Skocz do zawartości

Whisky, moja żono

coma

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe... Ale luzzz. Dla mnie Dewars nie jest daleko czerwonego JW i całkiem blisko Balentyny czy też J&B. Ma wyraźnie wyczuwalny dym z torfu choć nie jest tak wulgarny jak Jaś. Do Grantsa mu daleko i tylko od gustu zależy w którą stronę.

Co ciekawe? Przecież wyraźnie napisałem, że bardziej mi odpowiada. To co mi odpowiada, nie musi tobie.

Dewars , na początku mi smakował i równie szybko przestał .

J&B Rare dla mnie zamiata wszystko co piłem z przedziału do 60 zł. Mało tego to jedna z moich ulubionych whisky .Słodka, owocowa , pięknie pachnąca . Wchodzi mega smacznie i delikatnie . Czego chcieć więcej...

Edytowane przez Szymon82

Dewars , na początku mi smakował i równie szybko przestał .

J&B Rare dla mnie zamiata wszystko co piłem z przedziału do 60 zł. Mało tego to jedna z moich ulubionych whisky .Słodka, owocowa , pięknie pachnąca . Wchodzi mega smacznie i delikatnie . Czego chcieć więcej...

Muszę spróbować, w sieciówkach dostępna? Na razie w tym przedziale najlepiej mi pasuje The Famous Grouse.

A ja jakoś ostatnio namiętnie pochłaniam Jameson'a z Biedry bądź Lidla . Co na to fachowcy ? Dobry wybór ? Czego szukać w podobnym klimacie i przedziale cenowym do ośmiu dych powiedzmy ? Biorąc pod uwagę , że pasuje mi też Bushmills najzwyklejszy z sieciówek to wychodzi , że jednak irlandzkie bardziej ...

Muszę spróbować, w sieciówkach dostępna? Na razie w tym przedziale najlepiej mi pasuje The Famous Grouse.

J&B w Carrefour 49.99 , czasem Lidl lub Biedronka w zależności od ceny 45-55 zł , ale jest dosyć szeroko dostępna i w innych sklepach.

Co do Jamesona to kolejna pewna , dobra pozycja i nie ma się co dziwić, że smakuje .Segment whisky weekendowej do napicia się w domku z przyjemnością bez potrzeby mieszania to dla mnie J&B i Jameson . Dodać mogę jeszcze Bushmillsa i nawet nawet pozycja - Grant's Master Blender, ale z tej czwórki i tak najlepiej smakuje mi właśnie J&B.

• Like 1

J&B w Lidlu jest za ok 45 pln za 0,7

Wczoraj zakupiłem na spróbowanie.

Famous Grouse w tym przedziale cenowym też mi najbardziej pasuje.

Właśnie nalałem sobie szklaneczęJ&B... i nadal wolę Famous Grouse

A ja jakoś ostatnio namiętnie pochłaniam Jameson'a z Biedry bądź Lidla . Co na to fachowcy ? Dobry wybór ? Czego szukać w podobnym klimacie i przedziale cenowym do ośmiu dych powiedzmy ? Biorąc pod uwagę , że pasuje mi też Bushmills najzwyklejszy z sieciówek to wychodzi , że jednak irlandzkie bardziej ...

Tullamore i Jack Daniels Edytowane przez Artech
  • Like 3

(...) Czego szukać w podobnym klimacie i przedziale cenowym do ośmiu dych powiedzmy ? Biorąc pod uwagę , że pasuje mi też Bushmills najzwyklejszy z sieciówek to wychodzi , że jednak irlandzkie bardziej ...

Dubliner, Proper 12, Tullamore, Lambay... Dużo tego nie ma w porównaniu do Szkocji

Edytowane przez hi tower
  • Like 1

Proponowałbym Kilbeggan.

• Like 2

Ja również wczoraj spróbowałem J&B i też wolę Famous Grouse.

Ale J&B smakowała ? Jak umieszczasz ją w prywatnym rankingu ? Dla mnie z tanich whisky , rewelacja.

Dzisiaj mordobicie w Stanach to trzeba czymś się uraczyć. Ostatnio żona polubiła Whisky sour to męczę tak białego Jim Beama bo mam tego w barku nadmiar.Powiem tak , pychotka ... a i pretekst jest aby samemu nie pić ????????

A ja do J&B jakoś nie mogę się skusić...

BoB jak ten Dewsrsik? Piłem zwykłego White Label,Scherry oraz 12 Latka ale tego po Rumie niestety nie.

Test będzie chyba w poniedziałek lub dopiero za tydzień w Szwecji  ;)

Edytowane przez BOB