Skocz do zawartości

Whisky, moja żono

coma

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas prowadzenia pojazdu robić zdjęcia, to już chyba szczyt głupoty.

btw

"check" nieśmiało do ciebie macha.

Nie podczas jazdy tylko przy rozruchu silnika wskazówki przechodzą "test" kontrolki też, a jedyne co do mnie machało to te małpki z butelki [emoji3] Więc szczyt głupoty proszę zachować dla siebie i czasem się zastanowić.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Sonix1980
  • Like 1

Nie podczas jazdy tylko przy rozruchu silnika wskazówki przechodzą "test" kontrolki też, a jedyne co do mnie machało to te małpki z butelki [emoji3] Więc szczyt głupoty proszę zachować dla siebie i czasem się zastanowić.

Test aktywuje wszystko na zegarach, a wskazówki idą równolegle  ;) mnie to zrobiłeś fotkę w czasie jazdy specjalnie nie wzrusza.

• Like 2

Test aktywuje wszystko na zegarach, a wskazówki idą równolegle ;) mnie to zrobiłeś fotkę w czasie jazdy specjalnie nie wzrusza.

Masz rację ale kontrolki są zasłonięte butelką a zegary mi tak idą jak widać. Prawdę mówiąc nie ma to znaczenia i wymiana naszych zdań też. Lepiej otworzyć ta butelkę i się napić. Oczywiście zapraszam. Na zdrowie [emoji16][emoji1634]

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Chciałbym zrobić PIERWSZE podejście do dymnej wersji szlachetnego trunku. Polecacie coś na start?

Może coś pomiędzy i jakiś Highland? Highland Park 10 to super propozycja według mnie. Już nie tak łagodna, troszkę dębu.

A typowo dymna to Laphroaig czy Talisker :) 

• Like 1

Islay Mist , którą pokazałem wyżej to bardzo dobry wybór na początek dymnej przygody.Jest to blend zbudowany na whisky Laphroaig .Dla mnie rewelacja i nie ma ryzyka przefinansowania , Auchan 60 zł . W zapachu sporo dymu z ogniska, wyczuwam w smaku mocno uwędzony bekon czy coś w ten deseń , do tego typowe szkockie klimaty.W necie dwa testy tego napitku , można poczytać.

• Like 1

Chciałbym zrobić PIERWSZE podejście do dymnej wersji szlachetnego trunku. Polecacie coś na start?

Jeżeli bezkompromisowo dymna to polecam na początek przygody : taliskier 10, caol ila 12, ardbeg 10, laphroaig 10.

Kolejnosc nieprzypadkowa czyli od najlagodniejszczej do najbardziej intensywnej torfowosci????

Edytowane przez saitt
  • Like 1

Jeżeli bezkompromisowo dymna to polecam na początek przygody : taliskier 10, caol ila 12, ardbeg 10, laphroaig 10.

Kolejnosc nieprzypadkowa czyli od najlagodniejszczej do najbardziej intensywnej torfowosci[emoji6]

No bardzo zacne trunki ale wg mnie nie jako pierwsze dymne. Oszczędź świeżakowi szoku [emoji3] ja bym polecił JW Double Black.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Nie jest to typowo dymna whisky, ale na początek może być ciekawą propozycją ze względu na to, że ten dymek jest i jest bardzo przyjemny a mowa o Benriach The Smoky Twelve. Ostatnio miałem okazję kupić w fajnej promocji (149zl) w tej cenie tym bardziej godna polecenia

• Like 1

Zobaczymy cóż to pan Conor Anthony McGregor

Wymyślił

attachicon.gif IMG_20211119_160222.jpg

Bardzo ją polubiłem. Typowa irlandzka moim zdaniem, czyli lekko słodkawa. Czasem idzie trafić za 70zł. To cena bliska również mojemu faworytowi do Peppsi czyli Jamesona - tylko, że Proper Twelve lepiej wygląda i ma korek zamiast nakrętki :P 

Bardzo ją polubiłem. Typowa irlandzka moim zdaniem, czyli lekko słodkawa. Czasem idzie trafić za 70zł. To cena bliska również mojemu faworytowi do Peppsi czyli Jamesona - tylko, że Proper Twelve lepiej wygląda i ma korek zamiast nakrętki :P

Czasem można kupić za 59,99????

• Like 1