Skocz do zawartości

Whisky, moja żono

coma

Rekomendowane odpowiedzi

A u mnie Panowie lipa z degustacjami . Po covidzie nie mam zapachu i smaku już od trzech tygodni.Zaczyna mi to bardzo przeszkadzać nawet w życiu codziennym.Rozpuszczalnik , perfumy - zero powonienia . To sobie posiedziałem w święta przy szklaneczce ????

Niektórzy na powrót zapachu czekają kilka miesięcy. Wszystko zależy w jakim stopniu zostały porażone neurony zapachowe. Mi odcięło przykre zapachy na 7-8 miesięcy, mogłem się tulić do pełnej pieluchy synka. Powróciło za to ze zdwojoną siłą...????

• Like 1

Dziś odwaliłem...

Zaczęło się od tego, że zaspałem. Nie pamietam nawet czy budziki około 3ciej w telefonie dzwoniły. Obudziłem się o 6:20 idac do roboty na 4tą...

Jeszcze przed pracą MUSIAŁEM wstąpić do Biedronki po napoje na święta. A że napaliłem się ns Pliskę XO pierwsze kroki skierowałem do działu rozkkszy i... mojej brandy nie było. Był za to Tullamorek 12 za niecałą stówkę w liczbie sztuk dwóch, a naprzeciw Chivas 12 w tej samej cenie... ostatni.

Wybór był prosty!

181d59d0c1fa0a59med.jpg

I jeszcze sampelek Chiwasa XV w gratisie w kartoniku.

Mimo spóźnienia do pracy dotarłem z uśmiechem. W końcu Wigilia ;)

Zdrowych Świąt Panowie!

• Like 6

Dziś odwaliłem...

Zaczęło się od tego, że zaspałem. Nie pamietam nawet czy budziki około 3ciej w telefonie dzwoniły. Obudziłem się o 6:20 idac do roboty na 4tą...

Jeszcze przed pracą MUSIAŁEM wstąpić do Biedronki po napoje na święta. A że napaliłem się ns Pliskę XO pierwsze kroki skierowałem do działu rozkkszy i... mojej brandy nie było. Był za to Tullamorek 12 za niecałą stówkę w liczbie sztuk dwóch, a naprzeciw Chivas 12 w tej samej cenie... ostatni.

Wybór był prosty!

Zdrowych Świąt Panowie!

Właśnie z tych niedrogich, smakuje mi o dziwo Pliska XO, trunek niewyszukany, a gładki i pijalny jak mało który.

Właśnie z tych niedrogich, smakuje mi o dziwo Pliska XO, trunek niewyszukany, a gładki i pijalny jak mało który.

To cieszą mnie te opinie, zastałem pod choinką taki zestaw. Singleton pychotka , brandy zobaczę kiedy wróci w pełni smak i zapach . Na szczęście zaczynam już coś czuć.

post-50934-0-31672000-1640424125_thumb.jpg

Edytowane przez Szymon82
  • Like 3

Kieliszki nie były w zestawie. Jeden żona dostała w gratisie do zakupów, a drugi dokupiła (mam dwa). Zakupy były robione w lokalnym sklepie alkoholowym w Holandii.  Cen nie znam, ale chyba drogie nie są skoro jeden dostała w gratisie.  ;)

Hmm. Co prawda nie jest to życiowy priorytet ale zapytać nie zaszkodzi ... :) 

Udałoby się zorganizować jakoś takie szkiełko? :P 

Hmm. Co prawda nie jest to życiowy priorytet ale zapytać nie zaszkodzi ... :)

Udałoby się zorganizować jakoś takie szkiełko? :P

Dziś żona wraca do Holandii, więc jak będą w sklepie to nie ma problemu (może też maja inne, ja jej o to nawet nie pytałem). Tylko że do polski autem planuje przyjechać dopiero za miesiąc. :) Chyba ze można to zabrać jako bagaż podręczny do samolotu i będzie miała miejsce, to szybciej. Jak coś się dowiem to napisze na PW.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Witam w Nowym Roku miłośników smaku naszego ulubionego napitku ;)

Na wstępie chcę poinformować o ciężkiej dla mnie decyzji , którą musiałem podjąć. Od pewnego czasu zmuszony jestem pić mniej :( Jak wiadomo treningi "siłowo-bokserskie" , nawet te amatorskie i czysto hobbystyczne nie idą w parze z częstymi "degustacjami".Z uwagi na fakt , że znowu mam głód i cel w tej zabawie ograniczę się raczej do jednej butelki w miesiącu.No dobra to wracam na poważnie do tematu :)

Przed nowym rokiem spróbowałem prezentu jaki dostaliśmy z chłopakami z pracy - Pliska XO , hmmm , zdecydowanie wolę whisky .Osobiście nie kupię samemu nigdy. Profil smakowy jest jednak przyjemny i faktycznie łatwo to wypić, mi bardziej podchodzi jednak szkocka .Nawet taka z promocji w biedronce :) :) J&B za 45 zł robi robotę :)

Z ciekawszych tematów Single Malt poniżej. Spróbowałem i nie zachwycił.Brakuje nieco smaku , w tej kategorii cenowej nie będzie moim liderem.

post-50934-0-91993300-1641464697_thumb.jpg

Edytowane przez Szymon82
  • Like 1