Szymon82 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Jeśli gustujesz w whiskey irlandzkiej i będziesz chciał czegoś ciekawego to polecam Teeling Blackpitts Peated Single Malt - robi wrażenie , świetny trunek.Co do burbonów to fajny skład postawiłeś, brakuje mi tutaj Wild Turkey 101 - jeśli lubisz kopa to pozycja obowiązkowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Ostatni zakup z Biedry, jak dla mnie przy cenie 55 zł/0,7 to super okazja. Faktycznie można bez lodu, coli i niczym nie popijać. Po prostu smaczna jest. 7 buteleczek wpadło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 A brandy pijacie?Ja wolę właśnie brandy zamiast taniego whisky,za 30 zł już można kupić 0,5l... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 pijamy, ale w wersji Cydr n sterydach, czyli Calvados 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Jeśli gustujesz w whiskey irlandzkiej i będziesz chciał czegoś ciekawego to polecam Teeling Blackpitts Peated Single Malt - robi wrażenie , świetny trunek.Co do burbonów to fajny skład postawiłeś, brakuje mi tutaj Wild Turkey 101 - jeśli lubisz kopa to pozycja obowiązkowa.Wild turkey 101 znam bardzo dobrze. Chyba z resztą pisałem coś o nim w tym wątku. Pewnie to tylko moja subiektywna ocena, ale po zmianie butelki indyk smakuje mi troche inaczej. Nie gorzej ale inaczej. Co nie zmienia faktu ze to to jeden z najlepszych popularnych burbonowTej irlandzkiej nie znam. No ale przez ostatnie 10lat pojawiło się naprawdę dużo nowych butelek. Kiedy mieszkałem w Eire wybór bym duzoo mniejszy.W pubach pijalo sie głownie Paddiego z Cork i Jamesona z Dublina ( teraz chyba tez go robia w Cork? )Pozdrówka Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Edytowane 10 Grudnia 2023 przez peresada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 https://images.app.goo.gl/pJizB9gRDW2LDDQXA Próbował ktoś może powyższy trunek?Może nie jest to typowa Whiski, a na prawdę dobry trunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 A brandy pijacie?Ja wolę właśnie brandy zamiast taniego whisky,za 30 zł już można kupić 0,5l...Osobiście nie ryzykował bym mycia okien tą cieczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 (edytowane) Przy niedzieli handlowej taki napitek trafiłem za 60 zeta. Ponoć przecena z 90 zł. Kupiłem bo i opakowanie ładne Zobaczymy co to warte bo z tanich łyżek to label 5 jest całkiem spoko jak dla mnie. Edytowane 10 Grudnia 2023 przez S.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2023 Jak lebel 5 jest dla Ciebie spoko, to ten będzie wyborny...A tak serio to słaby biedronkowy trunek.Ale to moja subiektywna opinia. A dla mnie lebel 5, to najgorsza whisky jaką piłem 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Nie piję whisky za często. Tego labela czasami pijemy z wodą i lodem. Może dlatego jest całkiem do wypicia ???? Ale mam też buschmilsa, label 7, Tullamore i jakieś tam że 2 czy 3 inne i żadna z nich wrażenia na mnie nie zrobiła. Zdaje się, że muszę przeczytać ten wątek od początku i zainwestować w coś bardzo polecanego aby małe porównanie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Trudno przełknąć tą Label 5, tyle że ja whisky prawie nie pijam, nie służy mi. Ale Tullamore już się da wypić, przyzwoity napitek za niewygórowaną cenę. Z mocnych trunków przy okazji, to wolę jakiś koniak lub brandy, nawet niedrogi Pliska XO, czy najtańszy Henessy. A jeśli ma się nie skończyć na 1-2 lampkach, to czystą wódkę, np. Ostoyę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Nie piję whisky za często. Tego labela czasami pijemy z wodą i lodem. Może dlatego jest całkiem do wypicia Ale mam też buschmilsa, label 7, Tullamore i jakieś tam że 2 czy 3 inne i żadna z nich wrażenia na mnie nie zrobiła. Zdaje się, że muszę przeczytać ten wątek od początku i zainwestować w coś bardzo polecanego aby małe porównanie zrobić.Sławek, postaw przed sobą kiedyś kilka szklaneczek z różnymi rodzajami i wypij po łyczku , temperatura pokojowa, zero lodu czy coli. Co najwyżej łyk zimnej wody. Wtedy poczujesz różnicę. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Nie wiem czy chce ją poczuć ... Może lepiej nie Bo żaden ze mnie degustator. Wolę piwko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Sławek, postaw przed sobą kiedyś kilka szklaneczek z różnymi rodzajami i wypij po łyczku , temperatura pokojowa, zero lodu czy coli. Co najwyżej łyk zimnej wody. Wtedy poczujesz różnicę.Inaczej. Niech ktoś kto wie o co kamann ustawi do degustacji 4, 5 szklaneczek i zaczniemy smakowanie od najgorszej. Po zakończeniu na najlepszej wracamy do najgorszej i wtedy poczujemy zdecydowaną różnicę. Tak niestety edukował mnie syn ... wpadłem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 11 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2023 Nie wiem czy chce ją poczuć ... Może lepiej nie Bo żaden ze mnie degustator. Wolę piwko.no wiesz, tutaj też jest pole do popisu, bo piwa są różnych stylów, te z kolei z róznymi rodzajami chmielu, drożdzy itp...Ja uwielbiam dobre portery, najlepiej w wersji imperialnej, i wszelkie stouty (też najlepiej imperial lub RIS) o ile zasługuja na tą nazwę a nie ciemne berbeluchy rozwodnionePoz tym są gusta i guściki.I tu możemy przejśc do Boba - żadna edukacja i smakowanie nie przekona mnie do dymionych whisky... Nie trawie i już.Nawet w obrębie jednej destylarni, jedne uwielbiam, innych nie trawię.Devars czysty, mogę samego, te z beczki p porto czy rumie ledwo ledwo, a z japonskiego dębunie trawię.Buschmils moge zawsze, Blackbush uwielbiam (mam zawsze zapas kilku butelek). Inne warianty odpadają.Zaznaczam że pijam tylko czyste, w temperaturze pokojowej, bez lodu ani uzupelniaczy....Po prostu piję te które lubię i nawet najlepsze ominę jeśli mi nie smakują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Z tymi dymnymi i szpitalnymi to też cały przekrój smaków. Osobiście lubię bardzo dymy o profilu wędzonych mięs, oscypkowe , słodkie palone ogniska natomiast wszelkie mocne szpitalne lub z nutą wędzonych ryb odpadają.Każdy ma swój smak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Takie coś zostało dziś mi potajemnie podrzucone do samochodu ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Daj znać na priv gdzie parkujesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Takie coś zostało dziś mi potajemnie podrzucone do samochodu [emoji2]Wylać do zlewu i zapomnieć o całej sytuacji. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 ... taki prezent od znajomych z Chicago. Glenlivet, jak znalazłem, to najpopularniejszy singiel za Wielką Woda .. Wysłane z mojego Hammer_Energy_2 przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konstanty Opublikowano 12 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2023 Wylać do zlewu i zapomnieć o całej sytuacji. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalkaszkoda wylaćmożna zawsze umyć włosy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 (edytowane) Bardzo fajny burbon z destylarni Wild Turkey.Łagodny w smaku i dla kieszeni.Dla wielu taka alternatywa dla Pappy van Winkle ( podobno najlepszego burbona na świecie. próbowałem raz i rzeczywiście jest doskonały)Pozdrówka Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Edytowane 13 Grudnia 2023 przez peresada 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Bardzo fajny burbon z destylarni Wild Turkey.Łagodny w smaku i dla kieszeni.Dla wielu taka alternatywa dla Pappy van Winkle ( podobno najlepszego burbona na świecie. próbowałem raz i rzeczywiście jest doskonały)Pozdrówka Sent from my Pixel 6a using TapatalkCzyli jak mi smakuje "indyk", to ten burbon można brać w ciemno rozumiem? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Na pewno. Z odrobiną wody jest jeszcze lepszy! Sent from my Pixel 6a using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 13 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2023 Takie coś zostało dziś mi potajemnie podrzucone do samochodu Będzie Pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi