Szymon82 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 Na pocieszenie zostały mi właściwości odurzające tego trunku , hehe. Oprócz wina do obiadu innych trunków do ust nie biorę. Nie wiem czy to placebo, po prostu whisky mi służy ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2021 A u mnie Panowie lipa z degustacjami . Po covidzie nie mam zapachu i smaku już od trzech tygodni.Zaczyna mi to bardzo przeszkadzać nawet w życiu codziennym.Rozpuszczalnik , perfumy - zero powonienia . To sobie posiedziałem w święta przy szklaneczce ????Niektórzy na powrót zapachu czekają kilka miesięcy. Wszystko zależy w jakim stopniu zostały porażone neurony zapachowe. Mi odcięło przykre zapachy na 7-8 miesięcy, mogłem się tulić do pełnej pieluchy synka. Powróciło za to ze zdwojoną siłą...???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Dziś odwaliłem...Zaczęło się od tego, że zaspałem. Nie pamietam nawet czy budziki około 3ciej w telefonie dzwoniły. Obudziłem się o 6:20 idac do roboty na 4tą... Jeszcze przed pracą MUSIAŁEM wstąpić do Biedronki po napoje na święta. A że napaliłem się ns Pliskę XO pierwsze kroki skierowałem do działu rozkkszy i... mojej brandy nie było. Był za to Tullamorek 12 za niecałą stówkę w liczbie sztuk dwóch, a naprzeciw Chivas 12 w tej samej cenie... ostatni.Wybór był prosty! I jeszcze sampelek Chiwasa XV w gratisie w kartoniku.Mimo spóźnienia do pracy dotarłem z uśmiechem. W końcu Wigilia Zdrowych Świąt Panowie! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Ta butelczyna z lewej to prawdziwe niebo w gębie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Ta butelczyna z lewej to prawdziwe niebo w gębie.Wieeem???? czaję się na 14 SM... może jeszcze w tym roku ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Ja polecam ten trunek. Baardzo mi podszedl no i szybko poszedł...Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 A na Świąteczne spotkanie z rodziną podelektujemy toWysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 No, teraz to ta pełnoletnia wywołała u mnie ślinotok. Dziś Wigilia, więc nie wypada, ale jutro muszę zerknąć do spiżarki. Z braku Tullamore Dew pewnie sięgnę po Chivasa XV, choć z góry wiem, że nie będzie tak miło. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 24 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Dziś odwaliłem...Zaczęło się od tego, że zaspałem. Nie pamietam nawet czy budziki około 3ciej w telefonie dzwoniły. Obudziłem się o 6:20 idac do roboty na 4tą...Jeszcze przed pracą MUSIAŁEM wstąpić do Biedronki po napoje na święta. A że napaliłem się ns Pliskę XO pierwsze kroki skierowałem do działu rozkkszy i... mojej brandy nie było. Był za to Tullamorek 12 za niecałą stówkę w liczbie sztuk dwóch, a naprzeciw Chivas 12 w tej samej cenie... ostatni.Wybór był prosty! Zdrowych Świąt Panowie!Właśnie z tych niedrogich, smakuje mi o dziwo Pliska XO, trunek niewyszukany, a gładki i pijalny jak mało który. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 (edytowane) Właśnie z tych niedrogich, smakuje mi o dziwo Pliska XO, trunek niewyszukany, a gładki i pijalny jak mało który. To cieszą mnie te opinie, zastałem pod choinką taki zestaw. Singleton pychotka , brandy zobaczę kiedy wróci w pełni smak i zapach . Na szczęście zaczynam już coś czuć. Edytowane 25 Grudnia 2021 przez Szymon82 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 Normalnie złota seria. Pod choinkę Gwiazdor dostarczył mi takie kropelki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 A te wszystkie kropelki ku zdrowotności 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Musiałeś być wyjątkowo grzeczny. Teraz błogi uśmiech zejdzie Ci z twarzy dopiero, gdy butelczyna wyschnie do cna. Wyjątkowe wspomnienie delikatności, subtelnego smaku i...co tu gadać. Chyba nawet mam gdzieś skitrany korek na pamiątkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 W tym roku u mnie taki prezent. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 26 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Takie coś dostałem ale czekam na lepszy moment bo nie będę mieszał bo ma moc widzę 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit1982 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 U mnie debiutu raczej się nie doczeka smakoszem nie jestem a w barku pustki więc miejsce trzeba wypełnić Może ktoś reflektuje wymianę tego oto pełnoleniego jegomości za 12+15 w nienaruszonym stanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Normalnie złota seria. Pod choinkę Gwiazdor dostarczył mi takie kropelki Chyba gdzieś promocja była, też taką dostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 W tym roku u mnie taki prezent. DSC_1167 (1).jpgFlaszka jedna z moich ulubionych...A skąd kieliszek masz? czy raczej skąd taki zestaw?Choruję na kieliszki czy szklanki Dalmore ale nie potrafię znaleźć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 (...)A skąd kieliszek masz? czy raczej skąd taki zestaw?Choruję na kieliszki czy szklanki Dalmore ale nie potrafię znaleźć Na Amazonie są szklaki Dalmora A tu kompleciek https://propaganda24h.pl/pl/p/THE-DALMORE-15YO-WHISKY-SINGLE-MALT-0%2C7L-2-SZKLANKI/2209 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Kieliszki nie były w zestawie. Jeden żona dostała w gratisie do zakupów, a drugi dokupiła (mam dwa). Zakupy były robione w lokalnym sklepie alkoholowym w Holandii. Cen nie znam, ale chyba drogie nie są skoro jeden dostała w gratisie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Kieliszki nie były w zestawie. Jeden żona dostała w gratisie do zakupów, a drugi dokupiła (mam dwa). Zakupy były robione w lokalnym sklepie alkoholowym w Holandii. Cen nie znam, ale chyba drogie nie są skoro jeden dostała w gratisie. Hmm. Co prawda nie jest to życiowy priorytet ale zapytać nie zaszkodzi ... Udałoby się zorganizować jakoś takie szkiełko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Hmm. Co prawda nie jest to życiowy priorytet ale zapytać nie zaszkodzi ... Udałoby się zorganizować jakoś takie szkiełko? Dalmore nie osiągalne, jak chcesz mogę Ci załatwić inne np dwór Sieraków.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Hmm. Co prawda nie jest to życiowy priorytet ale zapytać nie zaszkodzi ... Udałoby się zorganizować jakoś takie szkiełko? Dziś żona wraca do Holandii, więc jak będą w sklepie to nie ma problemu (może też maja inne, ja jej o to nawet nie pytałem). Tylko że do polski autem planuje przyjechać dopiero za miesiąc. Chyba ze można to zabrać jako bagaż podręczny do samolotu i będzie miała miejsce, to szybciej. Jak coś się dowiem to napisze na PW. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Miesiąc to i tak szybko, bez ciśnienia. Jednak jakby się udało będę wdzięczny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 6 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2022 (edytowane) Witam w Nowym Roku miłośników smaku naszego ulubionego napitku Na wstępie chcę poinformować o ciężkiej dla mnie decyzji , którą musiałem podjąć. Od pewnego czasu zmuszony jestem pić mniej Jak wiadomo treningi "siłowo-bokserskie" , nawet te amatorskie i czysto hobbystyczne nie idą w parze z częstymi "degustacjami".Z uwagi na fakt , że znowu mam głód i cel w tej zabawie ograniczę się raczej do jednej butelki w miesiącu.No dobra to wracam na poważnie do tematu Przed nowym rokiem spróbowałem prezentu jaki dostaliśmy z chłopakami z pracy - Pliska XO , hmmm , zdecydowanie wolę whisky .Osobiście nie kupię samemu nigdy. Profil smakowy jest jednak przyjemny i faktycznie łatwo to wypić, mi bardziej podchodzi jednak szkocka .Nawet taka z promocji w biedronce :) J&B za 45 zł robi robotę Z ciekawszych tematów Single Malt poniżej. Spróbowałem i nie zachwycił.Brakuje nieco smaku , w tej kategorii cenowej nie będzie moim liderem. Edytowane 6 Stycznia 2022 przez Szymon82 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi