Skocz do zawartości

Whisky, moja żono

coma

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio, dzięki uprzejmości kolegi, (pozdrawiam Pawle ????) miałem okazje brać udział w degustacji whisky :-) polecam - otwiera oczy na to, co nam naprawdę smakuje, a co nie ???? Degustacje mają też swoje złe strony - nie macie potem ochoty pic czegoś, co zupełnie nie ma smaku, tylko %. Próbowałem namówić na degustacje paru kolegów, ale większość z nich i tak uważa, ze whisky pije się z colą, zatem tak naprawdę nie ma różnicy, co piją i kończy się na nieśmiertelnym Jacku, który z colą komponuje się wdzięcznie ???? U mnie następny zakup to będzie Kilchoman.

• Like 2

Polecam pić jak lubisz, co lubisz i z czym lubisz.

Warto spróbować różnych opcji ale koniec końców to twoje ciężkie pieniądze i wybór.

Nie warto ulegać trendom i modzie w tym zakresie.

Ja lepsze trunki raczej pije na czysto, czasami dodam trochę wody.

Ale nigdy nie krytykuję jak ktoś chce sobie zalać colą jakas łychę. W końcu jego rzecz.

Warto czasem tylko zwrócić uwagę i dać do świadomości, że niekoniecznie do 'Brory' czy 'Karuizawy' warto lać Colę ????

• Like 2

Co powiesz o Ardbeg 10? Tez jest na mojej „Short liście” Dokładniej chodzi mi o to, czy masz może porównanie z Ardbeg An Oa, bo wiele osób wskazuje te drugą jako dużo lepszą.

Wiesz ja tam Miller nie jestem,akurat nie mam porównania, ta 10 wedle mojego odczucia jest intensywna ale szybko ulotna,z tych trzech najbardziej "alkoholowa".

Najbardziej stonowany jest taliskier,ale laga...no to trzeba lubić,asfalt,papa,szpitalne bandarze, do tego suszona wołowina, cygaro,i nagle inny świat...tak sobie lubię odlecieć.

Tańsza a też w ten deseń to finnlagan.

• Like 2

Jestem tylko skromnym obertrollem. Tak więc nie potrafię naginać rzeczywistości w imię jakiejkolwiek uniformizacji.. przez co mówię jak jest  :) Whisky nie jest zła- bywa doskonała, ale nie da się ukryć, że jest to artykuł masowy produkowany przemysłowo, taki sam jak piwo koncernowe, hot dog albo inny mullermilch.. Metalica albo Zenek  :) 

godski - chyba czujesz bluesa  :) Whisky i bourbon to też jest samogon, tyle że elegancko wystylizowany. Podobnie jest z winem - to świetny biznes. Dla smakoszy nie ma stereotypowych ramek czy typoszeregów -  są za to prawdziwe odkrycia, absolutnie spoza supermarketu.. 

Najlepsze to są pierwotne instynkty, zwłaszcza w relacjach z płcią piękną ????

Co do whisky, to może jest to „popkultura” w PL, ale w GB raczej nazywają to „tradycją”. Ja akurat lubię próbować, smakować i odkrywać, ze nawet”torfowa”/„perfumowana” może być dobra :-)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Miałem nie robić reklamy, ale w sumie pracuje w tej firmie a oferta  najlepsza jaką do tej pory widziałem.... M&P ma teraz akcje 1+1 na cały import. Czyli bierzesz jedną łychę w regularnej cenie a wychodzisz z dwiema. Można wyrwać naprawdę świetne butelki w cenie...no, zabawniej. 

Niby obowiązuje do 14.01, realnie do wyczerpania zapasów.

Miałem nie robić reklamy, ale w sumie pracuje w tej firmie a oferta najlepsza jaką do tej pory widziałem.... M&P ma teraz akcje 1+1 na cały import. Czyli bierzesz jedną łychę w regularnej cenie a wychodzisz z dwiema. Można wyrwać naprawdę świetne butelki w cenie...no, zabawniej.

A co tam masz mądrego z whisky?pytam bo moje dziewczyny nic u was niby nie wybrały z whisky...

Cześć. W sklepie online również?

Miałem nie robić reklamy, ale w sumie pracuje w tej firmie a oferta  najlepsza jaką do tej pory widziałem.... M&P ma teraz akcje 1+1 na cały import. Czyli bierzesz jedną łychę w regularnej cenie a wychodzisz z dwiema. Można wyrwać naprawdę świetne butelki w cenie...no, zabawniej.