md30 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Mi najlepiej smakują z odrobina wody i tak prawie wszystkie piję. Jak przypadkiem trafią mi się jakieś siurki, to oddaję zięciowi lub "męczę" je ze sprite lub 7up Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 (edytowane) Czyli takie 7 and 7. Też jest jak najbardziej ok. Spróbuj przy okazji z ginger ale.Dobrze smakuje z tanią whiskey Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Edytowane 30 Grudnia 2023 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 Ostatnio, dzięki uprzejmości kolegi, (pozdrawiam Pawle ????) miałem okazje brać udział w degustacji whisky :-) polecam - otwiera oczy na to, co nam naprawdę smakuje, a co nie ???? Degustacje mają też swoje złe strony - nie macie potem ochoty pic czegoś, co zupełnie nie ma smaku, tylko %. Próbowałem namówić na degustacje paru kolegów, ale większość z nich i tak uważa, ze whisky pije się z colą, zatem tak naprawdę nie ma różnicy, co piją i kończy się na nieśmiertelnym Jacku, który z colą komponuje się wdzięcznie ???? U mnie następny zakup to będzie Kilchoman. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 30 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2023 U mnie w ten dym,i nie moge sie przestawic na inne-czujniki dymu taśma zaklejam 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 (edytowane) Co powiesz o Ardbeg 10? Tez jest na mojej „Short liście” ???? Dokładniej chodzi mi o to, czy masz może porównanie z Ardbeg An Oa, bo wiele osób wskazuje te drugą jako dużo lepszą. Edytowane 31 Grudnia 2023 przez psd27 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Polecam pić jak lubisz, co lubisz i z czym lubisz.Warto spróbować różnych opcji ale koniec końców to twoje ciężkie pieniądze i wybór.Nie warto ulegać trendom i modzie w tym zakresie.Ja lepsze trunki raczej pije na czysto, czasami dodam trochę wody.Ale nigdy nie krytykuję jak ktoś chce sobie zalać colą jakas łychę. W końcu jego rzecz.Warto czasem tylko zwrócić uwagę i dać do świadomości, że niekoniecznie do 'Brory' czy 'Karuizawy' warto lać Colę ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Whisky to popkultura w marketingowej postaci. Są tacy co dopiero popadają w jej objęcia, są i wyzwoleni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Co powiesz o Ardbeg 10? Tez jest na mojej „Short liście” Dokładniej chodzi mi o to, czy masz może porównanie z Ardbeg An Oa, bo wiele osób wskazuje te drugą jako dużo lepszą.Wiesz ja tam Miller nie jestem,akurat nie mam porównania, ta 10 wedle mojego odczucia jest intensywna ale szybko ulotna,z tych trzech najbardziej "alkoholowa".Najbardziej stonowany jest taliskier,ale laga...no to trzeba lubić,asfalt,papa,szpitalne bandarze, do tego suszona wołowina, cygaro,i nagle inny świat...tak sobie lubię odlecieć. Tańsza a też w ten deseń to finnlagan. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Whisky to popkultura w marketingowej postaci. Są tacy co dopiero popadają w jej objęcia, są i wyzwoleni Jak whisky to popkultura, to kim są bloggerzy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Sławku to co jest dobre, nasz ty guru?Skoro takim uczuciem darzysz Lamiglasy i inne Talony, to pewnie burbon... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Sławku to co jest dobre, nasz ty guru?Skoro takim uczuciem darzysz Lamiglasy i inne Talony, to pewnie burbon...Obstawiam bimberek. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Obstawiam bimberek.Wtedy musiałby łowić na leszczynę i dwa gwoździki zamiast kołowrotka ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Jestem tylko skromnym obertrollem. Tak więc nie potrafię naginać rzeczywistości w imię jakiejkolwiek uniformizacji.. przez co mówię jak jest Whisky nie jest zła- bywa doskonała, ale nie da się ukryć, że jest to artykuł masowy produkowany przemysłowo, taki sam jak piwo koncernowe, hot dog albo inny mullermilch.. Metalica albo Zenek godski - chyba czujesz bluesa Whisky i bourbon to też jest samogon, tyle że elegancko wystylizowany. Podobnie jest z winem - to świetny biznes. Dla smakoszy nie ma stereotypowych ramek czy typoszeregów - są za to prawdziwe odkrycia, absolutnie spoza supermarketu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Najlepsze to są pierwotne instynkty, zwłaszcza w relacjach z płcią piękną ????Co do whisky, to może jest to „popkultura” w PL, ale w GB raczej nazywają to „tradycją”. Ja akurat lubię próbować, smakować i odkrywać, ze nawet”torfowa”/„perfumowana” może być dobra :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Aktualnie ta wchodzi w korpus. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Z tych z „wyższej połki marketowej” bardzo lubię Irish Tullamore i Jameson. Mało „perfumowane” i wchodzą bez coli bez „krzewienia paszczy” ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Czeski miód/irlandzka whiskey - można i tak Hehe, dużo zdrowia Panowie w 2024 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Z tych z „wyższej połki marketowej” bardzo lubię Irish Tullamore i Jameson. Mało „perfumowane” i wchodzą bez coli bez „krzewienia paszczy” Do tych można dorzucić bushmillsa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio83 Opublikowano 31 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2023 Oczywiście Black busch 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 (edytowane) https://fb.watch/ptKjqKyM-P/?mibextid=Nif5oz [emoji23][emoji23][emoji23] Sent from my Pixel 6a using Tapatalk Edytowane 10 Stycznia 2024 przez peresada 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Miałem nie robić reklamy, ale w sumie pracuje w tej firmie a oferta najlepsza jaką do tej pory widziałem.... M&P ma teraz akcje 1+1 na cały import. Czyli bierzesz jedną łychę w regularnej cenie a wychodzisz z dwiema. Można wyrwać naprawdę świetne butelki w cenie...no, zabawniej. Niby obowiązuje do 14.01, realnie do wyczerpania zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Miałem nie robić reklamy, ale w sumie pracuje w tej firmie a oferta najlepsza jaką do tej pory widziałem.... M&P ma teraz akcje 1+1 na cały import. Czyli bierzesz jedną łychę w regularnej cenie a wychodzisz z dwiema. Można wyrwać naprawdę świetne butelki w cenie...no, zabawniej. Niby obowiązuje do 14.01, realnie do wyczerpania zapasów.A co tam masz mądrego z whisky?pytam bo moje dziewczyny nic u was niby nie wybrały z whisky... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 W jakim budżecie? W jakim stylu? Najważniejsze jest to co lubisz, a najlepszą metodą weryfikacji upodobań jest degustacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cys82 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 Cześć. W sklepie online również?Miałem nie robić reklamy, ale w sumie pracuje w tej firmie a oferta najlepsza jaką do tej pory widziałem.... M&P ma teraz akcje 1+1 na cały import. Czyli bierzesz jedną łychę w regularnej cenie a wychodzisz z dwiema. Można wyrwać naprawdę świetne butelki w cenie...no, zabawniej. Niby obowiązuje do 14.01, realnie do wyczerpania zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 10 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2024 W jakim budżecie? W jakim stylu? Najważniejsze jest to co lubisz, a najlepszą metodą weryfikacji upodobań jest degustacja.Ja z branży, pod dalszą odsprzedaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi