Skocz do zawartości

Whisky, moja żono

coma

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Przydałoby się napić pod piątek, ostatnio trułem się Bellsem, który im dłużej leży w barku tym gorzej smakuje a zapowiadał się lepiej... Do tego przypomnienie, że tani burbon jest równie odrzucający co tania whisky (podstawowy Jim Beam, bleee).

Na szczęście mam już coś sprawdzonego na lipiec a do tego oczyściłem kubki smakowe Glenmorangie Nectar D'or, podpisuję się pod tym, że to wyborna whisky.

Polecam na lato w takich lekkich i zwiewnych owocowych klimatach Aultmore 12 lat. Są dostępne w Auchanach z tego co wiem. Są właśnie meega. Dominuje mocna wanilia i takie biszkopty w zalewie jabłko w-gruszkowej. Pycha ????

Edytowane przez saitt

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Dwa tygodnie temu będąc w stolicy odwiedziliśmy  z córką "Whisky in The Jar, zacząłem od Maker's Mark, poprzez Baker's a do Booker's a, zawartość alkoholu narastająca wprost proporcjonalnie do smaku, aromatu, bukietu i tu wymienionych.  Mam silne postanowienie  ;) zostanę przy tych bourbon'ach na dłużej.

Jak przy burbonach zostać to piłem ostatnio Wild Turkey 101 i to też jest smaczne, na lodzie, fajna sprawa.

Jakiś czas temu wieszałem psy na podstawowym Jim Beamie, ale po kilku testach stwierdziłem, że jest super do drinków. Whisky sour i Dell Boy smakują z nim lepiej niż ze szkocką. Może Ameryki nie odkryłem, ale polecam spróbować.

Dwa tygodnie temu będąc w stolicy odwiedziliśmy  z córką "Whisky in The Jar, zacząłem od Maker's Mark, poprzez Baker's a do Booker's a, zawartość alkoholu narastająca wprost proporcjonalnie do smaku, aromatu, bukietu i tu wymienionych.  Mam silne postanowienie  ;) zostanę przy tych bourbon'ach na dłużej.

Jak Maker's Mark Tobie zasmakował, to wspomniany przez Szymona Wild Turkey musisz spróbować obowiązkowo.