radekc1991 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam,Mam zamiar skrecic sobie kijek na blanku MHX S842-2 i potrzebuje pomocy odnośnie średnicy blanku w kilku miejscach.Czy ktoś może podać mi średnice blanku:- na szczycie ??- 5cm,20cm,30cm od dołu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 http://fishmhx.com/wp-content/uploads/2015/03/MHX-Dimensions-for-Winding-Checks-and-Exposed-Seats.pdf 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Ja tam bym zmierzyl i tak, to co w tabelkach producenta to niestety czasami nie ma odzwierciedlenia jak dostaniesz dany blank do lapy Blank popularny, ludzie suwmiarka chyba sie potrafia obslugiwac? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Mam taki kijek jak poczekasz do 4 czerwca to ci podam .To popularny blank może ktoś mnie uprzedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Witam,Mam zamiar skrecic sobie kijek na blanku MHX S842-2 i potrzebuje pomocy odnośnie średnicy blanku w kilku miejscach. Czy ktoś może podać mi średnice blanku:- na szczycie ??- 5cm,20cm,30cm od dołu??O ile się nie mylę to ''pierścionki ozdobne'' powinny być luźno osadzone nie na wcisk.Jak pozostanie troszkę luzu to sprawę załatwia omotka ''wciśnięta'' w owy luz miedzy blankiem a pierscieniem i tak na końcu lakier ''załatwia'' wszystko.Więc jak najbardziej można posłużyć się tabelką którą podał shavt + około 0.3mm dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 22 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2015 Mam taki kijek jak poczekasz do 4 czerwca to ci podam .To popularny blank może ktoś mnie uprzedzi.Do 4 troche dalejo, jak nikt mi nie odpowie dokladnie to polece jak w katalogu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
universo Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Jak będziesz miał troszkę za ciasne to też się nic nie stanie, pilniczek okrągły do metalu albo szlifiereczka i po problemie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Podepnę się pod temat. Chciałbym zrobić kijek na okonie na tym blanku (MHX S842-2) pod młynek Caldia 3000A 260gr na uchwycie KSKSS 16. Planowałem zrobić to wg schematu FUJI dla blanków 7' w systemie K: KL 25 (BKLAG Alconite)KL 16KT 10 (BKTAG Alconite)KT 7 KT 5,5KT 5KT 4,5KT 4,5LG 4,5 (LGST SIC) Jak myślicie będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Bony, za grubo, taki zestaw przelotek to do kija 17lb by sie nadal a nie do 8lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Wg mnie max to jest to ponizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 A ja mam tego kijka uzbrojonego tradycyjnie poczynając od alconite LV 25-ki, kończony na 6-ch i nic mu się nie dzieje złego w łowieniu pasiaków. Ten blank oceniam na moje oko, mocniejszy jak 8lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja planowałem od 25-tki, gdyż średnica szpuli Caldi 3000 to coś ok 50mm, pozatym większa przelotka startowa to dłuższe rzuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja planowałem od 25-tki, gdyż średnica szpuli Caldi 3000 to coś ok 50mm, pozatym większa przelotka startowa to dłuższe rzuty. Niekoniecznie Mozna dac mniejsza ale wyzsza Trzeba kombinowac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Ja planowałem od 25-tki, gdyż średnica szpuli Caldi 3000 to coś ok 50mm, pozatym większa przelotka startowa to dłuższe rzuty.Caldia 3000 to trochę grubo, proponuję coś z shimano 2500 lub daiwy 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 Caldia 3000 to trochę grubo, proponuję coś z shimano 2500 lub daiwy 2000.Jakoś nie lubię małych kołowrotków, mam same 4000, no i ta Daiwa 3000.Na początek chciałem coś niezbyt trudnego, do wykonania w domowych warunkach - taką rękojeść to chyba wszystko komponenty FUJI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 baston isp 842 f vs mhx s-842-2 Witam wszystkich speców od budowy wędek . Mam pytanie do naszych bohaterów jak w tytule . Który blank bardziej mocowo wygrywa oraz jaki bardziej nadaje się do jigowania ? zapewne istotnym elementem jest uzbrojenie ,ale chciałbym poznać opinie osób zorientowanych na temat z góry dziękuję Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 oba blanki są blankami typu spin i nie są moim zdaniem dedykowane do jigowania. batson mocniejszy. może popatrz na SJ 841 z MHX'a (tyle że to monoblank).pewnie pojawi się tu wiele różnych opinii i sam też jestem ciekaw jakie będą typy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Baston,nie ma takiego miasta jest Boston 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 Dokładnie tak oba kije w zasadzie podobne jednak może być różnica czy faktycznie batson jest mocniejszy ? , w jakim zakresie góra , dół ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 ja odniosłem wrażenie, że batson bardziej masywniejszy jest w ogólnym odbiorze, ale to może moje subiektywne odczucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 A masz obydwa kije ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 jak szukałem kijka dla siebie to macałem blanki z zakresu 8/9 gram i ok 9 lb... wybrałem s842 z MHX w jednym kawałku. uzbrojony jest pod casta i nie jest to typowy szczytowy patyk. pod rybą pracuje głęboko nawet pod uchwytem multika (testowane na sumku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 czyli przyłowu się nie boi , a ciekawe jak taki batson isp 842 f by sobie poradził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 8 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 pewnie byłoby więcej siły w wędce ja tego MHX'a używam do łowienia okoni ciut ciężej czyli główka 7 gram do max 10 gram plus max 2.5 calowy swing impact. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 Panowie a jak ten s842-2 poradzi sobie z wobkami 5-7cm, wirowkami max 2 pod pstrągi? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi