Skocz do zawartości

Whisky, moja żono

coma

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. W sklepie online również?

Nie, trzeba bezpośrednio w salonie. Chyba że wysylka powyżej 500zl netto, to da się ogarnąć. 

Ja z branży, pod dalszą odsprzedaż...

Nie mam dostatecznej wiedzy odnośnie butelek inwestycyjnych. A takie do odsprzedania 'za chwile' to zbadaj ceny Hampdenów, ale to tylko trop. 

Witam!

Jak pijecie swoją whiskey? Ja najczęściej lubię whiskey neat albo z odrobiną wody. Szczególnie te mocniejsze whiskey dobrze smakują rozcieńczone. Lubię też koktajle.

Bardzo mi smakuje old fashioned, ale mój ulubiony to whiskey sour. Dobry jest z każdą whiskey ale ja najbardziej lubię z bardziej popularnym burbonem albo żytnia whiskey ( polecam kanadyjska j.p wiser)

Tutaj z burbonem :-)

Na zdrowie!

aa98bd32158edc7fc79e3beeb9569506.jpg

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Kolego podasz proporcje? Na tego drinka ?

• Like 2

Jasne. Jedna część simple syrup, jedna część soku z cytryny, dwie części whiskey jedno białko z jajka. Jeżeli lubimy bardziej słodko do możemy dodać jedna części triple sec. Łączymy wszytko w shakerze mieszamy przez 20 sekund, dodajemy lód i znów mieszamy przez 20 sekund, następnie wkładamy lód do szklanki i przez sitko przelewany koktajl do szklanki ( to jest ważne ażeby uzyskać fajna piankę)

Na zdrowie!

Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Nie wiem do czego kostkarka potrzebna, Albowiem jeśli do whisky to odradzam. Miast tego sugeruję kamienne, lub metalowe kostki wkładane do zamrażalnika ot cos takiego na przykład ale jest tego mnóstwo choćby na Allegro  https://www.empik.com/kamienie-lodowe-do-drinkow-kamienne-kostki-z-aksamitnym-woreczkiem-kemis-house-of-gadgets,p1290785637,dom-i-ogrod-p?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=20302613699&utm_id=20302613699&utm_term=empik_dom_i_ogrod&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwkJm0BhBxEiwAwT1AXDf1A5P64Wv8XV5ujSUn7DcG11rEFefKA_Io5j7P0_Z4nv5CdAj6rxoCtCUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Edytowane przez Marcin Rafalski
  • Like 2

Do whisky też ale i ogólnie do schładzania i rozcieńczania napojów. Zdecydowanie kostkarka. Poczytałem trochę opinii i jak tak się wczytałem w szczegóły to te niby polecane jako świetne mają istotne wady. A to małe kostki, a to posmak metalu, głośne alarmy, w upale pierwsze kostki zaczynają się już rozpuszczać... :blink:

Myślałem że może ktoś ma i coś podpowie.. ;)

Samej koszykarki nie polecę ale mam lodówkę Samsunga z koszykarką i to jest świetne rozwiązanie nawet na imprezach bez problemu daje radę po prostu przestawia się w opcjach na szybką produkcję lodu i w godzinę pojemnik 5l jest pełny.

• Like 1

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...