Skocz do zawartości

MHX S842-2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar skrecic sobie kijek na blanku MHX S842-2 i potrzebuje pomocy odnośnie średnicy blanku w kilku miejscach.

Czy ktoś może podać mi średnice blanku:

- na szczycie ??

- 5cm,20cm,30cm od dołu??

O ile się nie mylę to ''pierścionki ozdobne'' powinny być luźno osadzone nie na wcisk.Jak pozostanie troszkę luzu to sprawę załatwia omotka ''wciśnięta'' w owy luz miedzy blankiem a pierscieniem i tak na końcu lakier ''załatwia'' wszystko.Więc jak najbardziej można posłużyć się tabelką którą podał shavt + około 0.3mm dla pewności.

• 8 miesięcy temu...

Podepnę się pod temat. Chciałbym zrobić kijek na okonie na tym blanku (MHX S842-2) pod młynek Caldia 3000A 260gr na uchwycie KSKSS 16. Planowałem zrobić to wg schematu FUJI dla blanków 7' w systemie K:

KL 25 (BKLAG Alconite)

KL 16

KT 10 (BKTAG Alconite)

KT 7 

KT 5,5

KT 5

KT 4,5

KT 4,5

LG 4,5 (LGST SIC)

Jak myślicie będzie dobrze?

post-56640-0-71235000-1455181363_thumb.png

Caldia 3000 to trochę grubo, proponuję coś z shimano 2500 lub daiwy 2000.

Jakoś nie lubię małych kołowrotków, mam same 4000, no i ta Daiwa 3000.

Na początek chciałem coś niezbyt trudnego, do wykonania w domowych warunkach - taką rękojeść to chyba wszystko komponenty FUJI.

post-56640-0-45904600-1455217593_thumb.jpg

• 1 rok później...

baston isp 842 f vs mhx s-842-2

Witam  wszystkich speców od budowy wędek :)  . Mam pytanie  do naszych bohaterów jak w tytule .

Który blank bardziej mocowo wygrywa oraz jaki bardziej nadaje się do  jigowania  ?   

zapewne istotnym elementem jest uzbrojenie  ,ale chciałbym poznać  opinie  osób zorientowanych na temat 

z góry dziękuję  

Bogdan 

• 1 rok później...