (...) Na etykiecie whisky Famous Grouse jest pardwa szkocka (L. lagopus scotica). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Kupiłem, podejrzanie tania. Ciekawe czy moim rankingu będzie wyżej od Dewarsa czy też Bushmilla.Jest delikatniejsza w smaku i nie ma dymnego posmaku ja JW czy Dewars. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Jest delikatniejsza w smaku i nie ma dymnego posmaku ja JW czy Dewars.Faktycznie, od JW dużo lepsza bo tylko to miałem do porównania. Pojedynek wygrany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Takie coś dziś dostałem Pił ktoś ? Jak wrażenia ? Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez Bartek_C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Piłem już kilka Japońskich Whisky i mi dopiero podeszły gdy nauczyłem się do szkockiej. Na początku mocno nie chciała mi smakować, ale teraz już jest zupełnie odwrotnie i pije ja z wielką przyjemnością. Jedyny minus jest taki, że jednak są troszkę droższe od szkockiej. U mnie na testy czeka Nikka coffey grain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Ja tylko ostrzegam przed Lidlowym burbonem Western Gold, tym 5 letnim - wyjątkowe badziewie, nawet lód nie ratuje sytuacji.Zapach i smak tragiczny... Na szczęście to nie z mojego barku także problemu nie mam, to samo whisky William Peel. Miałem "szczęście" być poczęstowany tym napitkiem. Omijajcie i nie skuście się na niską cenę. Za 50 zł dzisiaj mamy 1 l Ballantinesa, który smakuje przy tym niczym kolekcjonerski rarytas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mav3rick Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Mój dzisiejszy zakup 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi